Buzz

To saga με την Κάρλα Σοφία Γκασκόν δεν έχει (κυριολεκτικά) τελειωμό...

of 10

Μία ακόμη εξέλιξη προστίθεται στο ατελείωτο χρονικό του σκανδάλου της πρωταγωνίστριας του «Emilia Pérez».

To saga με την Κάρλα Σοφία Γκασκόν δεν έχει (κυριολεκτικά) τελειωμό...

Από πού να πρωτοπιάσει κανείς το νήμα των εξελίξεων που διαδέχτηκαν την ανακάλυψη των ρατσιστικών tweets που είχε αναρτήσει στο παρελθόν η πρωταγωνίστρια του «Emilia Pérez», Κάρλα Σοφία Γκασκόν; Αλλωστε σε περίπτωση που δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, έχει συμπληρωθεί ένας μήνας (πλας) από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, το οποίο προξένησε τόσο το γεγονός αυτό καθαυτό, όσο και τα επακόλουθά του. Στο διάστημα που μεσολάβησε, είδαμε την Γκασκόν να απενεργοποιεί τον λογαριασμό της στο X, τη Ζόι Σαλντάνια, τον Ζακ Οντιάρ και τη Σελίνα Γκόμεζ να τοποθετούνται για το ζήτημα, αργότερα το Netfllix να της δίνει τελικά... συγχωροχάρτι κ.ο.κ.

Διαβάστε ακόμη: Η Κάρλα Σοφία Γκασκόν λάτρεψε τον Τζίμι Κίμελ... συγγνώμη, τον Κόναν Ο' Μπράιαν, στα Οσκαρ

Μία εβδομάδα μετά τη φετινή, 97η Τελετή Απονομής των Οσκαρ η Γκασκόν ξαναχτυπά, αυτή τη φορά για να μοιραστεί τα όσα έζησε τον τελευταίο καιρό. Μέσα από statement της που δημοσίευσε το Hollywood Reporter ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Λάτρεψα την τελετή, ειλικρινά, τη βρήκα πολύ ευχάριστη. Θα ήθελα να την έχω βιώσει πιο κανονικά, με τη χαρά της υποψηφιότητας, της γιορτής, όπως κάνω τώρα, γεμάτη αγάπη, ως άνθρωπος που βάζει την ψυχή και το είναι του στη δουλειά του και που δίνεται στους άλλους [...] Είμαι πολύ ευγνώμων που επέστρεψα και για τον τρόπο που με υποδέχθηκαν οι συνάδελφοί μου και οι επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ. Είμαι ευγνώμων στην Ακαδημία, στο Netflix και στην παραγωγή».

Επιπλέον, δήλωσε ότι «εργάζεται πάνω σε διάφορα πρότζεκτ», κόντρα στην παλαιότερη ανακοίνωσή της ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να αφήσει την ταινία να λάμψει, ενώ ζήτησε εκ νέου συγγνώμη «από όλους όσους έχει προσβάλει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής και της διαδρομή της» και δεσμεύτηκε να «συνεχίσει να μαθαίνει και να ακούει ώστε να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη στο μέλλον». Ακόμη, εξήγησε ότι τα «πληγωτικά λόγια» και οι πράξεις της προήλθαν «από φόβο, από δική της άγνοια και δικό της πόνο», ωστόσο ελπίζει να χρησιμοποιήσει αυτήν την εμπειρία, η οποία περιλάμβανε αρκετές σκοτεινές στιγμές, για να «ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο και έναν προβληματισμό για την ψυχική υγεία».

Karla Sofía Gascón - OscarsH Γκασκόν μιλά με τη συμπρωταγωνίστριά της, Σελίνα Γκόμεζ στα φετινά Οσκαρ

«Σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο, το πιο πολυσυζητημένο και εκτεθειμένο της ζωής μου, δημιουργήθηκαν διάφοροι ψεύτικοι λογαριασμοί στο όνομά μου για να εντείνουν τον πόνο και τη σύγχυση. Μου αποδόθηκαν παράλογες και ακόμη και παραληρηματικές κατηγορίες, που πλήγωσαν βαθιά το πνεύμα μου. Τα πράγματα κλιμακώθηκαν τόσο γρήγορα, που δεν μπορούσα καν να αναπνεύσω. Εκανα πιο σκοτεινές σκέψεις από εκείνες που είχα σε προηγούμενες, όχι λιγότερο προσωπικές και δύσκολες, μάχες μου. Κι αναρωτήθηκα: αν εγώ βρέθηκα στο χείλος του γκρεμού παρόλη τη δύναμή μου, τι θα συνέβαινε σε κάποιον με λιγότερους συναισθηματικούς πόρους σε περίπτωση μιας αντίστοιχης επίθεσης; Κάπως, τα κατάφερα. Αλλοι δεν θα είχαν επιβιώσει από αυτόν τον σκληρό χειμώνα που ετοιμάζομαι να αφήσω πίσω», συμπλήρωσε.

Τέλος, έκλεισε αναφέροντας: «Τώρα που η καταιγίδα κοπάζει λίγο και το χειρότερο έχει περάσει (ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω), αρχίζω να βλέπω καθαρά τι έχω μάθει. Εχω μάθει ότι το μίσος, όπως η φωτιά, δεν σβήνει με περισσότερο μίσος. Οι προσβολές δεν σβήνονται με άλλες προσβολές, και τα λάθη δεν μπορούν να διορθωθούν με άλλα λάθη, ειδικά όταν το ψέμα και η παραπληροφόρηση κυριαρχούν παντού κι όταν το μόνο που λαμβάνεις είναι καθαρή οργή, κατάφωρο bullying, εξευτελισμό, περιφρόνηση και ακόμη και απειλές θανάτου [..] Ευτυχώς, διατήρησα μια στάλα λογικής για να δω το φως στο τέλος αυτού του τούνελ μίσους και να καταλάβω ότι πρέπει να είμαι και να γίνω καλύτερη, να διορθώσω τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς να βυθιστώ σε περισσότερο σκοτάδι. Διαφορετικά, αν παίξω το παιχνίδι τους, αν ανταποδώσω και εντείνω όλο αυτό το μίσος που μου πετούν, θα χαθώ· δεν θα προχωρήσω ποτέ μπροστά και δεν θα μπορέσω να συνεχίσω να βοηθώ όσους είναι ακόμα παγιδευμένοι στην καταιγίδα».