Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 7 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 7 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


tidf25

Ο Τελευταίος Γλάρος (The Last Seagull) του Τόνισλαβ Χρίστοφ

Ο 58χρονος Ιβάν είναι ένας «γλάρος» – με άλλα λόγια ένας Bούλγαρος γυναικάς που «ψαρεύει» τουρίστριες σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο εδώ και 40 χρόνια, ήδη από την εποχή του Κομμουνισμού. Ο Ιβάν θέλει να νοικοκυρευτεί, αποστολή δύσκολη για έναν γέρικο «γλάρο». Δεν έχει βάλει τίποτα στην άκρη, ενώ και η πανδημία έχει κάνει τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα, κρατώντας μακριά τους τουρίστες. Ο Ιβάν προσπαθεί να τα βγάλει πέρα πλένοντας αμάξια και καθαρίζοντας τζάμια. Πλευρίζει γυναίκες από τη Ρωσία, βοηθώντας τους να βγάλουν βίζα για την ΕΕ και να αγοράσουν ακίνητα στη Βουλγαρία. Σταδιακά θα αντιληφθεί πως δεν αποτελεί ακριβώς κελεπούρι για οποιαδήποτε γυναίκα. Η αγιάτρευτη πληγή μέσα του δεν είναι άλλη από τον ενήλικα γιο του, ο οποίος ζει στην Ουκρανία και αρνείται να έχει οποιαδήποτε επαφή με τον Ιβάν. Ίσως τώρα, την άνοιξη του 2022, να έχει έρθει η ώρα για μια επανασύνδεση.

Με οδηγό έναν ήρωα που δεν τα κατάφερε αλλά δεν σταματά να ελπίζει, μια μελέτη στην επιθυμία, σαρκική ή πνευματική και την ισοπέδωσή της, μια χαμηλή πτήση παρέα μ' ένα πουλί όχι περήφανο, αλλά πρόθυμο να επικοινωνήσει, λαίμαργο στις ανάγκες του, έτοιμο να ξαναπετάξει κάθε φορά που το διώχνουν οι άνθρωποι. Ο Γλάρος Ιβάν, τελευταίος της γενιάς του, αλλά ολοζώντανος γύρω μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Ξεφυλλίστε τον κατάλογο Α-Ζ, που περιλαμβάνει τις συνόψεις όλων των ταινιών, ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα των ONLINE προβολών ΕΔΩ.

the mandalorian season 3

The Mandalorian Season 3

Αν και οι δρόμοι του Ντιν Ντζάριν με τον Γκρόγκου, είχαν για λίγο καιρό χωριστεί, οι δυο τους είναι και πάλι μαζί για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, όπου και θα συναντήσουν παλιούς συμμάχους αλλά και θα αποκτήσουν και νέους εχθρούς, με την δράση αυτή την φορά να μας ταξιδεύει και στον πλανήτη Μάνταλορ.

Με αφορμή τον επερχόμενο, τρίτο, πολυαναμενόμενο κύκλο του «Mandalorian», επιστρέφουμε στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σύμπαν του «Star Wars».

H σειρά είναι διαθέσιμη μέσα από το Disney+ και το Vodafone TV

Η Λιακάδα μέσα μου

Η Λιακάδα Μέσα Μου (Un Beau Soleil Intérieur) της Κλερ Ντενί

Η Ιζαμπέλ είναι μια διαζευγμένη πενηντάχρονη ζωγράφος και ψάχνει διακαώς τον έρωτα. Θα τον αναζητήσει σε διάφορους άντρες που θα περάσουν από τη ζωή της: έναν κυνικό τραπεζίτη, έναν ανασφαλή ηθοποιό, έναν σέξι άγνωστο που θα χορέψει μαζί της σε ένα κλαμπ το «At Last» της Ετα Τζέιμς (σε μια σκηνή ανθολογίας), τον πρώην σύζυγό της, με την ίδια αδήριτη υπαρξιακή ανάγκη κάθε φορά για κάτι ουσιαστικό που θα νοηματοδοτήσει τη ζωή της και με την ίδια αμφίβολη έκβαση στο τέλος.

