Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 the lost boys

Ο Παράδεισος (Le Paradis | The Lost Boys), Ζενό Γκρατόν

Μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο νέων ανδρών στη φυλακή αναδεικνύει την τρυφερότητα ως έκφραση ελευθερίας, υπερβαίνοντας το ερώτημα της αναπαράστασης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στο σινεμά.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

Rider 607

Καλπάζοντας με το Ονειρο (The Rider) της Κλόι Ζάο

Μιλώντας για τον πρόσφατο οσκαρικό θρίαμβο της Ζάο, θέλετε να τη γνωρίσετε καλύτερα; Τρία χρόνια πριν το «Nomadland» η Κλόι Ζάο μάς είχε χαρίσει ένα ακόμα διαμάντι. Το «Rider» ήταν τo μεγάλο βραβείο στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, η Χρυσή Αθηνά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ένα αποκαλύπτικό ταξίδι στη μεγάλη Americana της ανθρώπινης ψυχής. Διαβάτε την κριτική του Flix εδώ και μην το χάσετε!

Aλλοτε ανερχόμενο αστέρι στις αρένες του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Μπράντι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Μπράντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του.Τόσο μελαγχολική όσο ένα θλιμμένο τραγούδι γύρω από μια φωτιά τη νύχτα στην ερημιά, τόσο όμορφη και τόσο ανοιχτή όσο ένας γεμάτος αστέρια ουρανός, η ταινία της Κλόι Ζάο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια σπουδαία ταινία γεμάτη αγάπη και συμπόνοια για τις ζωές των ανθρώπων που δεν θα καταγράψει ποτέ η επίσημη αμερικάνικη ιστορία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

red dragon

Κόκκινος Δράκος (Red Dragon) του Μπρετ Ράτνερ

Μετά την τελευταία του αποστολή, τη σύλληψη του διαβόητου Χάνιμπαλ Λέκτερ, ο ειδικός ερευνητής του FBI, Γουίλ Γκράχαμ βγαίνει σε πρόωρη σύνταξη. Τρία χρόνια αργότερα, ο Τζακ Κρόφορντ, πρώην συνάδελφος του Γουίλ, τον επαναφέρει στην ενεργό δράση για ασχοληθεί με άλλη μία μακάβρια υπόθεση. Αυτή τη φορά, τα μέλη δύο οικογενειών βρέθηκαν διαμελισμένα και υπαίτιος είναι ένας σίριαλ κίλλερ με το παρατσούκλι «Νεράιδα των δοντιών». Ο Γουίλ ξεκινά τις έρευνες, όμως σύντομα συνειδητοποιεί πως για να συλλάβει τον δολοφόνο θα χρειαστεί τη βοήθεια του Χάνιμπαλ.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στον ΣΚΑΪ

the 355

Πράκτορες 355 (The 355) του Σάιμον Κίνγκμπεργκ

Είναι τέσσερις. Κι είναι φονικές (όταν χρειάζεται). Κι είναι κι άλλη μια. Και μπορούν να περπατούν καλά και να κάνουν ένα σωρό ακροβατικά και να ρίχνουν ξύλο και με τακούνια. Είναι η Μέις, μια από τις ικανότερες πράκτορες της CIA, η σκληροτράχηλη Γερμανίδα πράκτορας Μαρί, η Βρετανίδα Καντίτζα που ειδικεύεται στο cyber hacking και μια ψυχολόγος, η Κολομβιανή Γκρατσιέλα. Απέναντί τους, πάντα μισό βήμα μπροστά ή πίσω, είναι η μυστηριώδης Λιν Μι Σενγκ που σε κάθε στροφή τούς βάζει τρικλοποδιά. Ολες αγωνίζονται να προλάβουν να πάρουν στην κατοχή τους ένα παντοδύναμο κυβερνο-όπλο, πριν πέσει στα λάθος χέρια και, απλώς, αφανιστεί η ανθρωπότητα όπως την ξέρουμε.

Πρακτορίνες με τακούνια σ' αυτή την προσχηματικά φεμινιστική ταινία δράσης της Τζέσικα Τσαστέιν, προβλέψιμη και ρηχή παρά το γυναικείο καστ μεγατόνων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

borg mcenroe main

Borg / McEnroe: Ολα για τη Δόξα (Borg vs McEnroe) του Γιάνους Μετζ

Η χρονιά είναι το 1980 και οι δυο τενίστες θα βρεθούν αντίπαλοι στο Γουίμπλντον. Ο Μπιορν Μποργκ, ο Σουηδός πρωταθλητής, σούπερ σταρ όχι μόνο της ρακέτας, αλλά και του κοινού που καρδιοχτυπά στο κάθε του πέρασμα. Κι ο Τζον ΜακΕνρό, το «νέο» αίμα από την Αμερική, σε πρεμιέρα σε συνάντηση τέτοιου βεληνεκούς, διαβόητου για το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, την οργή που σκορπίζει μεγαλόφωνα σε κάθε του παιχνίδι. Ο Μποργκ, απόλυτα προγραμματισμένος, τρομοκρατημένος μην ξεφύγει τίποτα από το σχέδιό του, μεταφράζοντας τον τρόμο του σε τελειομανία ή προκατάληψη: κοιμάται σε θερμοκρασία πολικού ψύχους, τεστάρει μαζί με τον προπονητή του (σκέτη δύναμη στο δεύτερο ρόλο ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ), δεκάδες ρακέτες με συγκεκριμένη τελετουργία για να βρει την πιο σωστή για το παιχνίδι του, ταξιδεύει με ακριβώς υπολογισμένα ρούχα, κάλτσες, μπαντό, περικάρπια στις αποσκευές του, τοποθετημένα με τον ίδιο, γεωμετρικά ορθό τρόπο, μοναχικός, με εμμονή στην αυτοσυγκέντρωση, την ησυχία. Κι ο ΜακΕνρό, που πριν από κάθε παιχνίδι απλώς τα πίνει και τα σπάει, καλύπτοντας έτσι τον δικό του τρόμο μην τυχόν δεν φανεί τέλειος. Δυο εμβληματικοί αντίπαλοι, θεωρητικά αντίθετοι που, στην ψυχή και στη μέθοδό τους, μπορεί να είναι απλώς ο ίδιος άνθρωπος, με διαφορετικές εκφράσεις της ανασφάλειάς του.

H ταινία του 2017, που απογειώνει το τένις, σκιαγραφεί το δυσβάσταχτο του πρωταθλητισμού και μάς γυρίζει, με ενθουσιασμό, πίσω στα ινδάλματά μας του '80. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.10 στον ΣΚΑΪ

the teacher's lounge

Στο Γραφείο Καθηγητών (The Teachers’ Lounge) του Ιλκέρ Τσατάκ

H Κάρλα είναι μία 30χρονη καθηγήτρια μαθηματικών στα πρωτάκια ενός γερμανικού Γυμνασίου. Πρωτάκι και η ίδια, νεοφερμένη στο σχολείο ψάχνει τα πατήματά της - τόσο απέναντι στα ατίθασα, με τις ορμόνες τους να βράζουν 12χρονα, όσο κι ανάμεσα στους συναδέλφους της στο Γραφείο των Καθηγητών, οι οποίοι μοιάζουν πιο συμβιβασμένοι, πιο συστημικοί, πιο βολεμένοι. Οχι, η Κάρλα είναι ιδεαλίστρια, κουβαλά στο ελαφίσιο βλέμμα της αυτή την λαχτάρα να επιδράσει, να πειθαρχήσει, να εμπνεύσει, να διδάξει. Στο Γραφείο των Καθηγητών κάθεται μακριά από τα πηγαδάκια, κοιτάει τη δουλειά της. Μέχρι που ένα συμβάν τεντώνει τις κεραίες της για δικαιοσύνη. Ενας τουρκικής καταγωγής μαθητής της στοχοποιείται για μία σειρά από κλοπές που έχουν συμβεί στο σχολείο κι όλα τα βαθιά ριζωμένα ρατσιστικά κύτταρα ενός μικρόκοσμου που καθρεφτίζει την κοινωνία μας, καμουφλάρονται ως «σχολικοί κανονισμοί». Η Κάρλα αποφασίζει να πάρει πάνω της την εξερεύνηση των κλοπών και την αθώωση του μικρού και σταδιακά μπλέκει σ' ένα σύνθετο ηθικό λαβύρινθο καλών προθέσεων, επιπόλαιων αυθόρμητων χειρισμών, λανθασμένων επιλογών, παρεξηγήσεων. Οσο απελπισμένα προσπαθεί να τα κάνει όλα σωστά, τόσο περισσότερο βυθίζεται στην κινούμενη άμμο. Δεν βρίσκεται μόνο αντιμέτωπη με τις σχολικές δομές, τους επιθετικούς συναδέλφους της και τους αγανακτισμένους γονείς. Αλλά και απέναντι από τους μαθητές της, στους οποίους λαχταρούσε να είναι δίπλα.

Αποφεύγοντας μονοδιάστατες διδακτικές κορώνες, παραδίδει μαθήματα μελετημένου σεναρίου, masterclass ερμηνειών και σκηνοθετική διατριβή στο πώς να μεταμορφώσεις ένα κοινωνικό δράμα σχολικού δωματίου σε αγωνιώδες θρίλερ. Βραβείο Καλύτερης Γερμανικής Ταινίας και επίσημη υποβολή της χώρας για τα Οσκαρ 2024. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

l'origine du mal η ρίζα του κακού

Η Ρίζα του Κακού (L'origine du mal) του Σεμπαστιέν Μαρνιέ

Σε μια πολυτελή παραθαλάσσια βίλα, μια νεαρή γυναίκα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επιδιώκει να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της, τον οποίο δεν είχε γνωρίσει ποτέ όσο ζούσε η μητέρα της. Οι πόρτες του σπιτιού ανοίγουν και αποκαλύπτουν τον εντυπωσιακό πλούτο του πατέρα, ο οποίος είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της παράξενης οικογένειάς του: την ιδιόρρυθμη σύζυγό του που ξοδεύει καθημερινά αστρονομικά ποσά σε διαδικτυακές αγορές, τη φιλόδοξη επιχειρηματία κόρη του, την επαναστατική έφηβη εγγονή του καθώς και την ιδιαίτερα τρομακτική οικονόμο του σπιτιού.

Σκοτεινά μυστικά παραμονεύουν και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Σεμπαστιέν Μαρνιέ, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2022, με πρωταγωνίστρια την Λόρ Καλαμί σε έναν ρόλο διαφορετικό από τους προηγούμενους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

Κυνόδοντας

Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου

Ο πατέρας, η μητέρα και τα τρία τους παιδιά ζουν σε μια μονοκατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται, βαριούνται και αθλούνται έτσι όπως οι γονείς τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Τα παιδιά επίσης πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα που πετάνε πάνω από το σπίτι είναι παιχνίδια και ότι τα ζόμπι είναι μικρά κίτρινα λουλούδια. Ο μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα, η οποία δουλεύει σαν φρουρός security στο εργοστάσιο του πατέρα. Ο πατέρας κανονίζει τις επισκέψεις της στο σπίτι με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιου. Όλη η οικογένεια, και ιδιαίτερα η μεγάλη κόρη, λατρεύει την Χριστίνα. Μια μέρα η Χριστίνα κάνει δώρο στην μεγάλη κόρη μια στέκα για τα μαλλιά ζητώντας της κάτι άλλο σε αντάλλαγμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV