Ενημέρωση

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #26 - Point Break (1991)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix παίρνει πετσέτα και αντηλιακό και επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες παραλίες του σινεμά.

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #26 - Point Break (1991)

Κάπου ανάμεσα στο πόσο ερωτικά κοιτάζει ο Κιάνου Ριβς τον Πάτρικ Σουέιζι και στον τρόπο που μια υπέροχη γυναίκα κινηματογραφεί ένα ανθρωποκυνηγητό σε παραλίες εν μέσω του καλιφορνέζικου καλοκαιριού, το «Point Break» δεν είναι η ταινία που θα μπορούσε να γυρίσει μόνο η Κάθριν Μπίγκελόου αλλά και ένα μελαγχολικό δοκίμιο πάνω στην ανδρική συμπεριφορά.

Δεκαετίες μετά παραμένει όχι μόνο cult movie με ανέμπνευστο (τύπου) ριμέικ, αλλά και ένα σημείο αναφοράς για το πώς στήνεις μια περιπέτεια σαν μια κατά λάθος ερωτική ιστορία με σπαραξικάρδιο τέλος και ενδιάμεση πόρωση για όλες τις γενιές νέων σινεφίλ που θα το ανακαλύπτουν ξανά και ξανά στο μέλλον.

Point Break 607

Περισσότερες αξέχαστες παραλίες

Από τη μυθική Redondo Beach στην Καλιφόρνια μέχρι τα ψηλά κύματα στοWaimea Bay Beach Park της Χαβάη, με μια ενδιάμεση στάση στη Σάντα Μόνικα στο Μαλιμπού και στην Cannon Beach στο Ορεγκον που υποδύεται το Bells Beach στην Αυστραλία, η βόλτα στα μέρη που γυρίστηκε το «Point Break» φέρνει κάτι από το αιώνιο αμερικανικό καλοκαίρι που κάποιοι κυνηγούν περισσότερο και από το αντίστοιχο... όνειρο.



Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Point Break 607