Άποψη

Best of 2014: Το hot gossip της χρονιάς

στα 10

Μέχρι το τέλος του 2014, το Flix θα ανατρέχει σε πρόσωπα, γεγονότα, φαινόμενα, εκπλήξεις, επιρροές, τάσεις της κινηματογραφικής χρονιάς που τελειώνει. Σήμερα ξεκοκαλίζουμε τα πιο σκανδαλιστικά, κίτρινα ή λιγουρευτά κουτσομπολιά που (δεν) χορτάσαμε φέτος.

Best of 2014: Το hot gossip της χρονιάς

Το 2014 ήταν μια χρονιά όχι ιδιαίτερα δυνατή σε ταινίες. Αλλά αναπλήρωσε με ειδήσεις που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό: από απορία, θαυμασμό, δέος, χασμουρητό ή δήθεν τάχα μου σοκ. Θυμηθείτε παρακάτω τι κουτσομπολέψαμε περισσότερο φέτος και... ξαναπιάστε τα απ' την αρχή! Κλικάρετε στους τίτλους για να δείτε τι γράφαμε στο Flix.

Βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα Best of 2014 για σινεμά και τηλεόραση στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

woody allen 424

Ο Γούντι Αλεν κακοποίησε σεξουαλικά τη θετή του κόρη όταν ήταν παιδί; (Ιανουάριος - Μάρτιος): Η Μία Φάροου εξομολογήθηκε στο Vanity Fair, η θετή κόρη, Ντίλαν, με επιστολή στους New York Times μίλησε ανοιχτά για τον πατέρα της που συνεχίζει να μένει ατιμώρητος για τη σεξουαλική κακοποίηση που της κατέστρεψε τη ζωή. Η χρονιά βρήκε τον Γούντι Αλεν όχι μόνο με «Μαγεία στο Σεληνόφως», αλλά και στο μάτι του κυκλώνα, με βαριές κατηγορίες που δεν προχώρησαν νομικά, αλλά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων κι απ' τις δυο πλευρές. Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό εδώ.

between two ferns 424

O Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε στο «Between Two Ferns» του Ζακ Γαλιφιανάκη (Μάρτιος) Ναι, ο Πρόεδρος της Αμερικής εμφανίστηκε στην πιο ανόητα απολαυστική εκπομπή του πλανήτη. Για καλό σκοπό. Και γελάμε ακόμα. Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ.

μπράιαν σίνγκερ 424

Ο Μπράιαν Σίνγκερ κακοποίησε σεξουαλικά τον 17χρονο Μάικλ Ιγκαν; (Απρίλιος) Οχι, αλλά μέχρι να βγει το πόρισμα, ο σκηνοθέτης του «X-Men: Days of Future Past» τα είδε όλα πρωτοσέλιδο. Διαβάστε πώς εξελίχθηκε η υπόθεση εδώ.

μπραντ πιτ γάμος 424

Ο Μπραντ Πιτ αποκατέστησε την Αντζελίνα (Αύγουστος) Οχι ακριβώς με παπά και με κουμπάρο, αλλά με όλα τα παιδιά παρόντα και το νυφικό της Αντζι ζωγραφισμένο από τα χεράκια τους. Θυμηθείτε τις λεπτομέρειες εδώ

τζορτζ κλούνεϊ 424

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έπαψε να είναι ο πιο περιζήτητος εργένης του κόσμου (Σεπτέμβριος) Και παντρεύτηκε την Αμάλ Αλαμουντίν σε παραμυθένιο και ταυτόχρονα κομψό γάμο στη Βενετία. Προτού εκείνη έρθει στην Αθήνα για να συμβάλλει στη διεκδίκηση των Ελγινείων. Εδώ ξαναδιαβάστε, δείτε άφθονες φωτογραφίες και τσεκάρετε αν ξέρατε τις 10 πιο άχρηστες αλλά απολαυστικές πληροφορίες γι' αυτόν το γάμο!

