Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 25 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 25 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Ken Loach Cannes 2016

Κεν Λόουτς, η Αισθητική της Εξέγερσης (Ken Loach ou l’esthétique de la rébellion)

Με τον σκηνοθέτη και τον σεναριογράφο του Πολ Λάβερτι ως αφηγητές, το ντοκιμαντέρ διηγείται σε πανκ ύφος την ιστορία του πώς και γιατί ο κινηματογράφος έγινε γι' αυτούς πολιτικό εργαλείο.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

supernova 607

Σουπερνόβα (Supernova) του Χάρι Μακουίν

O Σαμ και ο Τασκερ, ένα ζευγάρι 20 χρόνων, ταξιδεύουν στην βρετανική εξοχή με το τροχόσπιτό τους, καθ οδόν προς το σπίτι της αδελφής του Σαμ όπου θα γιορτάσουν τα γενέθλια του. Πίσω από το εκ πρώτης όψεως ειδυλλιακό ταξίδι, όμως η σκληρή αλήθεια είναι πως αυτές είναι πιθανόν να είναι οι τελευταίες διακοπές τους μαζί. Ο Τάσκερ βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της άνοιας και πιστεύει πως αυτό το ταξίδι είναι η τελευταία ευκαιρία του να βιώσει κάτι από την ζωή τους όπως ήταν πριν η αρρώστια του τον κάνει να χάσει την επαφή του με τον εαυτό του και τους γύρω του.

Ενα χαμηλότονο, τρυφερό, συναισθηματικά ψύχραιμο, ανθρώπινο και συγκινητικό δράμα, στεφανωμένο με δύο εξαιρετικές ερμηνείες από τον Στάνλεϊ Τούτσι και Κόλιν Φερθ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

Lady Macbeth 607

Λαίδη Μάκμπεθ (Lady Macbeth) του Γουίλιαμ Ολντρόιντ

Στην Αγγλία του 1865, η νεαρή Κάθριν «πωλείται» από τον πατέρα της πωλείται, μαζί με ένα κομμάτι γης, σε έναν γαιοκτήμονα ως νύφη. Ο σύζυγός της έχει τα διπλά της χρόνια, είναι ερωτικά αδιάφορος απέναντί της, την περιφρονεί, την κρατά κλεισμένη στο σπίτι, ενώ είναι υποχρεωμένη να ανέχεται τον αγενή αυστηρό πεθερό της. Όταν η Κάθριν ξεκινά μια παθιασμένη σχέση με έναν νεαρό εργάτη, μια δύναμη απελευθερώνεται μέσα της, τόσο ισχυρή, που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει, μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει.

Με ακριβή, καίρια και σύγχρονη μινιμαλιστική ματιά, ο πρωτοεμφανιζόμενος Γουίλιαμ Ολντροϊντ αναδεικνύει την βικτωριανή υποκρισία πίσω από την ευγένεια σε μία ουσιαστική ιστορία χειραφέτησης που κοιτάει εντυπωσιακά μπροστά από την εποχή της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

People Vs. Larry Flynt

Υπόθεση Λάρι Φλιντ (People Vs. Larry Flynt) του Μίλος Φόρμαν

Ο Λάρι Φλιντ, εκδότης του "Hustler" του πρώτου πορνοπεριοδικού στις αρχές της δεκαετίας του '70, αντιμετωπίζει από την πρώτη στιγμή την κατακραυγή πουριτανών, φανατικών και συντηρητικών, που εκφράζεται από διώξεις και φυλακίσεις, μέχρι απόπειρες δολοφονίας του.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.20 στο Mega

Charlie And The Chodolate Factory

Ο Τσάρλι Και Το Εργοστάσιο Σοκολάτας (Charlie And The Chodolate Factory) του Τιμ Μπάρτον

Ο Γουίλι Γουόνκα είναι ένας εκκεντρικός σοκολατοποιός με ένα ευφάνταστο εργαστήριο γλυκών στο οποίο δεν έχει καταφέρει να εισχωρήσει κανένας για 15 χρόνια. Μην έχοντας κοντινούς συγγενείς, αποφασίζει να διεξαγάγει ένα διαγωνισμό για να βρεθεί ο διάδοχος που θα αναλάβει τη θρυλική αυτοκρατορία του! Πέντε τυχερά παιδιά κερδίζουν τα "χρυσά εισιτήρια" και μεταξύ αυτών ο Τσάρλι, ένα παιδί από φτωχή οικογένεια που τώρα του δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Θα πρέπει όμως να περάσει τα τεστ που θα θέσει ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης του παραμυθένιου εργοστασίου.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

may december

May December του Τοντ Χέινς

Στον αμερικανικό Νότο, στη Σαβάνα του μόνιμου καλοκαιριού και των καλά κρυμμένων μυστικών, η 60χρονη Γκρέισι ετοιμάζεται για ένα μπάρμπεκιου στον κήπο, με τακτικά, μικρά ξεσπάσματα υστερίας προς τον Τζο, τον πολύ νεότερο άντρα της και τα μικρά παιδιά τους. Η πίεση είναι αυξημένη: η Γκρέισι περιμένει μια διάσημη ηθοποιό της τηλεόρασης, την 35χρονη Ελίζαμπεθ, που θα έρθει να τη γνωρίσει για λίγες μέρες. Η σχέση της Γκρέισι και του Τζο είχε γίνει πρωτοσέλιδο στον κίτρινο και μη Τύπο και τώρα θα γίνει ταινία, με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ. Αυτή η έρευνα για το ρόλο προμηνύεται συναισθηματικά εξαντλητική κι η Γκρέισι δεν είναι πρόθυμη ν' αφεθεί. Ειδικά σε μια γυναίκα νέα, όμορφη και τόσο διάσημη όσο κι η ίδια.

Ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί ένα πικρό μελόδραμα για το ριάλιτι της αληθινής ζωής. Δεν είναι η «Persona», ούτε ο «Αμπιγιέρ», ούτε το «Ολα για την Εύα»: είναι η συνάντηση δυο σταρ (εντός κι εκτός οθόνης) σε μια ταινία πανέμορφη αλλά χαμένη στις αναφορές της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 18.55 στο Cosmote Cinema 1

The Touch 607

Η Επαφή (The Touch) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Στο νοσοκομείο μιας μικρής σουηδικής πόλης εκτυλίσσεται ένα δράμα (και θ' ακολουθήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο). Ο Ντέιβιντ, ένας Αμερικανός αρχαιολόγος που βρίσκεται στην περιοχή για να μελετήσει μια (φυσικά) εκκλησία μ' ένα σημαντικό άγαλμα της Παναγίας, νοσηλεύεται. Εκεί θα γνωρίσει την Κάριν που πενθεί τη μητέρα της που μόλις έχασε - θα την ερωτευτεί κεραυνοβόλα. Η Κάριν είναι παντρεμένη με τον Αντρέας, γιατρό στην κλινική και πατέρα των παιδιών της. Ο Ντέιβιντ θα γίνει φίλος με τον Αντρέας, θα γίνει παθιασμένος εραστής της Κάριν. Η επαφή τους, το πάθος τους, θ' αλλάξει και θα αλλοιώσει μια ζωή που έμοιαζε τόσο ασφαλής και τόσο τετριμμένη.

H μοναδική αγγλόφωνη ταινία του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, θα μπορούσες να πεις μια ωδή στον... Κασαβέτη! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

dune

Dune: Μέρος Δεύτερο (Dune: Part 2) του Ντενί Βιλνέβ Ντενί Βιλνέβ

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» εξερευνά το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη (ο Τίμοθι Σαλαμέ σε ένα ρόλο που γεννήθηκε για να παίξει), τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι (Ζεντάγια) και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος - καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος - ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει... Για τους μη μυημένους στο σύμπαν των έργων του Φρανκ Χέμπερτ, η ταινία συνεχίζει ακριβώς από εκεί όπου σταμάτησε το πρώτο μέρος και καλύπτει, μέσα στις 2 ώρες και 45 λεπτά που διαρκεί, το υπόλοιπο μισό πρώτο βιβλίο «Dune». Μοιάζει σαν τους «Δυο Πύργους» του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», το μεσαίο εκείνο κεφάλαιο που προσπαθεί όχι μόνο να καλύψει ένα μεγάλο έδαφος για την πλοκή και τους χαρακτήρες του, αλλά και να προετοιμάσει εκείνο το έδαφος για το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της σειράς (μεταφέροντας το βιβλίο «Messiah»).

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή στον Αράκις δικαιώνει το λογοτεχνικό έπος του Φρανκ Χέρμπερτ και τη θέση του Ντενί Βιλνέβ στην κορυφή της κινηματογραφικής επιστημονικής φαντασίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Vodafone TV

don't look now

Μετα τα Μεσάνυχτα (Don't Look Now) του Νίκολας Ρεγκ

Βασισμένη σε ένα διήγημα της Ντάφνι ντι Μοριέ, η ταινία μοιάζει στοιχειωμένη από δυσοίωνα προμηνύματα και ανείπωτες ενοχές, καθώς ακολουθεί το ταξίδι στη Βενετία ενός παντρεμένου ζευγαριού που πασχίζει να ξεπεράσει τον πρόσφατο θάνατο της κόρης τους από πνιγμό. Σε μια πόλη παραδομένη στη σήψη και την υγρασία, η συνάντησή τους με δύο αινιγματικές ηλικιωμένες αδελφές και μια σειρά από ανεξιχνίαστα εγκλήματα που έχουν αναστατώσει τα δαιδαλώδη κανάλια θα θέσουν σε κίνδυνο την ήδη τραυματισμένη σχέση τους και την εξίσου εύθραυστη επαφή τους με την πραγματικότητα.

To αριστούργημα του Νίκολας Ρεγκ, μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Με τους Ντόναλντ Σάδερλαντ και Τζούλι Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the acolyte

Star Wars: Η Ακόλουθος (Star War: Acolyte)

Στο «Star Wars: Η Ακόλουθος», μια έρευνα για μια σοκαριστική σειρά εγκλημάτων, φέρνει έναν αξιοσέβαστο Jedi Master εναντίον μιας επικίνδυνης πολεμίστριας από το παρελθόν του. Καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως, οι δυο τους ταξιδεύουν σε ένα μονοπάτι, όπου οι σκοτεινές δυνάμεις αποκαλύπτουν ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται.

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+