Άποψη

Αίμα, σπέρμα, δέρμα. Το μελόδραμα στον Αλμοδόβαρ

στα 10

Διανύοντας την εβδομάδα που θα οδηγήσει στην έξοδο της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ, το Flix κάνει ένα χρωματιστό, μουσικοχορευτικό, μελοδραματικό, πληθωρικό αφιέρωμα στα κινηματογραφικά σημάδια που αφήνουν οι ταινίες του Ισπανού σκηνοθέτη.

Αίμα, σπέρμα, δέρμα. Το μελόδραμα στον Αλμοδόβαρ

Ανδρες με οιδιπόδεια συμπλέγματα, γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, μοιραίοι έρωτες, αιμομιξία, βιασμοί, ιστορίες εκδίκησης. Μια ζωή ταλαιπωρία, μια αγάπη που διαρκεί, καυτά δάκρυα, ψηλά τακούνια, συγκλονιστικές αποκαλύψεις, η ηδονή της απόγνωσης. Οι ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ακόμα και οι κωμωδίες του, είναι γεμάτες μελόδραμα, παραδομένες στη συναισθηματική και αισθητική υπερβολή που σε καθηλώνουν και σε βρίσκουν, απροειδοποίητα, να συμπάσχεις με τους πιο ακραίους ήρωες στους οποίους συμβαίνουν οι πιο απίθανες τραγωδίες. Να γελάς με τα παράδοξα και να κλαις με βαθιά απόλαυση.

Μια μέρα πριν βγει στις ελληνικές αίθουσες η νέα του ταινία, το «Δεν Κρατιέμαι», φροντίζουμε για τη συνοπτική προετοιμασία σας: το παρακάτω video essay είναι μια κατάδυση στο μελόδραμα στα φιλμ του Αλμοδόβαρ, γεμάτο μελαγχολία, ερωτικό εθισμό, εκρήξεις βίας και ριζοσπαστικό χιούμορ. Δείτε το ολόκληρο, σα μικρή ταινία, ή δοκιμάστε γεύσεις από ‘δω κι από ‘κει. Σε κάθε περίπτωση, θα παρασυρθείτε με την πρώτη εικόνα και το πρώτο άκουσμα, στο λαβύρινθο του πάθους του Ισπανού σκηνοθέτη.

Περισσότερη Almodovar mania:

Η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Δεν Κρατιέμαι» παίζεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 21 Μαρτίου. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ και τη γνώμη του Flix εδώ.