τζένιφερ λόρενς 424

Είδαμε την Τζένιφερ Λόρενς τσιτσίδι (Σεπτέμβριος) Η νεαρή αγαπημένη σταρ των Αμερικανών (και όχι μόνο), έπεσε θύμα του fappening, αλλά μετέτρεψε τις αποκαλυπτικές selfies της σε πολιτικό μανιφέστο. Διαβάστε εδώ τη γυμνή αλήθεια!

twin peaks 424

Το «Twin Peaks» επιστρέφει στη μικρή οθόνη με νέα επεισόδια (Οκτώβριος) Μπορεί να μην είναι glamorous σαν τους προαναφερθέντες γάμους ή τα σκάνδαλα, αλλά αυτή ήταν η «επαγγελματική» είδηση που μάς προκάλεσε πραγματικό σοκ και δέος φέτος. 25 χρόνια ακριβώς μετά, το «Twin Peaks» έρχεται «εγγλέζος» στο ραντεβού που έδωσε κάποτε η Λόρα Πάλμερ στον Ντέιλ Κούπερ. Εννέα νέα επεισόδια, όλα σκηνοθετημένα από τον Ντέιβιντ Λιντς. Διαβάστε εδώ όλα όσα ακολούθησαν την ανακοίνωση, δηλώσεις πιθανών συντελεστών, αναμνήσεις, αλλά και τα αναλυτικά recaps του «Twin Peaks» που το Flix ξεκίνησε με ταχύτατα αντανακλαστικά.

υπουργείο πολιτισμού 424

Το Υπουργείο Πολιτισμού, το Ε.Κ.Κ., σκηνοθέτες, παραγωγοί και σωματεία αλληλοκατηγορούνται (από το καλοκαίρι ως τώρα, με peak τον Νοέμβριο) Η ανάληψη καθηκόντων του Κωνσταντίνου Τασούλα ως Υπουργού Πολιτισμού και της Αντζελας Γκερέκου ως Υφυπουργού περί του κινηματογράφου, η διαδοχή του Γρηγόρη Καραντινάκη από τον Χάρη Παπαδόπουλο στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΕΚΚ και οι εκατέρωθεν διαμαρτυρίες προκάλεσαν αμέτρητες ανοιχτές επιστολές, χωρίς, ακόμα, να έχει ολοκληρωθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Τα «εσωτερικά» μας κουτσομπολιά δεν είχαν καμιά λάμψη. Είχαν, όμως, δημιουργικούς χαρακτηρισμούς. Θυμηθείτε την ανταλλαγή επιστολών εδώ, αλλά μην κλείσετε το... άλμπουμ ακόμα.

μπιλ κόσμπι 424

Ο Μπιλ Κόσμπι κατηγορείτα για σεξουαλική κακοποίηση 15 γυναικών (Νοέμβριος) Ο κωμικός-φαινόμενο Μπιλ Κόσμπι κατηγορείται πλέον ανοιχτά από 15 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση, ένα σκάνδαλο που κρατά 35 χρόνια τώρα. Διαβάστε εδώ το αναλυτικό χρονολόγιο της υπόθεσης

the interview 424

Το χακάρισμα της Sony και η ακύρωση του «The Interview» (Δεκέμβριος) Αυτό που ξεκίνησε ως το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό έγκλημα στο entertainment, το χακάρισμα της Sony, εξελίχθηκε σε πολιτικές διενέξεις περί τρομοκρατίας, στην πρωτοφανή απόφαση του στούντιο ν' ακυρώσει την έξοδο στις αίθουσες της ταινίας «The Interview» με Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο, της «πέτρας του σκανδάλου», σε παθιασμένες διαμαρτυρίες από την κινηματογραφική κοινότητα και σ' ένα κύμα ακτιβισμού που θα μας φέρει σίγουρα στο 2015. Διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη με το χακάρισμα της Sony εδώ

Περισσότερα Best of 2014 από το Flix: