Άποψη

Τα πάντα είναι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

στα 10

Με αφορμή τη νέα του ταινία «Το Παιχνίδι της Μίμησης», o γοητευτικός, ταλαντούχος ηθοποιός είναι παντού. Οχι, δεν παραπονιόμαστε!

Τα πάντα είναι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Για τον ρόλο του στην ταινία του Μόρτεν Τίλντουμ ως Αλαν Τούρινγκ, (ο ιδιοφυής επιστήμονας που βοήθησε τους συμμάχους να νικήσουν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αποκρυπτογραφώντας τον κώδικα των γερμανών), μοιάζει σχεδόν βέβαιο ήδη πως ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς θα κερδίσει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ.

Είναι το επόμενο βήμα στην καθιέρωση του ως ένας από τους μεγαλύτερους σταρ των ημερών μας, μια πορεία που ξεκίνησε –αν όχι από το βρετανικό θέατρο τότε- από το τηλεοπτικό «Sherlock» και που τώρα βρίσκεται στο απόγειό της.

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Αυτές τις μέρες ο Μπένεντικτ είναι παντού. Μπορεί η ανακοίνωση του αρραβώνα του με την ηθοποιό και σκηνοθέτη Σόφι Χάντερ να ράγισε τις καρδιές εκατομμυρίων «Cumberbitches» όπως αποκαλείται η στρατιά των θηλυκών θαυμαστριών του που όλο μεγαλώνει, όμως ακόμη κι αυτό δεν ήταν αρκετό για να μειώσει τον ενθουσιασμό τους.

Αυτές τις μέρες, με αφορμή την έξοδο του «Imitation Game» στις αμερικάνικες αίθουσες, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι παντού. Και μιλά για τα πάντα από το στάτους του σαν sex symbol «είμαι αρκετά μεγάλος για να ξέρω ότι δεν είναι κάτι που χρειάζεται να πάρεις στα σοβαρά, αλλά ομολογώ ότι με διασκεδάζει», μέχρι το πως πρέπει οπωσδήποτε να έχει ένα καθαρό inbox με μηδέν αδιάβαστα email: «παθαίνω πανικό όταν βλέπω στα τηλέφωνα άλλων ανθρώπων 1200 αδιάβαστα email. Με κάνει να σκέφτομαι πως είναι δυνατό; Πως μπορείς και καταπίνεις το φαγητό σου όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο; Πως εξακολουθεί το σώμα σου και λειτουργεί;»

the imitation game greek poster 424

Και φυσικά μιλά για τον Αλαν Τιούρινγκ και την οργή που τον κάνει να νιώθει το γεγονός πως ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν ουσιαστικά στην ελευθερία του πλανήτη από την Ναζιστική επέλαση, στην συνέχεια είχε την χειρότερη δυνατή μεταχείριση, εξαναγκάστηκε σε χημικό ευνουχισμό καθώς συνελήφθη να ψωνίζει άντρες στον δρόμο και στα 41 του αυτοκτόνησε: «Είναι ανατριχιαστικά ειρωνικό το γεγονός ότι ο άνθρωπος που χάρισε την νίκη σε μια δημοκρατία και μια κυβέρνηση εναντίον του φασισμού, στη συνέχεια ανταμείφθηκε από αυτή την κυβέρνηση σε μια εποχή παράνοιας και μισαλλοδοξίας, με το εξοντωθεί και να πεθάνει αργά και ατιμωτικά εξ΄αιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού» λέει.

Ισως ένα από τα χαρίσματα του Κάμπερματς που τον κάνει τόσο γοητευτικό, πέρα από τους ρόλους κι ότι έχει να κάνει με το ταλέντο του, είναι το γεγονός πως έχει την μοναδική ικανότητα να κάνει τα πάντα, από τα πιο αστεία μέχρι τα πιο σοβαρά κι από τα πιο ανούσια μέχρι τα ουσιαστικά να δείχνουν ενδιαφέροντα κι άξια λόγου.

Η γοητεία του «καλού παιδιού» και μια (γερή) δόση nerdy απόφοιτου καλού βρετανικού σχολείου, σε συνδυασμό με την αίσθηση ενός τύπου που «έχει στ΄ αλήθεια πλάκα» και περίσσευμα ευφυούς πνεύματος, δημιουργούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.

imitation game 424

Ενα συνδυασμό που κάνουν ανθρώπους όπως ακόμη κι ο Τζον Στιούαρτ να μην μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους. «Εχω φιλοξενήσει πολλούς καλεσμένους στην εκπομπή μου, ανθρώπους κύρους, αρχηγούς κρατών. Είσαι ο πρώτος που με κάνει να θέλω να του σκίσω τα ρούχα και να τα πουλήσω στο ebay» ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που του είπε στην πρόσφατη συνέντευξη του στο «The Daily Show», για να καταλήξει αργότερα σε κάτι ακόμη πιο θερμό: «Υποθέτω πως είναι μια κακή στιγμή να σου ζητήσω να με παντρευτείς. Θα ήταν τουλάχιστον καλύτερα για μένα αν είχες λιγότερο ταλέντο. Ή αν έσκυβες και μου ψιθύριζες στο αυτί ότι έχεις οκτώ θηλές. Οτιδήποτε που θα με βοηθούσε να σε ξεπεράσω».

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς 424

Υποθέτω ότι μπορείτε να προσθέσετε και τον Τζον Στιούαρτ στην όλο και μεγαλύτερη στρατιά των Cumberbitches. Κι αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στον Στιούαρτ, στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε και διαβάστε ακόμη: