Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Η Αλλη Οψη της Ελπίδας 607

Η Αλλη Οψη της Ελπίδας (The Other Side of Hope) του Ακι Καουρισμάκι

Το «Η Αλλη Οψη της Ελπίδας», άτυπα το δεύτερο μέρος της «τριλογίας των λιμανιών» που ξεκίνησε πριν έξι χρόνια με τη «Χάβρη», ανοίγει μ' έναν άντρα κρυμμένο στο κατάμαυρο κάρβουνο στο αμπάρι ενός πλοίου που έχει μόλις αράξει στο λιμάνι του Ελσίνκι - βιομηχανικό, ατμοσφαιρικά φωτισμένο, πολυάσχολο. Τελειώνει με τον ίδιο άντρα, σε λίγο καλύτερη, λίγο χειρότερη κατάσταση, να κοιτάζει τα πλοία από τη στεριά. Ποια από τις δυο είναι η πλευρά της «ελπίδας»; Ο Κάλεντ, ο ήρωας της ταινίας, έχει φτάσει στη Φινλανδία ως πρόσφυγας από τη Συρία, διανύοντας την τραγικά γνώριμη διαδρομή Τουρκία - Ελλάδα - Ουγγαρία. Στο Ελσίνκι ζητά άσυλο, αλλά η χώρα μοιάζει ανέτοιμη να τον δεχτεί. Αντίθετα, το ρόλο του οικοδεσπότη θ' αναλάβει, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο Βίκστρομ. Ενας μεσήλικας, περιποιημένος, παλαιάς κοπής άντρας που στην αρχή της ταινίας εγκαταλείπει τη γυναίκα του και τη δουλειά του ως πλασιέ πουκαμίσων και ανοίγει εστιατόριο. Ενας άντρας που, σαν τον Κάλεντ αλλά πιο ανώδυνα, αποφασίζει ν' αλλάξει ριζικά την πορεία της ζωής του.

Είναι cool, είναι ρετρό, έχει την οξυδέρκεια και το χιούμορ που σπάει κόκκαλα. Είναι μια ταινία του Ακι Καουρισμάκι και στο δικό του σύμπαν κερδίζει πάντα το αδύναμο, το καλό και το ροκ εν ρολ.Διαβάστε έδω τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Lucy in the sky

Lucy In The Sky του Νόα Χόλεϊ

Η Λούσι Κόλα είναι μια ισχυρή και πετυχημένη γυναίκα, της οποίας η ορμή ως αστροναύτης την οδηγεί στο διάστημα, όπου συγκινείται βαθιά από την υπερβατική εμπειρία να βλέπει τη ζωή της από μακριά. Πίσω στο σπίτι, καθώς ο κόσμος της ξαφνικά νιώθει πολύ μικρός, η σύνδεσή της με την πραγματικότητα σιγά σιγά χάνεται.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha_

Silver Linings Playbook 607

Οδηγός Αισιοδοξίας (Silver Linings Playbook) του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Ο Πατ Σολιτάνο πιστεύει ότι είναι καλά. Οι υπόλοιποι έχουν διαφορετική γνώμη. Η στιγμή που είδε τη γυναίκα του να τον απατά, επί τω έργω, έκανε στο μυαλό του το κλικ. Το αποτέλεσμα ήταν να νοσηλευτεί για τέσσερα χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Τώρα ο Πατ είναι έτοιμος, επιστρέφει στον «έξω κόσμο», στο σπίτι των γονιών του, με μοναδική υποχρέωση να παίρνει τα φάρμακά του και να επισκέπτεται τον ψυχαναλυτή του. Στόχος του είναι να ξανακερδίσει τη γυναίκα του και να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι. Τα σχέδιά του θ’ ανατρέψει η συνάντησή του με την Τίφανι, μια κοπέλα που έχασε τραγικά τον άντρα της κι από τότε διεκδικεί με πάθος και τσαμπουκά την κάθε στιγμή της ζωής της. Ο Πατ και η Τίφανι έχουν τρία κοινά: χρησιμοποιούν τα ίδια ηρεμιστικά, οι γύρω τους αντιμετωπίζουν σαν εύθραυστη πορσελάνη και μαζί θα διεκδικήσουν έναν τίτλο στον προσεχή διαγωνισμό χορού, παρότι ακόμα δεν ξέρουν ούτε τα βασικά βήματα.

Γιατί όταν ψάχνεις εντατικά για το happy end σου, οι γύρω σε περνάνε για τρελό; Ρομαντική κομεντί με τους πιο αληθινούς «διαφορετικούς» ήρωες, υποψήφια για 8 Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

she said

Κάποια Μίλησε (She Said) της Μαρία Σρέιντερ

Στους New York Times, εκεί όπου παραδοσιακά γράφεται δημοσιογραφική ιστορία, δυο γυναίκες ρεπόρτερ, η Μέγκαν Τούι και η Τζόντι Κάντορ ερευνούν μια φήμη, μια διαπίστωση που προκύπτει από μισές, κρυφές κουβέντες, για να στοιχειωθετήσουν ένα άρθρο: κάποιος από τους ισχυρότερους άντρες του Χόλιγουντ (ίσως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν;) έχει επανειλημμένα παρενοχλήσει, ίσως και βιάσει, σίγουρα πολλαπλά αποζημιώσει χρηματικά, νεαρές φερέλπιδες ηθοποιούς ή συνεργάτες του. Μόνο που καμιά δεν τολμά να τον καταγγείλει επώνυμα, σίγουρα όχι μόνη. Ισως όλες μαζί.

Η Μαρία Σρέιντερ (του «Unorthodox»), μεταφέρει στην οθόνη την πραγματική δημοσιογραφική έρευνα που οδήγησε όχι μόνο στις μηνύσεις κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά στην έκρηξη του κινήματος #MeToo και στην επαναδιαπραγμάτευση της θέσης της γυναίκας στον επαγγελματικό χώρο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Ζόι Καζάν κι η Κάρεϊ Μάλιγκαν τιμούν, όπως αξίζει, τις ηρωίδες τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 19.45 στο Nova Cinema 1

παραλία

Η Παραλία

Είναι 1969 και στα Μάταλα, στη φανταστική παραλία δίπλα στο χωριό, αυτή με τις σπηλιές, κατάλληλες να γίνουν καλοκαιρινά σπιτάκια, συγκεντρώνονται χίπηδες απ' όλο τον κόσμο. Αρχηγός τους, ο Πιτ. Εκεί φτάνει κι ο Χάρι, παρέα με δυο κορίτσια κι όλα ανθίζουν κι όλοι αγαπιούνται. Το χωριό έχει διαφορετική γνώμη - εκτός από την οικογένεια Αρχοντάκη, τους προύχοντες της περιοχής, που θέλει να αγοράσει όλα τα οικόπεδα που βγάζουν στην παραλία για να κάνει ξενοδοχείο, οι κάτοικοι κοιτάζουν τα παιδιά των λουλουδιών με μισό μάτι και κάθε στοιχείο ξενοφοβίας έρχεται στην επιφάνεια. Παράλληλα, η κόρη Αρχοντάκη, η Υπατία, που κάνει στο Λονδίνο την ιατρική ειδικότητά της κι έχει μόλις αρραβωνιαστεί, έναν Ελληνα που δουλεύει στα ναυτιλιακά, φτάνει κι αυτή στα Μάταλα για να μοιραστεί τα καλά νέα με την οικογένειά της. Από το τρέιλερ ξέρουμε ότι θα γνωρίσει τον χίπη Χάρι και θα προκύψει ένας έρωτας δακτυλοδεικτούμενος. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη σύγκρουση της ιστορίας.

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς της ΕΡΤ που μας επιστρέφει στα Μάταλα των τελών της δεκαετίας του '60. Πάντως... θα δούμε και δεύτερο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το πρώτο επεισόδιο προβάλλεται στις 22.45 στην ΕΡΤ 1

no one will save you

Καμία Σωτηρία (No One Will Save You) του Μπράιαν Ντάφιλντ

Στη ταινία γνωρίζουμε την Μπριν, μια ταλαντούχα νέα γυναίκα που έχει αποξενωθεί από την κοινότητά της. Μόνη, αλλά γεμάτη, ελπίδα, βρίσκει παρηγοριά στο σπίτι όπου μεγάλωσε, ως την στιγμή που ξυπνάει από τους παράξενους ήχους απόκοσμων εισβολέων. Ακολουθεί μια αναμέτρηση γεμάτη δράση, μεταξύ της Μπριν και των εξωγήινων όντων που απειλούν το μέλλον της, ενώ ταυτόχρονα την αναγκάζουν να αντιμετωπίσει και το ίδιο της το παρελθόν.

Χωρίς ούτε μια λέξη, να μια από τις ταινίες τρόμου της χρονιάς που αξίζει να ακουστεί δυνατά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