Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2023: Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, ο Ρούμπεν Εστλουντ

of 10

Hταν αναμενόμενο: ο δύο (συνεχόμενες) φορές κάτοχος Χρυσού Φοίνικα σκηνοθέτης, φέτος θα προεδρεύει της κριτικής επιτροπής.

Κάννες 2023:  Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, ο Ρούμπεν Εστλουντ

50 χρόνια μετά την Ινγκριντ Μπέργκμαν, ένας ακόμα Σουηδός αναλαμβάνει Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Καννών. Μόλις ανακοινώθηκε ότι, ο Ρούμπεν Εστλουντ θα έχει την τιμητική θέση στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ηταν μία αναμενόμενη απόφαση, καθώς ο Εστλουντ έφυγε δύο συνεχόμενες φορές με τον Χρυσό Φοίνικα από το φεστιβάλ: το 2017 με το «Τετράγωνο» και πέρσι με το «Τρίγωνο της Θλίψης».

Θυμηθείτε τη συνέντευξή του στο Flix: Ρούμπεν Εστλουντ: «Ηθελα να ανατινάξω το γιοτ του Ωνάση σαν μία συμβολική πράξη»

ruben ostlund Χρυσός Φοίνικας, 2017

«Είμαι πολύ χαρούμενος, περήφανος και στέκομαι ταπεινός απέναντι στην τιμή να είμαι εγώ ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών» δήλωσε ο Εστλουντ. «Σε κανένα άλλο φεστιβάλ του κόσμου δεν νιώθει κανείς μεγαλύτερη ανυπομονησία, όσο όταν ανεβαίνει η αυλαία του διαγωνιστικού τμήματος των Καννών. Θα είναι μεγάλο μου προνόμιο να παρακολουθήσω τις φετινές επιλογές, μαζί με το εξειδικευμένο κοινό του φεστιβάλ....»

ostlund Χρυσός Φοίνικας, 2022

«Μιλάω πολύ ειλικρινά όταν λέω ότι για μένα αυτή είναι η πιο σημαντική περίοδος για τον κινηματογράφο. Το σινεμά στην αίθουσα είναι μία μοναδική εμπειρία - εκεί παρακολουθούμε όλοι μαζί, απαιτεί να το ζήσουμε όλοι μαζί και όλο αυτό αλλάζει την ένταση της ταινίας. Μάς κάνει να αναλογιζόμαστε τι είδαμε με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι αν ήμασταν μπροστά από μία οθόνη και κάνω scroll μόνοι μας...»

Εμείς πάντως από τώρα αναλογιζόμαστε που θα έδινε τον Χρυσό Φοίνικα ο Σουηδός σκηνοθέτης...

Πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες για αυτό: το 76 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 16 έως τις 27 Μαΐου.

Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.


Διαβάστε περισσότερα: