Buzz

«Nightmare Alley»: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε νουάρ περιπέτειες

of 10

Ο Ντι Κάπριο θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Μεξικανό σκηνοθέτη, στη νέα του ταινία, «Nightmare Alley».

«Nightmare Alley»: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε νουάρ περιπέτειες

Αν έχετε χάσει ελαφρώς το λογαριασμό σχετικά με τα προσεχή σχέδια του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, κανείς δεν μπορεί να σας κατηγορήσει γι’ αυτό, καθώς πραγματικά δύσκολα προλαβαίνει κανείς να παρακολουθήσει το ρυθμό με τον οποίο ο Μεξικανός σκηνοθέτης συσσωρεύει στο πρόγραμμά του το ένα πρότζεκτ μετά το άλλο.

Εστω κι αν αγνοήσουμε τα τηλεοπτικά του σχέδια ή εκείνα στα οποία συμμετέχει ως παραγωγός, αυτό που απομένει είναι αρκετό για να αγχώσει ακόμα και τον πιο παραγωγικό καλλιτέχνη.

Την ώρα που ο δικός του «Πινόκιο» (τον οποίο θα σκηνοθετήσει για λογαριασμό του Netflix) βρίσκεται ήδη στο στάδιο της προετοιμασίας, κι ενώ το «Zanbato» έμοιαζε να παίρνει σειρά ως η επόμενη ταινία του μετά τα Οσκαρ σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας που κατέκτησε για τη «Μορφή του Νερού», ένα άλλο σχέδιο πήρε τελικά πιο γρήγορα μορφή, καθώς απέκτησε τον (περιζήτητο) πρωταγωνιστή του.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο επιστρέφει στον «Λαβύρινθο του Πάνα»

guillermo del toro 607

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρόκειται λοιπόν να πρωταγωνιστήσει στο «Nightmare Alley», το οποίο θα βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ, που έχει εμπνεύσει ήδη μια εξαιρετική κινηματογραφική διασκευή: το «Nightmare Alley» (1947) του Εντμουντ Γκούλντινγκ. Ο Ντι Κάπριο θα αναλάβει τον ρόλο που είχε ερμηνεύσει πρώτος ο Τάιρον Πάουερ, έναν απατεώνα που αποφασίζει να πιάσει δουλειά σε ένα περιοδεύον τσίρκο και μπλέκει στις απάτες ενός μέντιουμ και του αλκοολικού συζύγου της.

Ο Ντελ Τόρο (ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο με τη συνεργάτιδα του εκκεντρικού Γκάι Μάντιν, Κιμ Μόργκαν) ισχυρίζεται, πάντως, ότι η ταινία του δεν θα είναι ακριβώς ριμέικ του αριστουργηματικού (αν και σχετικά παραγνωρισμένου) εκείνου φιλμ νουάρ, αλλά περισσότερο μια νέα και πιο πιστή διασκευή του βιβλίου.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ο Ντι Κάπριο όχι μόνο δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία, αλλά οι φήμες λένε ότι για χάρη του Ντελ Τόρο και του «Nightmare Alley» απέρριψε την πρόταση για να παίξει τόσο στο νέο φιλμ του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου όσο και σε εκείνο του Πολ Τόμας Αντερσον.

Προς το παρόν, ο Ντελ Τόρο αναζητά τους ηθοποιούς που θα ερμηνεύσουν τους υπόλοιπους ρόλους, κι αν όλα πάνε καλά, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές φθινόπωρο. Μέχρι τότε, ωστόσο, αξίζει να ανακαλύψετε το κλασικό «Nightmare Alley» του Γκούλντινγκ, το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο στο βίντεο παρακάτω


Διαβάστε ακόμη