Buzz

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ λέει πως το Netflix είναι το μέλλον του σινεμά

of 10

Με μερικές δηλώσεις που ίσως χαρακτηριστούν ως αμφιλεγόμενες, ο Ντέιβιντ Φίντσερ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την πλατφόρμα λέγοντας πως θα είναι το μέλλον του σινεμά, είτε αρέσει στους παραδοσιακούς κινηματογραφόφιλους είτε όχι.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ λέει πως το Netflix είναι το μέλλον του σινεμά

Αρκετοί σκηνοθέτες είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους με τις διαδικτυακές πλατφόρμες, κυρίως με το Netflix, και τις επιπτώσεις τους στην τωρινή κατάσταση της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Αλλά για τον Ντέιβιντ Φίντσερ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Netflix, όλα αυτά του ακούγονται ως βλακείες καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι το καλύτερο μέρος στο Χόλιγουντ για να κάνει κάποιος ταινίες. Επιπλέον, η κινηματογραφική βιομηχανία πρέπει να αποδεχθεί ότι η υπηρεσία που προσφέρουν οι πλατφόρμες αυτές αποτελεί τη «βέλτιστη αναπαράσταση» των ταινιών σε σχέση με την εμπειρία του κινηματογράφου.

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Εχω δουλέψει με τα περισσότερα από τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο. Οταν τους λες ότι θες να κάνεις αυτά τα ειδικά εφέ σε 4K η πρώτη τους απάντηση είναι γιατί πρέπει να το κάνω τόσο ακριβό; Το Netflix δεν αμφισβήτησε ποτέ αυτό το είδος επιλογής. Υιοθέτησαν ένα βιομηχανικό πρότυπο που ήταν λογικό για τους κινηματογραφιστές. Το Netflix έχει μακράν τον καλύτερο έλεγχο ποιότητας σε όλο το Χόλιγουντ», δήλωσε ο Φίντσερ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντέιβιντ Φίντσερ χαίρεται που δεν έκανε το σίκουελ του «World War Z»

David Fincher 607

Και ο Φίντσερ πιστεύει ότι το Netflix θα είναι το μέλλον του σινεμά, είτε αρέσει στους παραδοσιακούς κινηματογραφόφιλους είτε όχι. «Ξέρετε, δεν θα σώσουμε τον κινηματογράφο περιορίζοντας το home entertainment. Για να συμβεί αυτό, ο κινηματογράφος θα έπρεπε να γίνει ένας χώρος αιχμής, και όχι αυτό το υγρό, μυρωδάτο και λιπαρό μέρος που εξακολουθεί να, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τσιγκουνεύεται όλα τα απαραίτητα έξοδα. Πρέπει να ξεπεράσουμε όλη αυτή τη νοσταλγία για να κάνουμε επιτέλους το σωστό ερώτημα: ποιος προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία των ταινιών σήμερα;»

Η νέα ταινία του Φίντσερ «The Killer», σε παραγωγή του Netflix, έκανε την πρεμιέρα της πλατφόρμα την προηγούμενη Παρασκευή, και δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος μιλά με τα καλύτερα λόγια το νέο του κινηματογραφικό σπίτι. Δηλώσει που σίγουρα κάποιοι θα τις χαρακτηρίσουν, αν όχι ακραίες, σίγουρα αμφιλεγόμενες. Αλλά παρόλα αυτά ο Φίντσερ φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να είναι δημιουργεί τις ταινίες του έχοντας την απόλυτη ελευθερία και έλεγχο.