Συνέντευξη

«Ο Ξεναγός» / «Tungsten»: H ισχύς εν τη ενώσει!

στα 10

Λίγο πριν ο «Ξεναγός» και το «Tungsten» αποδείξουν πως η κοινή διανομή τους στις αίθουσες υπήρξε κάτι περισσότερο από ανάγκη, δείτε τι λένε οι δημιουργοί και οι συντελεστές των δύο ανεξάρτητων ταινιών για την Αθήνα, το DIY σινεμά, τους ξεναγούς που χρειαζόμαστε σε μια εποχή κρίσης και τα blackout που δεν χρειάζεται να μας φοβίζουν...

«Ο Ξεναγός» / «Tungsten»: H ισχύς εν τη ενώσει!

Δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς την ετυμηγορία του κοινού για να αποφασίσει αν το «Tungsten» και ο «Ξεναγος» είναι δύο πετυχημένες ταινίες.

Το «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου είχε δημιουργήσει το δικό του θόρυβο ήδη από πέρσι, στην πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και λίγο αργότερα όταν εισέβαλλε από το πουθενά στις υποψηφιότητες για τα δεύτερα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (στις κατηγορίες του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και του β' ανδρικού ρόλου για τον Βαγγέλη Μουρίκη). Από τότε και μέχρι σήμερα, ταξίδεψε στον κόσμο (επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του 33ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ, τέσσερα βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου) φτάνοντας με την έξοδο του στις αίθουσες ως μια προφητεία για τις ατέρμονες διαδρομές μιας κοινωνίας σε κρίση.

Διαβάστε περισσότερα για το «Tungsten»:

Ο «Ξεναγός» του Ζαχαρία Μαυροειδή έκανε την πρεμιέρα του στο περσινό 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ταξίδεψε για την πρώτη διεθνή του στο 21ο Inside Out LGBT φεστιβάλ του Τορόντο, προβλήθηκε στο φετινό 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και έχει ήδη κερδίσει τους τίτλους της «ρομαντικής κομεντί» της χρονιάς και μιας ταινίας που - ειρωνικά - απαντάει στις περισσότερες από τις ερωτήσεις που απασχολούν σήμερα μια ολόκληρη γενιά και μια χώρα που δεν έχει αποφασίσει για το ποια είναι η ταυτότητα της.

Διαβάστε περισσότερα για τον «Ξεναγό»:

Και οι δύο ταινίες, τόσο διαφορετικές όσο και όμοιες μεταξύ τους κυκλοφορούν μαζί στις αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου, σε μια κίνηση ενδεικτική τόσο της σύμπνοιας που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος ανάμεσα στις δυνάμεις του ελληνικού σινεμά, αλλά και μιας «ανεξαρτησίας» που απ' ότι φαίνεται ακολουθεί μερικές ταινίες από τη στιγμή της σύλληψης τους μέχρι και την επαφή τους με το κοινό.

Στο βίντεο που ακολουθεί, δύο από τους ηθοποιούς του «Ξεναγού», ο πρωταγωνιστής/ξεναγός Μιχάλης Οικόνομου και η Κατερίνα Μαυρογέωργη και δύο από τους ηθοποιούς του «Tungsten», ο Ομηρος Πουλάκης και ο Τάσος Νούσιας μιλούν στο Flix, συμπληρώνοντας όσα λένε οι δημιουργοί των δύο ταινιών για τις παράλληλες διαδρομές που συναντήθηκαν σχεδόν νομοτελειακά ακριβώς τη στιγμή που και οι δύο ταινίες το είχαν περισσότερο ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα για την κοινή διανομή του «Ξεναγού» και του «Tungsten»:

Ο «Ξεναγός» και το «Tungsten» βγαίνουν στις αίθουσες Μικρόκοσμος και Αστορ Hollywood 3D (και σε κοινή προβολή με ένα εισιτήριο) στις 24 Νοεμβρίου. Δύο από τα συγκροτήματα του «Ξεναγού» και του «Tungsten», οι Gloire Carton και οι Berlin Brides, αντίστοιχα, θα παίξουν ζωντανά στο Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι), την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 22.00 με δωρεάν είσοδο και παρουσία των συντελεστών των δύο ταινιών.