Φεστιβάλ / Βραβεία

3ο Διεθνές Κινηματογραφικό φεστιβάλ Πάτμου: το πρόγραμμα

στα 10

Από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου, η Πάτμος βλέπει σινεμά. Πράγμα όχι αυτονόητο σε ένα νησί που δεν έχει ούτε έναν κινηματογράφο.

Flix Team
3ο Διεθνές Κινηματογραφικό φεστιβάλ Πάτμου: το πρόγραμμα

Προκείμενου να διεξαχθεί το 3ο Κινηματογραφικό φεστιβάλ της Πάτμου, οι διοργανωτές του δημιουργούν από την αρχή έναν θερινό κινηματογράφο και χρησιμοποιούν την αίθουσα ενός ξενοδοχείου που μεταμορφώνεται σε αυτοσχέδιο σινεμά για την προβολή των ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Κι αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία μιας εκδήλωσης που θυμίζει σε έναν τόπο ότι ο κινηματογράφος είναι μια εμπειρία που γίνεται καλύτερη από την συλλογικότητα, από την συμμετοχή, από το μοίρασμα.

Κι ακριβώς γι αυτό εκτός από τις προβολές ταινιών το φεστιβάλ της Πάτμου περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του και μια σειρά από εκδηλώσεις και live events όπως masterclasses από ανθρώπους σαν τον Αλεξάντερ Πέιν και τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ αλλά κι ένα «Workshop Κινηματογραφίας», κατά τη διάρκεια του οποίου θα παραχθεί ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 9 μικρότερα, με τίτλο «Life in the Borderlands» σε συμπαραγωγή του OTE TV.

Κκατά τη διάρκεια των 8 ημερών του Φεστιβάλ, θα προβληθούν 12 βραβευμένες ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 50 ταινίες μικρού μήκους, ανάμεσα στις οποίες και τα «Πριν τα Μεσάνυχτα», το «Η Αγελάδα που Επεσε από τον Ουρανό», o «Χαμένος Παράδεισος», τα «Μυθικά Πλάσματα του Νότου», το «California Solo», το «Νο», το «Blancanieves», το «Πλαγίως» και το «Waiting for the Sea».

Ανάμεσα στα ντοκιμαντέρ του προγράμματος βρίσκουμε τα «Among Giants», «Trashed», «Στο Λύκο», «Pad Yatra», «More than honey», «Little land», «Hummingbirds», «Food for love», «Ντίκος Βυζάντιος – Το χρονικό των μορφών», «Boxing in Cuba»,«Are you listening?».

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο επίσημο site του.

2