Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the bookshop

Το Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν (The Bookshop) της Ιζαμπέλ Κοϊξέ

Το «The Bookshop», που κέρδισε φέτος τρία βραβεία Γκόγια, βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Πενέλοπι Φιτζέραλντ κι εκτυλίσσεται στο μεταπολεμικό Χάρτφορντ του 1959, στην περίοδο που, γιατρεύοντας τις πληγές τους από τον πόλεμο, οι κάτοικοι προσπαθούν να στήσουν μια ζωή εργασίας και χαράς. Εκεί ζει η Φλόρενς Γκριν, με τη μορφή της Εμιλι Μόρτιμερ, σαρανταπεντάχρονη χήρα του πολέμου, διακριτική, φαινομενικά ευάλωτη αλλά κατά βάθος δυναμική, αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το όνειρό της: ν' ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο στο «Παλιό Σπίτι», ένα από τα πιο όμορφα, ακατοίκητα ακίνητα της κωμόπολης - και το καταφέρνει, με μεράκι και αισιοδοξία. Η απόφασή της θα προκαλέσει την οργή και τον βίαιο ανταγωνισμό της καλής κοινωνίας της περιοχής κι ειδικά της πλούσιας και δικτυωμένης Βάιολετ Γκάμαρτ (σε παραδόξως γκροτέσκ ερμηνεία η Πατρίσια Κλάρκσον), της οποίας η αριστοκρατική ανατροφή, την εμποδίζει να δεχτεί ότι το «Παλιό Σπίτι» γίνεται εμπορικό κατάστημα. Αλλά και τη συμπάθεια - έως και ρομαντικό θαυμασμό - του ερημίτη της περιοχής, μεγαλοαστού, καλλιεργημένου, μελαγχολικού αλλά βιβλιολάτρη Εντμουντ Μπράντις, που ενσαρκώνει με κομψότητα και γοητεία ο Μπιλ Νάι.

Σαν «Chocolat», με βιβλία αντί σοκολατάκια, η Καταλανή σκηνοθέτης της «Μυστικής Ζωής των Λέξεων» κάνει ένα μελόδραμα σε φθηνή έκδοση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

There' s Something About Mary

Κάτι Τρέχει Με Τη Μαίρη (There' s Something About Mary) των Πίτερ και Μπόμπυ Φάρελι

Ο Τεντ, ένας... γκαντέμης τύπος και μάλλον άτυχος με τις γυναίκες, αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η μίζερη ζωή του, είναι να βρει τη Μαίρη, τον παλιό εφηβικό του έρωτα από τα χρόνια του σχολείου. Επειδή όμως η γκαντεμιά κυλάει στο αίμα του, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, τον οποίο προσλαμβάνει για να εντοπίσει τα ίχνη της Μαίρης, την ερωτεύεται και ο ίδιος κεραυνοβόλα, με αποτέλεσμα να μεταφέρει μια ψευδή εικόνα στον Τεντ. Όταν στο παιχνίδι μπουν και άλλοι υποψήφιοι μνηστήρες, ο Τεντ καταλαβαίνει ότι πλέον πρέπει να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του - αρκεί φυσικά να του το επιτρέψει η γκαντεμιά του.

Η ταινία προβάλλεται στη 23.15 στον ΑΝΤ1

oceans 8 607

Η Συμμορία των 8 (Ocean's Eight) του Γκάρι Ρος

Μια γυναίκα όλα τα μπορεί, μοιάζει να είναι το μότο και η πρόθεση του «Ocean's Eight», της θηλυκής εκδοχής της τριάδας ταινιών («Ocean's 11, 12, 13») του Στίβεν Σόντερμπεργκ, που τελικά δεν καταφέρνει να είναι παρά αυτό, μια σεναριακά πιο αδύναμη και σκηνοθετικά πιο επίπεδη κόπια, όπου οι γυναίκες αντικαθιστούν τους άντρες και οι τουαλέτες τα σμόκιν.Κινητήρια δύναμη της ιστορίας είναι η Ντέμπι Οουσαν της Σάντρα Μπούλοκ, αδελφή του Ντάνι του Τζορτζ Κλούνεϊ (που κάνει και το πέρασμά του στην ταινία σε... κορνίζα), η οποία αποφυλακίζεται, στη Νέα Υόρκη, μετά από πέντε χρόνια στη στενή κι αναζητά στόχο, χρήματα και εκδίκηση. Σ' αυτό το σκοπό θα επιστρατεύσει την παρτενέρ της, Λου (η Κέιτ Μπλάνσετ με εξαιρετικό ανδρόγυνο glam rock στιλ) κι ακόμα ένα μπουκέτο κορίτσια, η καθεμιά με τη δική της δεινότητα στην παρανομία. Μαζί, θα σχεδιάσουν πώς να κλέψουν ένα κολιέ με διαμάντια αξίας 150 εκ. δολ. στη διάρκεια του υπέρλαμπρου γκαλά μόδας του Metropolitan Museum.