Η Κλερ Ντενί επιχειρεί μια κινηματογραφική διασκευή των «Αποσπασμάτων του Ερωτικού Λόγου» του Ρολάν Μπαρτ, με την Ζιλιέτ Μπινός στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

jfk

JFK: Η Ιστορία Που Χαράχτηκε Στην Μνήμη Μας (JFK) του Ολιβερ Στόουν

Τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν τον δικαστή, Τζιμ Γκάρισον, να απορρίψει το πόρισμα της επιτροπής Ουόρεν σχετικά με τη δολοφονία του Κένεντι θεωρώντας ότι πίσω από αυτήν κρύβεται μια συνομωσία.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Sherlock Holmes: A Game of Shadows 607

Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) του Γκάι Ρίτσι

Βρισκόμαστε στο 1891 και ολόκληρη η Ευρώπη έχει αναστατωθεί από μια σειρά μοιραίων βομβιστικών επιθέσεων που φέρνουν τη Γερμανία και τη Γαλλία στα πρόθυρα πολέμου. Ο Σέρλοκ Χολμς, ωστόσο, ψυχανεμίζεται ότι η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι, ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Νέα περιπέτεια για τον ιδιότυπο ντετέκτιβ, περισσότερο ταινία δράσης του Γκάι Ρίτσι παρά μυστήριο με τη φλεγματική σφραγίδα του Σέρλοκ Χολμς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον Alpha

natural born killers

Γεννημένοι Δολοφόνοι (Natural Born Killers) του Ολιβερ Στόουν

Ένα ζευγάρι με τραυματικό παρελθόν, η Μάλορι και ο Μίκι, αφού ερωτεύονται, αρχίζουν να σκορπούν τη βία και το θάνατο στους δρόμους της Αμερικής, ενώ την ίδια στιγμή τα ΜΜΕ με τη στάση τους θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα...

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Open

Don't look now

Μετά τα Μεσάνυχτα (Don't Look Now) του Νίκολας Ρεγκ

Βασισμένη σε ένα διήγημα της Ντάφνι ντι Μοριέ, η ταινία μοιάζει στοιχειωμένη από δυσοίωνα προμηνύματα και ανείπωτες ενοχές, καθώς ακολουθεί το ταξίδι στη Βενετία ενός παντρεμένου ζευγαριού που πασχίζει να ξεπεράσει τον πρόσφατο θάνατο της κόρης τους.

Το αριστούργημα του Νίκολας Ρεγκ με τους Ντόναλντ Σάδερλαντ και και Τζούλι Κρίστι, μία ελεγεία στον θρήνο μασκαρεμένη ως ταινία τρόμου. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

Διαθέσιμη στην πλατφόρμα του ERTFLIX

Boy from Heaven

Η Συνωμοσία του Καΐρου (Boy from Heaven) του Ταρίκ Σαλέχ

Το τζαμί-πανεπιστήμιο του του Αλ Αζχαρ είναι κάτι παραπάνω από τόπος εκπαίδευσης και λατρείας. Αποτελεί τον ισλαμικό άξονα νομοθετικής παρέμβασης και πολιτικής επιρροής στα ζητήματα του αιγυπτιακού κράτους - κάτι που κανένας Πρόεδρος στο παρελθόν δεν κατάφερε να μετριάσει. Οπως σε όλες τις χώρες, αλλά ειδικά στον ισλαμικό κόσμο, η Εκκλησία αποτελεί πολιτικό όργανο. Γι' αυτό λοιπόν, όταν ο Μεγάλος Ιμάμης πεθαίνει, πρέπει να εκλεγεί από το συμβούλιο των Ιμάμηδων του Αλ Αζχαρ ο επόμενος. Για την κυβέρνηση αυτές είναι επικίνδυνες εκλογές. Ο Μεγάλος Ιμάμης είναι μία ισόβια θέση και θα επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα σε βάθος χρόνου. Πρέπει να παρέμβουν και να επιβάλουν τον πιο φιλικά διακείμενο στον Αιγύπτιο Πρόεδρο. Αυτή είναι μία αποστολή για τον Ιμπραχίμ, έναν μεσήλικα πράκτορα της κυβέρνησης, ο οποίος έχει τον προσωπικό του πληροφοριοδότη ανάμεσα στους μαθητές του Αλ Αζχαρ. Μόνο που κάποιοι δολοφονούν τον σπιούνο του και υπάρχει έκτακτη ανάγκη να βρει άμεσα τον επόμενο έμπιστο. Αυτός θα είναι ο Ανταμ, ένα αθώο αγόρι από ένα ψαροχώρι της επαρχίας, αμόλυντο από τη διαφθορά και την πονηριά της μεγαλούπολης. Ο Ιμπραχίμ εμπλέκει τον Ανταμ στα βαθιά, αλλά πολύ σύντομα καταλαβαίνει ότι οι ανώτεροί του έχουν άλλες βλέψεις για τον «άγγελό» του.

Μπορεί να στηριχτεί αστυνομικό θρίλερ που διαδραματίζεται στους δαιδαλώδεις χώρους ενός τζαμιού; Ναι, ειδικά όταν η αφορμή είναι η διεφθαρμένη παρέμβαση του αιγυπτιακού κράτους κατά τη διάρκεια των εκλογών για τον επόμενο Μεγάλο Ιμάμη. Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών 2022, επίσημη υποβολή της Σουηδίας για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς