Flix

Ιούλιος: Κιν/φικός Οδηγός Επιβίωσης

Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

of 10

Ο θάνατος του Πατρίς Σερό, ο οργασμός των πρωταγωνιστών του «Nymphomaniac» κι όλα όσα πρέπει να διαβάσετε ή να θυμηθείτε από τα κινηματογραφικά νέα των τελευταίων επτά ημερών.

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Η εβδομάδα ξεκίνησε άσχημα. Ενας από τους σπουδαίους του Γαλλικού σινεμά, ο δημιουργός της «Βασίλισσας Μαργκό» για το ευρύ κοινό, αλλά και σκηνοθέτης για μια σειρά από πιο προσωπικές, ενδιαφέρουσες και άξιες να ανακαλύψετε έστω και μετά το θάνατό του ταινίες, έφυγε σε ηλικία 68 ετών από την ζωή. Ο Πατρίς Σερό είχε σκηνοθετήσει για το σινεμά την σκηνή του θεάτρου και της όπερας και άφησε πίσω του ένα έργο που ακόμη κι αν διακόπηκε άκαιρα, δεν παύει να είναι σημαντικό. Στο Flix τον αποχαιρετίσαμε με αυτό το κείμενο.

1

Για τους γάλους όμως, εκτός από τον θάνατο, υπάρχει κι «ο μικρός θάνατος», ή αν προτιμάτε ο οργασμός, αυτόν τον οποίο βιώνουν (ή φανταζόμαστε, προσποιούνται ότι βιώνουν) όλοι οι πρωταγωνιστές της καινούριας ήδη απόλυτα επιθυμητής ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ. Σε μια σειρά από καινούρια πόστερ για το «Nymphomaniac», όλοι ποζάρουν ενώ «τελειώνουν», σε μια στιγμή που ίσως βγάζει κάτι από τον αληθινό εαυτό όλων μας.

1Hostages

Η αμερικάνικη τηλεοπτική σεζόν έχει ξεκινήσει, αλλά οι πιλότοι των νέων σειρών συνεχίζουν να έρχονται. Θέλοντας να ξεχωρίσουμε τι αξίζει μισή η μία ώρα από τον χρόνο σας, τους βλέπουμε όλους και διαλέγουμε ποιες από τις σειρές της φετινής χρονιάς θα ακολουθήσουμε και ποιες έχουμε ξεχάσει ήδη...

1

Είδαμε όμως και νέες εικόνες από μια σειρά που ανυπομονούμε να δούμε το «True Detective», ενώ βλέποντας μια από αυτές που ήδη αγαπάμε, αναρωτηθήκαμε: Τι είναι το «Homeland» χωρίς τον Νίκολας Μπρόντι;

1

Ταξιδεύουμε για το «Luton». O Μιχάλης Κωνσταντάτος μας μίλησε για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του που προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν πριν λίγες μέρες και που παίζεται ήδη στις αίθουσες της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας πως «κάθε επιλογή είναι πολιτική πράξη».

1

Coming attractions. Ανάμεσα στα τρέιλερ που είδαμε αυτή την εβδομάδα, ήταν εκέινο για το για το ντοκιμαντέρ «The Armstrong Lie» για τον Λανς Αρμστρονγκ, ένα νέο, ακόμη πιο '70s, πρόμο για το «American Hustle» του Ντέβιντ Ο Ράσελ, ένα τρέιλερ-τέρας για το «I, Frankenstein», αλλά κι ένα ακόμη τρέιλερ που επιβεβαιώνει την οσκαρική δυναμική του «The Monuments Man».

1

Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά νέα για εσάς, διαβάστε γιατί η Μαντόνα αποκλείστηκε ισοβίως από τους κινηματογράφους Alamo Drafthouse, ή γιατί ο Μισέλ Χαζαναβίσιους γύρισε μυστικά την νέα ταινία του μετά το «The Artist»

1

Μάθετε ποια θα είναι η επόμενη ταινία του Αλεξάντερ Πέιν, της Αντζελίνα Τζολί από την θέση του σκηνοθέτη και το μεγάλο όνειρο του Όλιβερ Στόουν.

1

Δείτε αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Νονού» τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ ημίγυμνο και μια φωτογραφική ωδή του Hollywood Reporter στον κινηματογραφικό τρόμο.