Φεστιβάλ / Βραβεία

Είστε έτοιμοι; Ερχεται ο «Σούπερ Δημήτριος»!

στα 10

Είναι καλό παιδί. Είναι δυνατός. Και έρχεται για να σώσει τη Θεσσαλονίκη από τον Κάπτεν Φ.ΡΟΜ. Το όνομα του είναι «Σούπερ Δημήτριος» και όπως κάθε υπερήρωας που σέβεται τον εαυτό του έχει δική του ταινία που θα κάνει την πρεμιέρα της - που αλλού; - στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Είστε έτοιμοι; Ερχεται ο «Σούπερ Δημήτριος»!

Σε ένα σουρεαλιστικό παράλληλο σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα : τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος για το περιοδικό Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες. Ενα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Ο Κάπτεν Φ.ΡΟΜ είναι πάλι εδώ, για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα… το όνομα που του αξίζει… το όνομα που του ταιριάζει. Οι δύο ήρωες παρασύρονται σε μια σύγκρουση που τσαταλιάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι τη τελική κορύφωση της, σε μια αρχετυπική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού.

Κάπως έτσι περιγράφουν τον «Σούπερ Δημήτριο» («μια no budget υπεραπαραγωγή») οι δημιουργοί του, ο σκηνοθέτης Γεώργιος Παπαϊωάννου και ο εμπνευστής των ηρώων της ταινίας Αλέξανδρος Στογιάννης.

Ο «Σούπερ Δημήτριος» είναι μια παραγωγή της OTiNaNAi Productions, στο βιογραφικό της οποίας βρίσκουμε όλες τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε για μια ταινία που μοιάζει να ήρθε από το πουθενά: «Η OTiNaNAi Productions είναι μια ανεξάρτητη ομάδα παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού. Μια παρέα φίλων, που με κύρια όπλα τις ευρεσιτεχνίες και την αγάπη για το σινεμά, προσπαθεί να θέτει και να κατακτά, ολοένα υψηλότερα επίπεδα, όσον αφορά την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος, παρά τα πενιχρά μέσα και τον ερασιτεχνικό εξοπλισμό που έχουν στην διάθεσή τους. Ο "Σούπερ Δημήτριος" είναι μια μακεδονική υπέρ-ηρωική κωμωδία που διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη. Αποφασίσαμε να γυρίσουμε μια ταινία, με όλα εκείνα τα στοιχεία της πόλης που αγαπάμε, και αγαπάμε να μισούμε. Εάν φιλοδοξούμε να αποδείξουμε κάτι, είνα πως για να κάνεις ένα καλό φιλμ το μόνο που χρειάζεσαι είναι 10 μαντράχαλοι, μια ωραία κοπέλα και μια κάμερα. Λεφτά δεν υπάρχουν… δεν υπήρχαν ποτέ…»

Το τρέιλερ του «Σούπερ Δημήτριου» που θα κάνει την πρεμιέρα του στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης (4 έως 13 Νοεμβρίου 2011) είναι κατατοπιστικό για μια do it yourself παραγωγή που με αναφορές στο «Σούπερμαν» και την «Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά» του Πάνου Χ. Κούτρα φιλοδοξεί να μεγαλώσει λίγο περισσότερο την cult φιλμογραφία του ελληνικού κινηματογράφου.

Ας ελπίσουμε πως η «κριτική» της απέναντι στο εθνικό ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας δεν θα αντιμετωπίζεται «εθνικά»!

Διαβάστε περισσότερα για το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης εδώ κι εδώ, μάθετε περισσότερα για τον «Σούπερ Δημήτριο» στην επίσημη Facebook Page της ταινίας και στην επίσημη ιστοσελίδα της OTiNaNAi Productions.