Φεστιβάλ / Βραβεία

O Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι και αδιάβροχος!

στα 10

Υπό βροχή ξεκίνησε χθες το Φεστιβάλ του Λονδίνου με την επίσημη ευρωπαϊκή πρεμιέρα του «The Imitation Game» που φέρνει τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ένα βήμα πιο κοντά στα Οσκαρ. Με ομπρέλα και χωρίς...

O Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι και αδιάβροχος!

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τα Οσκαρ. Είναι πολύ κολακευτικό, φυσικά, αλλά υπάρχουν και άλλες φανταστικές ταινίες και ερμηνείες που το κοινό δεν έχει δει ακόμη, οπότε είμαστε ακόμη μακριά. Αλλά αν όλο αυτό προκαλέσει το ενδιαφέρον να δει την ταινία, τότε είναι φανταστικό. Εχοντας ζήσεις με αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, θέλω η ιστορία του να γίνει γνωστή όσο το δυνατόν περισσότερο και η ταινία μας να είναι η αφετηρία για να αναγνωριστεί και να γίνει μια γιορτή για τον Αλαν Τιούρινγκ. Οπότε, αν το δω έτσι, ναι είναι ωραίο.»

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι μετριόφρων καθώς διασχίζει το κόκκινο χαλί της έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ του Λονδίνου με αφορμή την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του «The Imitation Game», το οποίο έρχεται με το μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ του Τορόντο και με την πεποίθηση πως είναι μια από τις ταινίες της χρονιάς. Ισως γιατί γνωρίζει ότι θα βρίσκεται σίγουρα στην πεντάδα του Α' Ανδρικού Ρόλου για πρώτη φορά στην καριέρα του, με ισχυρές πιθανότητες να είναι ο νικητής. Στοίχημα που επίσης μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί ότι είναι κερδισμένο όταν δέχθηκε να υποδυθεί τον Αλαν Τιούρινγκ, τον άνθρωπο που υπήρξε υπέυθυνος για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς ποτέ να αναγνωριστεί η προσφορά του ταυτόχρονα και στο πεδίο της επιστήμης.

Benedict Cumberbatch London Film Festival

Ο Τιούρινγκ υπήρξε ιδιοφυής μαθηματικός καθηγητής της λογικής και κρυπτογράφος, πατέρας της επιστήμης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και πρωτοπόρος της τεχνητής νοημοσύνης. Κι εκτός των άλλων, ένας από τους ανθρώπους που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, αφού ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που αποκωδικοποιήσε την γερμανική κρυπτογραφική μηχανή Enigma μέσω της οποίας κρυπτογραφούνταν όλες οι επικοινωνίες του γερμανικού Ράιχ. Η δουλειά του που υπήρξε απόρρητη δεν αναγνωρίστηκε ποτέ επισήμως, αντίθετα εξ αιτίας της ομοφυλοφιλίας του που δεν έκρυψε ποτέ, ο Τιούρινγκ κατατρέχθηκε μετά τον πόλεμο και το 1954 αυτοκτόνησε, έχοντας όμως αφήσει ήδη πίσω του ένα έργο που αρκούσε για να κάνει το όνομά του συνώνυμο με μερικές από τις πιο λαμπρές στιγμές της επιστήμης των μαθηματικών και των υπολογιστών.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Imitation Game»

Benedict Cumberbatch London Film Festival

Σε μια κατάμεστη Leicester Square στο βροχερό Λονδίνο, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και η Κίρα Νάιτλι που συμπρωταγωνιστεί στο «The Imitation Game», έβαλαν τα καλά τους, κράτησαν την ομπρέλα τους και υποδέχτηκαν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τους χειροκροτήσει. Σε μια βραδιά τυπικά λονδρέζικη όσο και οι ίδιοι...


Benedict Cumberbatch London Film Festival

Benedict Cumberbatch London Film Festival

Benedict Cumberbatch London Film Festival

Benedict Cumberbatch London Film Festival

Benedict Cumberbatch London Film Festival

Benedict Cumberbatch London Film Festival

To Φεστιβάλ του Λονδίνου θα διαρκέσει από τις 8 έως και τις 19 Οκτωβρίου, περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του 248 ταινίες. Αναμεσά τους μερικές από τις μεγαλύτερες ταινίες της χρονιάς, όπως το «Fury» του Ντέιβιντ Αγιερ με τον Μπραντ Πιτ, το «Foxcatcher» του Μπένετ Μίλερ, το «Men Women & Children» του Τζέισον Ράιτμαν και με το ελληνικό ενδιαφέρον στραμμένο στην προβολή του «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα (στο τμήμα «Dare»), του ντοκιμαντέρ «OXI: An Act of Resistance» του Κεν ΜακΜάλεν (μια συμπαραγωγή Μ. Βρετανίας, Ελλάδας και Γαλλίας) και το αφιέρωμα στην Μαρία Κλωνάρη, την πρωτοπόρου του πειραματισμού που έφυγε πέρσι από τη ζωή και που μαζί με την Κατερίνα Θωμαδάκη και βάση το Παρίσι δοκιμάστηκαν πάνω στα λεπτά όρια που χωρίζουν το βίντεο αρτ, το πειραματικό σινεμά και την transgender θεματική στον κινηματογράφο.

Διαβάστε ακόμη: