Φεστιβάλ / Βραβεία

Σάββατο 05.11: τι να δείτε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Τόσες αίθουσες, τόσες ταινίες. Ποια να επιλέξει ο τολμηρός φεστιβαλιστής; Η καθημερινή απάντηση στο Flix.

Σάββατο 05.11: τι να δείτε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
«Η Πλημμύρα» του Γκι Νατίβ

Το Διαγωνιστικό Τμήμα ξεκινά σήμερα δυνατά, με δύο ταινίες: Την «Πλημμύρα» του Γκι Νατίβ από το Ισραήλ και «Το Σπίτι» της Ζουζάνα Λιόβα, συμπαραγωγή της Σλοβακίας και της Τσεχίας. Διαβάστε περισσότερα και για τις δύο ταινίες και δείτε τα τρέιλερ τους εδώ.

Στο αφιέρωμα στον Δανό σκηνοθέτη Ολεγκ Κρίστιαν Μάντσεν, σήμερα προβάλλεται η νέα του ταινία, «Superclasico», που είναι και η επίσημη υποβολή της χώρας του για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Δείτε το τρέιλερ.

Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες προσφέρουν πολλές επιλογές σήμερα. Το αυστριακό «Michael» που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Καννών, τον «Τυραννόσαυρο» και το «Σαββατοκύριακο» των βρετανών Πάντι Κόνσινταϊν και Αντριου Χεϊ αντίστοιχα, που παρουσιάζουν ό,τι πιο αιχμηρό βγήκε τελευταία από την Αγγλία, το αμείλικτα σκληρό «Snowtown» του Αυστραλού Τζάστιν Κερζέλ, που προκαλεί μαζικές αποχωρήσεις στις προβολές του, αλλά είναι ένα εξαιρετικό θρίλερ και τις «Μαϊμούδες» της Σουηδέζας Λίσα Ασάν.

Διαβάστε τι είπε η Λίσα Ασάν για τις «Μαϊμούδες» στη συνέντευξη που έδωσε στο Flix.

Στο τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια» προβάλλεται σήμερα το «The Forgiveness of Blood» του Τζόσουα Μάρστον, σκηνοθέτη του βραβευμένου «Maria Full of Grace». Δείτε το τρέιλερ.

Οι πρεμιέρες ελληνικών ταινιών ξεκινούν σήμερα με δύο φιλμ. Ο Κώστας Καπάκας επιστρέφει, μετά το «Uranya», μ’ ενα ανεξάρτητο road movie, με τίτλο «Magic Hour». Δείτε τη συνέντευξη του σκηνοθέτη στο Flix και το τρέιλερ της ταινίας. Ο Γεώργιος Παπαϊωάννου θα συστήσει τον υπερήρωα «Σούπερ Δημήτριο» σε μια προβολή που υπόσχεται να είναι από τις πιο χαβαλεδιάρικες του φετινού Φεστιβάλ. Διαβάστε τη συνέντευξη του Παπαϊωάννου και δείτε υλικό από τον «Σούπερ Δημήτριο» εδώ.