H θηλυκή συμμορία των 8 με all-star cast και απίθανη μόδα, χωρίς την ενέργεια και τον αισθησιασμό των ταινιών του Σόντερμπεργκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

guest front

Απροσδόκητος Επισκέπτης (The Guest) του Ανταμ Γουίνγκαρντ

O Ντέιβιντ, έναw φιλικός και εξυπηρετικός νεαρός στρατιώτης φτάνει στο κατώφλι της πόρτας της οικογένειας Πίτερσον, λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους, που χάθηκε στο καθήκον. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους. Oταν όμως αρχίζουν ξαφνικά να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, η Aνα, αρχίζει να αναρωτιέται αν κρύβεται ο Ντέιβιντ πίσω από όλα αυτά. Oταν οι υποψίες της Aνα γίνονται όλο και πιο έντονες, θα καταφέρει τελικά να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά της ή θα είναι πια αργά;

Ο σκηνοθέτης του «You' re Next» δικαιώνει την έννοια της ένοχης απόλαυσης με ένα εξωφρενικά πετυχημένο υβρίδιο μιας ταινίας τρόμου, ενός ψυχολογικού θρίλερ και ενός μελλοντικού αν όχι instant cult classic. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο OPEN

Bella 607 1

Bella της Θέλγιας Πετράκη

Ελλάδα 1986-1987, λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν το τέλος του ψυχρού πολέμου.Στα μάτια της Άνθης η χώρα αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και μαζί τους ο Χρήστος μοιάζει να αλλάζει κι αυτός.

Η υπέροχη μικρού μήκους ταινία της Θέλγιας Πετράκη, πολυβραβευμένη σε Ελλάδα και στον κόσμο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the menu

Το Μενού (The Menu) του Μαρκ Μάιλοντ

Η ταινία μας ταξιδεύει στον κόσμο της haute cuisine όπου ένα νεαρό ζευγάρι πάει σε ένα απομακρυσμένο νησί, μαζί με άλλους καλεσμένους, για να γευματίσει σε ένα exclusive εστιατόριο όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που... σοκάρουν.

Ο Μαρκ Μάιλοντ, σκηνοθέτης επεισοδίων του «Game of Thrones» και του «Succession», σε μια κωμωδία γαστριμαργικού τρόμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

On Body and Soul 607

Η Ψυχή και το Σώμα (On Body and Soul) της Ιλντικο Ενιέντι

Οι κεντρικοί ήρωες μοιάζουν να είναι ένα ζευγάρι ελαφιών στο χιονισμένο δάσος: εκείνος προστατευτικός, εκείνη διστακτική, μαζί σε τέλεια, σιωπηλή αρμονία. Η αντιπαράθεση με το σφαγείο μεγάλων ζώων στη Βουδαπέστη δεν είναι επιτηδευμένη. Μετά τα παραμυθένια πλάνα στη φύση, τα ζώα που μπαίνουν στο σφαγείο ως στριμωγμένες αγελάδες και βγαίνουν ως κομμάτια κρέας προς κατανάλωση έχει κάτι το απλό, ρεαλιστικό, σκληρό μεν, αλλά χωρίς την παραμικρή διάθεση εντυπωσιασμού, πάθους ή εκμετάλλευσης. Δυο πλάνα, δυο όψεις: η φυσική και η τεχνολογική. Μαζί, οι άνθρωποι.

Το βραβευμένο με τη Χρυσή Αρκτο φιλμ της Ιλντικο Ενιέντι, ένα εκκεντρικό love story, ρομαντικό μέχρι θανάτου (αλλά και ζωής). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

love and death

Love and Death

Τέξας, 1980. Δυο ζευγάρια χαίρονται την εξοχή και τις ανέμελες στιγμές, μέχρι που κάποιος σηκώνει ένα τσεκούρι.

Και αυτό είναι ό,τι χρειάζετε να γνωρίζετε για το «Love and Death» της HBO που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία δολοφονίας που είχε αφήσει έντονο το στίγμα της πίσω τη δεκαετία του '80 και τώρα φτάνει στη συσκευασία μιας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων, με δημιουργό και σεναριογράφο τον Ντέιβιντ Ε. Κέλεϊ του, ανάμεσα σε πολλά, «Big Little Lies», και σκηνοθετημένα από την βραβευμένη με Emmy για τα «Mad Men» και «Homeland» Λέσλι Λίνκα Γκλάτερ.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί η «πείθει σε ό,τι μεταμορφώνεται» Ελίζαμπεθ Ολσεν και η «ήρεμη δύναμη» που ακούει στο όνομα Τζέσε Πλέμονς (θυμηείτε τον από τη σειρά «Fargo» αλλά και την υποψηφιότητά του για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στο «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον», βάζοντας υποψηφιότητα για ένα από τα τηλεοπτικά «ζευγάρια» που θα συζητηθούν φέτος, σχεδόν όσο και η μακάβρια, αστεία, συνταρακτική ιστορία την οποία ζωντανεύουν.

H σειρά ξεκινά να προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV