Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «12 Χρόνια Σκλάβος» μαζεύει τα Independent Spirit Awards

στα 10

Πρωτοφανώς κοντά στα οσκαρικά φαβορί ήταν οι νικητές των Independent Spirit Awards που απονεμήθηκαν χθες βράδυ. Διαβάστε τη λίστα των νικητών αλλά και τα πιο ενδιαφέροντα κουτσομπολιά της βραδιάς.

Το «12 Χρόνια Σκλάβος» μαζεύει τα Independent Spirit Awards

Χθες βράδυ το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά είχε πάρτι... κάτω απ' τη βροχή, με πολύ αλκοόλ και ελεύθερο πνεύμα: τα Independent Spirit Awards μοίρασαν τιμές στις ανεξάρτητες αμερικανικές ταινίες της χρονιάς, με χαλαρή διάθεση και οικοδεσπότη τον Πάτον Οσγουολτ που κατά τα λεγόμενα δεν ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους. Αν θεωρήσουμε ότι τα ISA λειτουργούν ως προάγγελος των αποψινών Βραβείων Οσκαρ, τότε ο Στιβ ΜακΚουιν δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, παρότι οι φορές που τα Indies διαφέρουν από τα Βραβεία της Ακαδημίας είναι περισσότερες από τις φορές που συμπίπτουν! Βραβεία Ανεξάρτητου Πνεύματος, τι πιο φυσικό από το «12 Χρόνια Σκλάβος» ν’ αναδειχθεί μεγάλος νικητής της βραδιάς, με 5 Βραβεία σε βασικές κατηγορίες. Στις ερμηνείες, η Κέιτ Μπλάνσετ τιμήθηκε με το Α’ Γυναικείο για τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» και οι Μάθιου ΜακΚόναχεϊ και Τζάρεντ Λέτο, οι δυο πρωταγωνιστές του «Dallas Buyers Club» μονοπώλησαν τις ανδρικές κατηγορίες.

Ο Τζάρεντ Λέτο ευχαρίστησε 40 άτομα απ’ όσους ξέρει και δεν ξέρει, από τον Τζάστιν Μπίμπερ μέχρι τον Ρίβερ Φίνιξ και τον Κερτ Κομπέιν, με ειδική αναφορά στη «μελλοντική πρώην γυναίκα μου, σ’ εσένα μιλάω, Λουπίτα Νιόνγκ’ο!» Στη συνέχεια, μιλώντας στο Hollywood Reporter, εξήγησε πώς, μετά το δράμα «Dallas Buyers Club», είναι έτοιμος για μια ρομαντική κομεντί με συμπρωταγωνίστρια τη… Μέριλ Στριπ! Δείτε το video:

Η Αντζελίνα Τζολί, φορώντας το δαχτυλίδι αρραβώνων της (καιρό τώρα), δεν παρέλειψε να δηλώσει πόσο ευτυχισμένη είναι για την επιτυχία του Μπραντ Πιτ, ο οποίος είναι με την εταιρεία του Plan B, ο ένας από τους βασικούς παραγωγούς του «12 Χρόνια Σκλάβος». «Είμαι πολύ περήφανη για κείνον. Πάντα είμαι πολύ περήφανη για κείνον,» δήλωσε η Τζολί, ενώ το ζευγάρι δεν εμφανίστηκε καθόλου στο κόκκινο χαλί της διοργάνωσης, αλλά πέρασε τη βραδιά στο πρώτο τραπέζι από τη σκηνή.

brad

Οσο για την Κέιτ Μπλάνσετ, όχι απλώς ευχαρίστησε και τίμησε με τα λόγια της τον Γούντι Αλεν που περνά την πιο αμφιλεγόμενη περίοδό του σε σχέση με την αμερικανική κινηματογραφική κοινότητα, αλλά και σχολίασε, επί σκηνής, την απουσία μιας ηθοποιού από τις υποψηφιότητες των Independent Spirit Awards: «Δεν έχει δει κανείς την Γκρέτα Γκέργουιγκ στο “Frances Ha”;», φώναξε η Μπλάνσετ. Λίγο αργότερα, εξήγησε ότι από την επομένη τον Οσκαρ, θα σταματήσει για λίγο να βουρτσίζει τα μαλλιά της και να φορά καθαρά ρούχα για… αποτοξίνωση! Δείτε το video:

Στη διάρκεια της βραδιάς, φυσικά, αναφέρθηκαν οι τρεις μεγάλες κινηματογραφικές απώλειες της χρονιάς, ειδικά σε σχέση με το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά: ο Ρότζερ Ιμπερτ, ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν και ο Τζέιμς Γκαντολφίνι. Η Κέιτ Μπλάνσετ ήταν εκείνη που ανέλαβε τη νεκρολογία τους και συγκίνησε το κοινό της αίθουσας, καλώντας όλους να χειροκροτήσουν όρθιοι τους τρεις άντρες για μια τελευταία φορά.

mora

Διαβάστε τη λίστα με τους νικητές των Independent Spirit Awards για το 2014 και δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί και την απονομή.

Αναλυτικά τα Independent Spirit Awards 2014

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί και την απονομή:

dernΜπρους και Λόρα Ντερν, μπαμπάς και κόρη με ζηλευτό στιλ

fassΟ Μάικλ Φασμπέντερ ήρθε για να χειροκροτήσει τον μέντορά του, Στιβ ΜακΚουιν

shailΗ Σεϊλίν Γούντλεϊ αναδεικνύεται σε νέα μούσα του ανεξάρτητου σινεμά

hammΚι ο Τζον Χαμ στο κόκκινο χαλί, ενάμιση μήνα πριν ξεκινήσει το «Mad Men»

mcconΟ Μάθιου ΜακΚόναχεϊ εκτός από βραβείο Α' Ανδρικού, μήπως να πάρει και το «ωραιότερης συζύγου»;

slaveΟλοι οι παραγωγοί του «12 Χρόνια Σκλάβος» επί σκηνής για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας

blanΗ Κάιτ Μπλάνσετ με το βραβείο της, καθόλου θλιμμένη...

jaredΟ Τζάρεντ Λέτο ευχαρίστησε κυριολεκτικά 40 άτομα, με τ' όνομά τους

lupitaΗ Λουπίτα Νιόνγκ'ο θα είναι στα best dressed της σεζόν των βραβείων

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προοσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.