Buzz

Ο Μπίλι Κρίσταλ θα τιμήσει το φίλο του Ρόμπιν Γουίλιαμς στα Εmmys

στα 10

Στον πιο άχαρο και δύσκολο ρόλο της ζωής του, ο Μπίλι Κρίσταλ θα ανέβει σε λίγες μέρες στη σκηνή των βραβείων Εmmy για να τιμήσει τον αδελφό του στην κωμωδία και κολλητό του φίλο στη ζωή Ρόμπιν Γουίλιαμς, στο καθιερωμένο «In Memoriam».

Ο Μπίλι Κρίσταλ θα τιμήσει το φίλο του Ρόμπιν Γουίλιαμς στα Εmmys

Ο Μπίλι Κρίσταλ είχε πρωτοσυναντήσει τον Ρόμπιν Γουίλιαμς στις stand up σκηνές της δεκαετίας του 70 στην Νέα Υόρκη και ήταν πεπεισμένος ότι «αυτός ο περίεργος τύπος θα μας αφήσει όλους χωρίς δουλειά». Το τρικυμία εν κρανίω ταλέντο του κωμικού ηθοποιού ήταν απαράμιλλο. Ολοι οι υπόλοιποι κατέβαζαν με δυσκολία και πειθαρχία και σκληρή δουλειά ατάκες, ιδέες και επιχειρούσαν δειλά τον αυθορμητισμό του αυτοσχεδιασμού. Ο Γουίλιαμς ανέβαινε στη σκηνή και σε δέκατα του δευτερολέπτου είχε σαρώσει τους πάντες με χειμαρώδη λόγο και ευφάνταστη χρήση του σώματος.

Αντί να γίνουν ανταγωνιστές, οι δυο τους έγιναν κολλητοί φίλοι. Οποτε είχε ο ένας κάποιο μεγάλο gig, ο άλλος εμφανιζόταν ως γκεστ. Στη δεκαετία του 80, μαζί με την Γούπι Γκόλντμπεργκ, οι Κρίσταλ και Γουίλιαμς ήταν οικοδεσπότες των φιλανθρωπικών Comic Relief specials που οργάνωνε το ΗΒΟ. Το 1997 είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην κωμωδία «Father’s Day», μαζί με την Τζούλια Λούις-Ντρέιφους.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, αθάνατο έχει μείνει και το 5λεπτο guest που έκαναν στην 3η σεζόν του «Friends»:

.

Μετά την είδηση του τραγικού θανάτου του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ένα νέο που προκάλεσε τον πιο ειλικρινή και αυθόρμητο θρήνο για τον αγαπημένο κωμικό, ο Μπίλι Κρίσταλ έγραψε μόνο δύο λέξεις: «no words». Και πώς να υπάρχουν λέξεις όταν χάνει κανείς τον φίλο του, τον συνάδελφό του («ο αδελφός μου στην κωμωδία»), τον συνοδοιπόρο σου. Κοινές μνήμες, κοινά εμπόδια, κοινή επιτυχία. Κι όμως, ένα σκοτάδι που νίκησε το πηγαίο, αυθόρμητο γέλιο.

Robin Williams Billy Crystal 1

Robin Williams Billy Crystal 2

Robin Williams Billy Crystal 3

Ομως ο Μπίλι πρέπει να βρει τις λέξεις. Στις 25 Αυγούστου, στην τελετή απονομής των ΕΜΜΥ 2014, θα ανέβει στη σκηνή για να τιμήσει τον αποθανόντα Ρόμπιν Γουίλιαμς σ' ένα ειδικό μέρος του καθιερωμένου «In Memoriam». Σύμφωνα με τον παραγωγό της απονομής Ντον Μίσερ «όλοι εργάζονται για να αποδώσουν τον πιο αντάξιο και ουσιαστικό φόρο τιμής στον Ρόμπιν Γουίλιαμς», καθώς τα νέα του τραγικού του θανάτου τούς βρήκαν στις πρόβες για τη μεγάλη βραδιά.

«Ολοι ξέρουμε τι σήμαινε ο Ρόμπιν για τους ανθρώπους της τηλεοπτικής κοινότητας, η μοναδική του κωμική φλέβα, η χαρά που έδινε στον κόσμο θα είναι αναντικατάστατη. Για αυτό όλοι δουλεύουμε στο να τιμήσουμε επάξια τον φίλο μας, να δημιουργήσουμε ένα συναισθηματικό φόρο τιμής στην μνήμη του...»

Ο Μίσερ πρόσθεσε ότι το αφιέρωμα θα ντύσει μουσικά η Σάρα Μπαρέλες με live ερμηνεία της.

Δείτε Μπίλι Κρίσταλ και Ρόμπιν Γουίλιαμς από την τελετή απονομής των Οσκαρ το 2004:

.

Διαβάστε περισσότερα: