Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2018: Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών ψηφίζει τις 11 καλύτερες ταινίες της χρονιάς

στα 10

Σημαντική πυξίδα για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το βραβείο του Σωματείου των Παραγωγών έχει ταυτιστεί με την Ακαδημία 19 φορές στα 28 του χρόνια.

Oscars 2018: Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών ψηφίζει τις 11 καλύτερες ταινίες της χρονιάς

Εντεκα είναι φέτος οι υποψήφιες ταινίες για το βραβείο του Σωματείου των Αμερικανών Παραγωγών, εξαιτίας ισοψηφίας που σημειώθηκε ανάμεσα στα 8.200 μέλη του. Ανάμεσα σε αυτές και μερικές «τολμηρές» επιλογές που θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον να τις δούμε να καταλήγουν υποψήφιες στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας στα Οσκαρ.

Οι έντεκα ταινίες είναι το «Ερωτας Μετ' Εμποδίων», το «Να Με Φωνάζεις με το Ονομά Σου», το «Τρέξε!», το «Εγώ, η Τόνια», το «Molly's Game», το «The Post», το «The Shape of Water», η «Δουνκέρκη», το «Lady Bird», το «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» και το «Wonder Woman».

The Big Sick 607 Ερωτας Μετ' Εμποδίων

Στα 28 του χρόνια, το βραβείο του Σωματείου Παραγωγών ταυτίστηκε 19 φορές με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Διαφοροποιήθηκε το 2017, ψηφίζοντας το «La La Land» (ενώ όλοι θυμούνται πλέον πως το Οσκαρ πήγε στο «Moonlight»), και το 2016, ψηφίζοντας το «The Big Short» (ενώ το Οσκαρ πήγε στο «Spotlight»). Τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, το βραβείο Παραγωγών και το Οσκαρ ήταν το ένα και το αυτό («Birdman», «12 Χρόνια Σκλάβος», «Argo», «The Artist», «Ο Λόγος του Βασιλιά», «The Hurt Locker», «Slumdog Millionaire» και το «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους»).

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2018: Αυτές είναι οι 9 ταινίες που διεκδικούν μια θέση στην πεντάδα του Ξενόγλωσσου Οσκαρ

I, Tonya 607Εγώ, η Τόνια

Για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το Σωματείο ψήφισε ως υποψήφια το «Boss Baby», το «Coco», το «Ferdinand», το «Εγώ, ο Απαισιότατος 3» και το «The Lego Batman Movie».

Τα βραβεία του Σωματείου των Παραγωγών θα ανακοινωθούν στις 20 Ιανουαρίου, στην 29η Τελετή Απονομής, στο Beverly Hilton στο Μπέβερλι Χιλς.

Διαβάστε ακόμη