Industry

Μετά την πτώση του Γουάινστιν, έχει ξεσπάσει πόλεμος στα στούντιο που διεκδικούν δυναμικά τον Ταραντίνο

στα 10

Αν ανησυχούσατε για το αν το σκάνδαλο Γουάινστιν είναι καταστροφικό και για την καριέρα του Κουέντιν Ταραντίνο, μπορείτε να ηρεμήσετε. Τρία στούντιο σφάζονται στην ποδιά του.

Μετά την πτώση του Γουάινστιν, έχει ξεσπάσει πόλεμος στα στούντιο που διεκδικούν δυναμικά τον Ταραντίνο

Ηταν αναμενόμενο: οι συνέπειες του σκανδάλου Γουάινστιν στην Weinstein Co., έφεραν αναστάτωση και στη δομή των πιστών συνεργασιών του. Ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι παιδί της Miramax, υπήρξε ανέκαθεν προσωπικό πρότζεκτ του Χάρβεϊ, κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι η πρώτη φορά που έπρεπε να βγει στη γύρα για άλλους παραγωγούς κι άλλο στούντιο.

Διαβάστε περισσότερα: «Ηξερα»: Ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλάει για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και την ένοχη δική του σιωπή

Μην ανησυχείτε όμως. Από όσα διαβάζουμε στο Variety δε χρειάστηκε να πείσει ο ίδιος κανέναν. Αντιθέτως, τα στούντιο άρχισαν μία τρελά ανταγωνιστική διεκδίκηση του σκηνοθέτη. Και στην τελική ευθεία βρίσκονται τρία: η Paramount, η Sony και η Warner Bros.

Tarantino Weinstein 607

Ολα αυτά έχουν να κάνουν με την 9η ταινία του Ταραντίνο, η οποία θα επιστρέφει στο 1969 και το καλοκαίρι που η Αμερική στοιχειώθηκε από τους διαβόητους φόνους της «οικογένειας/σέκτας» του Τσαρλς Μάνσον - παρόλο που ο σκηνοθέτης επιμένει ότι δε θα πρόκειται να παρακολουθήσουμε κυριολεκτικά αυτή την ιστορία.

Διαβάστε αναλυτικά: Ο Κουέντιν Ταραντίνο βρήκε το θέμα της επόμενης ταινίας του: τις δολοφονίες της «Οικογένειας Μάνσον»

Ο Ταραντίνο έχει ήδη έτοιμο το σενάριο και ψάχνει να κλείσει τη συμφωνία με ένα στούντιο πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να δρομολογηθεί το γύρισμα. Σύμφωνα πάντα με το Variety, τα τρία υποψήφια στούντιο κάνουν τα πάντα για να εντυπωσιάσουν τον σκηνοθέτη.

Tarantino New Beverly 607

Τη μέρα του ραντεβού του με τους παραγωγούς της Warner Bros, το στούντιο είχε φροντίσει να παρακάρει αυτοκίνητα από τα 60ς μπροστά από την είσοδό του (για να υποδεχθούν τον σκηνοθέτη) και είχαν αντικαταστήσει την μαρκίζα τους με την αυθεντική του 1969 - ώστε να δηλώσουν με το καλημέρα τη δέσμευσή τους για την νέα ταινία. Δεν σταμάτησαν εκεί: επίπλωσαν το χώρο του μίτινγκ με vintage έπιπλα και διακόσμησαν τους τοίχους με πόστερ της ταινίας.

Διαβάστε κι αυτό: «Γίνετε μέρος του παγκόσμιου διαλόγου»: Ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλά στους απόφοιτους του AFI

Tarantino shooting 607

Η Sony είχε μία πιο business απάντηση: ο ίδιος ο διευθυντής του στούντιο, Τομ Ρόθμαν, έκανε την λεπτομερή multimedia παρουσίαση στον Κουέντιν για ωφέλη του αν συνεργαστεί μαζί τους και ως κίνηση status παρών ήταν κι ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Οι τρεις φιναλίστ μνηστήρες, δεν βγήκαν εύκολα: ο Ταραντίνο ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να δεσμευτούν στο μπάτζετ 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ακόμα και για να τους επιτρέψει να διαβάσουν το σενάριο (έπρεπε να υπογράψουν τους όρους του από πριν), το οποίο μάλιστα ήταν διαθέσιμο μόνο στα γραφεία του (τα στούντιο ήρθαν σε αυτόν για να το διαβάσουν).

Δείτε κι αυτό: Τα σενάρια του Κουέντιν Ταραντίνο ως εικαστικό έργο τέχνης...

Και, φυσικά, σε όλους ζήτησε να έχει ο ίδιος το final cut της ταινίας ως αδιαπραγμάτευτο όρο.

Να τονίσουμε ξανά ότι είναι ακόμα άγνωστο πόσο μεγάλο κομμάτι του σεναρίου αποτελούν οι ίδιοι φόνοι του 1969. Ηταν 8 Αυγούστου του 1969, όταν ο Τσάρλς Μάνσον και η «Οικογένεια» του (οι τυφλοί οπαδοί που αποτελούσαν την ομάδα του), εισέβαλαν σε σπίτι στο Μπένεντικτ Κάνιον του Λος Αντζελες και σκότωσαν βίαια 9 ανθρώπους που βρήκαν μέσα. Ανάμεσά τους η Σάρον Τέιτ. Ηταν μόλις 26 χρονών και έγκυος στο παιδί του Ρομάν Πολάνσκι. Οι «Φόνοι Μάνσον» (υπήρξαν κι άλλοι, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 69, αλλά αυτοί ήταν οι πιο γνωστοί) άφησαν το στίγμα τους στην αμερικανική ιστορία: ήταν το τέλος της αθωότητας, η άλλη όψη της ελευθεριότητας των 60ς.

Ισως αυτό το τελευταίο να απασχολεί περισσότερο τον Ταραντίνο, παρά τα σκανδαλώδη γεγονότα.

tarantino manson cast 607

Πάντως ξέρουμε ότι έχει γράψει ρόλους για τους Μπραντ Πιτ, Τζένιφερ Λόρενς, Σάμιουελ Τζάκσον (έχει παίξει σε 6 ταινίες του Ταραντίνο), ενώ η φαντασία των κινηματογραφικών δημοσιογράφων έχει οργιάσει για ποιους ακόμα από τους «παλιούς» θα επαναφέρει: Μάικλ Μάντσεν, Τιμ Ροθ, Κερτ Ράσελ;

Περιμένουμε νεότερα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα: