Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


gazon maudit 607

Για Ολα Φταίει το Γκαζόν (Gazon Maudit) της Ζοσιάν Μπαλασκό

Στο κέντρο της ταινίας βρίσκεται η Λολί: Ισπανίδα στη Γαλλία, αλέγκρα, με την πικάντικη ομορφιά και το σφιχτό, παιχνιδιάρικο, μικροκαμωμένο κορμί της Βικτόρια Αμπρίλ, εδώ στον απολαυστικότερο εκτός Αλμοδόβαρ ρόλο της καριέρας της. Η Λολί ζει σ' ένα άνετο σπίτι, είναι νοικοκυρά, έχει δυο μικρούς γιους κι ένα σύζυγο, τον Λοράν (του Αλέν Σαμπά, σε μια χαμηλών τόνων, θαυμάσια ερμηνεία), που υπεραγαπά, παρότι πριν χρόνια τον έπιασε στα πράσα με μια άλλη γυναίκα. Η Λολί θα συντριβεί όταν συνειδητοποιήσει ότι ο Λοράν την απατά ακόμη, κατ' εξακολούθηση. Πάνω στην ώρα, θα περάσει από το σπίτι της, ως από μηχανής Θεά, η ανοιχτά λεσβία Μαριζό (της Ζοζιάν Μπαλασκό που ερμηνεύει με ευαισθησία, χιούμορ και χωρίς ίχνος σχηματικότητας). Η Μαριζό θα πολιορκήσει τη Λολί κι εκείνη θα θυμηθεί τι σημαίνει να είσαι επιθυμητή. Διεκδικώντας την ευτυχία της, τη σεξουαλική ικανοποίηση και την οικογένειά της, η Λολί θα εφαρμόσει ένα δαιμόνιο σχέδιο: τρεις μέρες της εβδομάδας θα κοιμάται με τη Μαριζό, τρεις με τον Λοράν και την Κυριακή θα ξεκουράζεται.

H θρυλική κωμωδία της Ζοσιάν Μπαλασό που έσπασε τα ταμεία το 1995. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Η Παραλία

Είναι 1969 και στα Μάταλα, στη φανταστική παραλία δίπλα στο χωριό, αυτή με τις σπηλιές, κατάλληλες να γίνουν καλοκαιρινά σπιτάκια, συγκεντρώνονται χίπηδες απ' όλο τον κόσμο. Αρχηγός τους, ο Πιτ. Εκεί φτάνει κι ο Χάρι, παρέα με δυο κορίτσια κι όλα ανθίζουν κι όλοι αγαπιούνται. Το χωριό έχει διαφορετική γνώμη - εκτός από την οικογένεια Αρχοντάκη, τους προύχοντες της περιοχής, που θέλει να αγοράσει όλα τα οικόπεδα που βγάζουν στην παραλία για να κάνει ξενοδοχείο, οι κάτοικοι κοιτάζουν τα παιδιά των λουλουδιών με μισό μάτι και κάθε στοιχείο ξενοφοβίας έρχεται στην επιφάνεια. Παράλληλα, η κόρη Αρχοντάκη, η Υπατία, που κάνει στο Λονδίνο την ιατρική ειδικότητά της κι έχει μόλις αρραβωνιαστεί, έναν Ελληνα που δουλεύει στα ναυτιλιακά, φτάνει κι αυτή στα Μάταλα για να μοιραστεί τα καλά νέα με την οικογένειά της. Από το τρέιλερ ξέρουμε ότι θα γνωρίσει τον χίπη Χάρι και θα προκύψει ένας έρωτας δακτυλοδεικτούμενος. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη σύγκρουση της ιστορίας.

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς της ΕΡΤ που μας επιστρέφει στα Μάταλα των τελών της δεκαετίας του '60. Πάντως... θα δούμε και δεύτερο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το πρώτο επεισόδιο προβάλλεται στις 22.45 στην ΕΡΤ 1

Out of Africa 607

Πέρα Από Την Αφρική (Out Of Africa) του Σίντνεϊ Πόλακ

Αρχές 20ου αιώνα, η Δανή συγγραφέας Κάρεν Μπλίξεν ζητά από έναν φίλο της να την παντρεύεται για τον τίτλο της βαρόνης και για το κοινό τους συμφέρον. Ο βαρόνος συμφωνεί και μετακομίζει πρώτος στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου χρησιμοποιώντας τα χρήματά της επενδύει σε μία ορεινή φυτεία καφέ. Μερικούς μήνες αργότερα, η Κάρεν μετακομίζει στο Ναϊρόμπι όπου έρχεται αντιμέτωπη με μία εντελώς αναπάντεχη πραγματικότητα, έναν νέο τρόπο ζωής και παρά τις δυσκολίες προσπαθεί να μετατρέψει τη ζωή της σε μία ευχάριστη εμπειρία. Η Κάρεν διευθύνει με δυναμισμό και γενναιότητα μια φυτεία καφέ στην Κένυα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα μια μοναχική ζωή, καθώς ο σύζυγός της την απατά. Ο μεγάλος έρωτας έρχεται στο πρόσωπο ενός δυναμικού κυνηγού, του Ντένις Φίντς-Χάτον.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

Three Thousand Years of Longing

Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής (Three Thousand Years of Longing) του Τζορτζ Μίλερ

Η Δρ. Αλήθεια είναι μία μεσήλικη ακαδημαϊκός, μία καθηγήτρια αφηγηματολογίας, η οποία ψάχνει με τετράγωνη λογική αυτό που μαρτυρά το όνομά της: την αλήθεια στην προφορική και γραπτή παράδοση των λαών. Ο κυνισμός της είναι η προστασία της: ο πρώην σύζυγός της την έχει εγκαταλείψει για μία νεότερη γυναίκα - αυτό κι αν είναι το αρχαιότερο αφήγημα στον κόσμο. Από τότε ζει μία μοναχική ζωή, επικεντρωμένη στο επάγγελμά της κι απαγορεύοντας στον εαυτό της κάθε ελπίδα συντρόφευσης. Σ' ένα συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη όμως, η ζωή της θα αλλάξει. Ενα μικρό γυάλινο μπουκάλι που θα αγοράσει από το γιουσουρούμ αποδεικνύει ότι υπάρχει... αλήθεια και στους μύθους. Γιατί το μπουκάλι είναι στην ουσία λυχνάρι κι απελευθερώνει, μετά από 3000 χρόνια, ένα φυλακισμένο Τζίνι. Κατά την παράδοση, εκείνο προθυμοποιείται να της εκπληρώσει τρεις ευχές. Εκείνη όμως δεν επιτρέπει στο μυαλό της να σκεφτεί τι θα την έκανε ευτυχισμένη, ούτε στην καρδιά της να ελπίσει. Τότε το Τζίνι, αρχίζει να της αφηγείται τη ζωή του. Ιστορίες, που η Αλήθεια καλείται να ακούσει εγκεφαλικά, ή να τις νιώσει ως σκίρτημα.

Είχαμε μεγάλη προσμονή για αυτή την ταινία, αλλά ο Μίλερ δεν πραγματοποίησε την ευχή μας. Καλές προθέσεις, δυνατή ιδέα, σαθρό σενάριο και εικόνα δευτεροκλασάτων ειδικών εφέ. Ευτυχώς είχαμε την Τίλντα και τον Ιντρις να χαζεύουμε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 17.50 στο Cosmote Cinema 2

One Piece

One Piece

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό, πολύχρωμο και κατά βάση θαλασσινό κόσμο. Η ιστορία ξεκινάει με ένα αξέχαστο γεγονός που προηγήθηκε πριν από 22 χρόνια, όταν ο θρυλικός πειρατής Γκόλ Ντι Ρότζερ, γνωστός και ως ο «Βασιλιάς των Πειρατών», εκτελέστηκε από την Παγκόσμια Κυβέρνηση σε δημόσια θέα. Πριν πεθάνει, οδηγεί τον κόσμο σε μια νέα εποχή πειρατών, καθώς ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν τον μυστηριώδη θησαυρό του, το «One Piece», που φαινομενικά πρόκειται για τον θησαυρό που θα αναδείξει τον επόμενο «Βασιλιά».

Αντιλαμβανόμενη πλήρως και στην ολότητά της το πνεύμα του φαινομένου που καλείται να μεταφέρει, η νέα σειρά του Netflix αποτελεί μια άκρως δημιουργική και πετυχημένη μεταφορά - αν και όχι ακριβώς τέλεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

φτηνά τσιγάρα main

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη

Αθήνα – Καλοκαίρι. Ο Νίκος περιμένει κάτι να συμβεί στην καρδιά μιας μεγαλούπολης. Στη διαδρομή του συναντάει την Σοφία, μια όμορφη γυναίκα που μαλώνει άσχημα με τον φίλο της σε ένα καρτοτηλέφωνο. Την πείθει να περάσουν τη νύχτα μαζί, περπατώντας στην άδεια πόλη. Η νοσταλγία ενός εφηβικού φλερτ οδηγεί έναν μικροαπατεώνα σε ερωτικό παραλήρημα – ενώ οι νεοφώτιστοι μαφιόζοι διώκτες του, στην προσπάθεια τους να φανούν επικίνδυνοι καταπιέζοντας τις καλλιτεχνικές τους κλείσεις, καταλήγουν στην γελοιοποίηση. Ένα καφενείο με επικεφαλής ένα καφετζή που απαγγέλλει ποίηση, φιλοξενεί δυο αμετανόητους πενηντάρηδες έφηβους, θεωρητικούς της αλάνθαστης μεθόδου στο κυνήγι της γκόμενας. Συναντήσεις πάνω απο ένα φλιτζάνι καφέ, και μια ακατάσχετη διάθεση για φιλοσοφικές συζητήσεις, ενώ στο διπλανό τραπέζι η εντεκάχρονη σχέση ενός καθημερινού ζευγαριού δοκιμάζεται απο την παρουσία ενός body-builder.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο more.gr

Lazzaro Felice 607

Ευτυχισμένος Λάζαρος (Lazzaro Felice) της Αλίτσε Ρορβάχερ

H ιστορία μιας οικογένειας αγροτών που δουλεύει στο κτήμα μιας φανερά παρηκμασμένης Μαρκησίας κάπου λίγο έξω από την Ρώμη. Αναμεσά τους ο Λάζαρος του τίτλου είναι ένα νεαρό λιγομίλητο αγόρι, που ζει στον δικό του παράδεισο κουβαλώντας την αφέλεια του νου και της ελευθερίας του, σαν ένα αντίδοτο για την κοσμική δυστυχία που ακόμη κι αν δεν την βλέπεις, τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει να την υποψιαστείς. Οταν αυτή θα έρθει - νομοτελειακά - για να διαβρώσει την «παραδεισένια» ζωή σε αυτό το κομμάτι γης, ο Λάζαρος δεν θα αντέξει και θα μεταμορφωθεί κι αυτός με τη σειρά του σε ένα σύμβολο, μια εικόνα, ένα λόγο να πιστέψεις στα θαύματα ή και σε κάτι ακόμη πιο μεγάλο.

Ενα μαγικό αλλά και ταυτόχρονα πολιτικά και κινηματογραφικά μπερδεμένο ταξίδι που ξεκινάει από το φολκλόρ μιας άλλης εποχής και φτάνει στην Ιταλία του σήμερα. Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών 2018. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix