Ενημέρωση

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #29 - La Dolce Vita (1960)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix παίρνει πετσέτα και αντηλιακό και επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες παραλίες του σινεμά.

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #29 - La Dolce Vita (1960)

Ενα πάρτι μεταφέρεται στην παραλία. Το ξημέρωμα ένα θαλάσσιο κήτος ξεβράζεται νεκρό στην ακτή, έχοντας πριν πιαστεί στα δίχτυα των ψαράδων. Ο Μαρτσέλο το κοιτάζει στα ματια παρατηρώντας πως το βλέμμα του είναι διαπεραστικό. Λίγο πιο μακριά ένα κορίτσι του φωνάζει, αλλά αυτός δεν καταλαβαίνει. Τα λόγια της χάνονται από το θόρυβο των κυμάτων. Ο Μαρτσέλο επιστρέφει στους θαμώνες του πάρτι. Η γλυκιά ζωή μπορεί να συνεχιστεί...

Ακόμη περισσότερο και από τη θρυλική σκηνή με τη Σαρακήνα στο «8 1/2», η τελική σκηνή της «Γλυκιάς Ζωής» επαναφέρει την αθωότητα με την οποία συνέδεε πάντοτε ο Φεντερίκο Φελίνι τις παραλίες της μνήμης και της ζωής του.

Περισσότερες αξέχαστες παραλίες

H παραλία της «Γλυκειάς Ζωής» βρίσκεται στο Passo Oscuro του Φρέγκενε, ενός μικρού θερέτρου που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τη Ρώμη. Αν για οποιοδήποτε (σοβαρό) λόγο δεν έχει δεί ακόμη το «La Dolce Vita» προσοχή, αυτή είναι η τελευταία του σκηνή:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: