Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 27 Ιουλίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 27 Ιουλίου

Εννιά ταινίες (καινούργιες, αλλά και επανεκδόσεις) θα αυξήσουν τις επιλογές μας για σινεμά από την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Διαβάστε ποιες είναι, δείτε trailer και κάντε πρόγραμμα από τώρα!

Κλικάρετε στον κάθε τίτλο για περισσότερα.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Blue Jean

«Blue Jean» (2022) της Τζόρτζια Οκλεϊ

Η Τζιν βγάζει την πετσέτα και κοιτιέται στον καθρέφτη. Εχει βάψει τα κοντά αγορίστικα μαλλιά της ένα πορφυρό ξανθό - ίδιο με του Ντέιβιντ Μπόουι στο μουσικό βίντεο του «Blue Jean». Είναι γυμνάστρια σε δημόσιο γυμνάσιο της πόλης. Εσωστρεφής, σιωπηλή, απόμακρη από τους συναδέλφους της στην αίθουσα των καθηγητών. Δεν έχει πολλά κοινά μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι τους φοβάται και λίγο - μην την αποκρυπτογραφήσουν, μην την καταλάβουν. Γιατί η Τζιν είναι λεσβία - κι αυτό δεν είναι κάτι τόσο απλό στην Αγγλία της Θάτσερ.

Βρισκόμαστε στο 1987 και οι Συντηρητικοί μόλις έχουν ψηφίσει το διαβόητο Άρθρο 28 που απαγόρευε την «διάδοση της ομοφυλοφιλίας», ώστε να συνεχιστεί η «παράδοση της οικογένειας», να «προστατευτούν» τα παιδιά και «να μην εισπράττουν ότι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να είναι γκέι». Οι ομοφυλοφιλικές κοινότητες στην Αγγλία δίνουν αγώνες στους δρόμους, αλλά η Τζιν παραμένει στην ντουλάπα της. Διακυβεύονται πολλά - θα χάσει τη δουλειά της. Αλλωστε, όπως λέει στην Σιμπάν, την απενοχοποιημένη λεσβία ερωμένη της, «εκείνη δεν νιώθει την ανάγκη να περιφέρει την σεξουαλικότητα της σαν παράσημο».

Πικρό, ουσιαστικό, ανθρώπινο. Το εξαιρετικό ντεμπούτο της Τζόρτζια Οκλεϊ επιστρέφει στο παρελθόν για να μας μιλήσει για το παρόν: οι κοινωνίες μας τείνουν να υποταχτούν σε έναν δογματικό πουριτανισμό που καθησυχάζει τα χρηστά ήθη. Για αυτό και η επαγρύπνιση για τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κατεπείγουσα.

About my Father

«Μπαμπάς να σου Πετύχει» (About my Father, 2023) της Λόρα Τερούσο

Ο Σεμπάστιαν είναι χαρούμενος με τη ζωή του με την κοπέλα του Έλι. Αν και προέρχονται από διαφορετικές οικογενειακές αξίες και τρόπους ζωής, το ζευγάρι ταιριάζει απόλυτα και ο Σεμπάστιαν είναι έτοιμος να της κάνει πρόταση γάμου. Αλλά υπάρχει κάτι ακόμη: η Έλι έχει προσκαλέσει τον Σεμπάστιαν στο πολυτελές καλοκαιρινό κτήμα της οικογένειάς της στη Βιρτζίνια για το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου. Τι θα κάνει ο Σεμπάστιαν με τον μπαμπά του Σάλβο, που υπολόγιζε στον γιο του να περάσει την 4η μαζί του; ‘Απλώς φέρτε τον μαζί’, λέει η Έλι...

Ο Σάλβο αρχικά είναι διστακτικός, σύντομα, όμως, επιμένει να πάει μαζί γιατί θέλει να δει από κοντά τη νέα ζωή του γιου του. Η κουλτούρα και οι συγκρούσεις των γενεών ξεκινούν αμέσως με την άφιξη στο κτήμα στη Βιρτζίνια. Οι Κόλινς πιστεύουν πολύ στην εκδήλωση στοργής ο ένας για τον άλλον, ο Σάλβο δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Οι Κόλινς επενδύουν τη σημαντική τους περιουσία στο χρηματιστήριο, ενώ ο Σάλβο βάζει τα μετρητά του σε ένα βάζα θαμμένα στην αυλή του σπιτιού. Τα κατοικίδια για τους Κόλινς είναι μια οικογένεια εξωτικών παγωνιών. Για τον Σάλβο σημαίνουν άλλα...

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ακονίζει τα κωμικά του εργαλεία δίπλα στον Σεμπάστιαν Μανισκάλκ, έναν από τους πιο διάσημους stand-up entertainers της Αμερικής. Το αποτέλεσμα είναι μία ιταλικής κοπής «Οικογενειακή» κωμωδία.

God is a Bullet

«Ο Θεός είναι μια Σφαίρα» (God is a Bullet, 2023) του Νικ Κασσαβέτη

Ενα action thriller που παρουσιάζει την κάθοδο του ντετέκτιβ Μπομπ Χάιταουερ (Νικολάι Κόστερ – Βαλντάου), ύστερα από τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και την απαγωγή της κόρης του από μια Σατανιστική Αίρεση. Εξαγριωμένος από την ατελέσφορη αστυνομική έρευνα, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, διεισδύοντας στην αίρεση με τη βοήθεια της Κέιζ Χάρντιν (Μάικα Μονρό), της μόνης γυναίκας που ξέφυγε από αυτήν. Μαζί ξεκινούν ένα αιματηρό κυνήγι ενάντια στον αρχηγό της αίρεσης με στόχο τη σωτηρία της κόρης του και την εξιλέωση της Κέιζ.

Βασισμένoς σε αληθινά γεγονότα, o Νικ Κασαβέτης μάς ξεναγεί σ' ένα βίαιο, αποτρόπαιο περιθώριο, ακολουθώντας τον Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου που ερμηνεύει έναν πατέρα που ψάχνει την -απηχθείσα από σατανιστική αίρεση- κόρη του.

Objetos

«Τμήμα Aπολεσθέντων Μαδρίτης» (Objetos / Lost and Found, 2022) του Χόρχε Δοράδο

Ο Μάριο είναι ένας μοναχικός αποθηκάριος στο Τμήμα Απολεσθέντων της Μαδρίτης. Στον ελεύθερο χρόνο του, προσπαθεί να ιχνηλατήσει την προέλευση κάποιων χαμένων αντικειμένων, ώστε να τα επιστρέψει στους κατόχους τους. Με αυτόν τον τρόπο θεωρεί πως θα τους βοηθήσει να βρουν κάποια χαμένα «κομμάτια» της ζωής τους. Μόνο μια νεαρή αστυνομικός που επισκέπτεται συχνά το τμήμα απολεσθέντων, καταφέρνει να διαπεράσει κάπως το εξωτερικό συναισθηματικό του κέλυφος, τροφοδοτώντας τον με πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν.

Οταν μια βαλίτσα με μακάβριο και σοκαριστικό περιεχόμενο, που ανασύρθηκε από ένα ποτάμι, φτάνει στην αποθήκη, η ζωή του Μάριο θα αλλάξει. Η διαλεύκανση αυτής της φριχτής πράξης, που εμπλέκει ένα μωρό, θα τον οδηγήσει σε σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια. Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο θα συναντήσει τη Σάρα, μια γυναίκα εγκλωβισμένη σ’ ένα εγκληματικό κύκλωμα trafficking…

Σκοτεινό ισπανικό αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον διάσημο «El Professor», Αλβάρο Μόρτε.

Mascarade

«Καμουφλάζ» (Masquerade, 2023) του Νικολά Μπεντός

Ο Αντριέν είναι πρώην χορευτής που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα του εξαιτίας ενός ατυχήματος. Περνά πλέον τις μέρες του ως συνοδός της Μάρθα Ντιβάλ, μιας πλούσιας αλλά ξεπεσμένης ντίβα του κινηματογράφου που αναπολεί τα παλιά της μεγαλεία. Δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ τους παρά μόνο το αμοιβαίο συμφέρον: για εκείνη ο Αντριέν είναι μια συντροφιά, για εκείνον η Μάρθα είναι ένας βιοπορισμός ή και μια απόδραση από την ανία της ζωής του.

Τα πράγματα αλλάζουν όταν ο Αντριέν θα γνωρίσει τη Μαργκό, η οποία φαίνεται εξίσου χαμένη όπως κι αυτός. Η Μαργκό, όμως, δε φοβάται να πάρει ρίσκα, κάτι που «ξυπνά» τον Αντριέν από τον λήθαργό του και τον κάνει να την ερωτευτεί κεραυνοβόλα. Όταν γνωρίσουν τον Σιμόν, θα βάλουν στο μάτι τον πλούτο του και η Μαργκό θα βαλθεί να τον κατακτήσει. Θα καταφέρουν να φέρουν σε πέρας το σχέδιό τους;

Εγκλημα, προδοσία, κοσμοπολίτικη πολυτέλεια. Mία ερωτική ιστορία-νουάρ κάτω από τον λαμπερό ήλιο της Γαλλικής Ριβιέρας, με πρωταγωνιστές τους Πιερ Νινέ, Φρανσουά Κλουζέ
 και Ιζαμπέλ Ατζανί.

haunted mansion

«Στοιχειωμένο Αρχοντικό» (Haunted Mansion, 2023) του Τζάστιν Σιμίν

Εμπνευσμένη από το τρενάκι του τρόμου του θεματικού πάρκου της Disneyland, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη, φιλοξενεί το μισό Χόλιγουντ σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και υπόσχεται να...σας στοιχειώσει!

Στα περίχωρα της Νέας Ορλεάνης μία γυναίκα προσλαμβάνει μια αταίριαστη ομάδα υποτιθέμενων ειδικών στα πνεύματα και τα φαντάσματα για να την απαλλάξουν από τους υπερφυσικούς καταληψίες του σπιτιού της.

Μία κωμική περιπέτεια, εμπνευσμένη από το κλασικό τρενάκι του τρόμου που βρίσκεται θεματικό πάρκο της Disneyland, και με λαμπερούς πρωταγωνιστές: Λακίθ Στάνφιλν, Τίφανι Χάντις, Όουεν Γουίλσον, Ντάνι Ντεβίτο, Ροζάριο Ντόσον, Τσέις Γ. Ντίλον, Νταν Λέβι, Γουινόνα Ράντερ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τζάρεντ Λέτο.

roman holiday

«Διακοπές στη Ρώμη» (Roman Holiday, 1953) του Γουίλιαμ Γουάιλερ

Οντρεϊ Χέμπορν, Γκρέγκορι Πεκ, Γουίλιαμ Γουάιλερ. Πριγκίπισσα, κοινός θνητός, αιώνια πόλη. Mία από τις πιο εμβληματικές ρομαντικές κωμωδίες όλων των εποχών επιστρέφει στις οθόνες των θερινών σινεμά 70 χρόνια μετά την αρχική της κυκλοφορία, με επετειακές, ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες 4K.

Μια νεαρή και όμορφη πριγκίπισσα (Οντρεϊ Χέπμπορν) αποφασίζει να σπάσει τη ρουτίνα του πρωτοκόλλου που πρέπει να τηρεί κατά γράμμα. Σε μια επίσημη επίσκεψή της στη Ρώμη, το σκάει και υπό την επήρεια του ηρεμιστικού που της έχουν χορηγήσει προκειμένου να αντέξει το σκληρό πρόγραμμα της, βρίσκεται να κοιμάται σε ένα παγκάκι. Εκεί τη συναντά ο νεαρός ανταποκριτής (Γκρέγκορi Πεκ), που μη αναγνωρίζοντας ποια είναι της παραχωρεί το φτωχικό του δωμάτιο για να ξεκουραστεί. Την επόμενη μέρα κι ενώ όλοι ψάχνουν την πριγκίπισσα, το ζευγάρι περνάει μια υπέροχη μέρα ξενάγησης στην αιώνια πόλη.

Κλασική ιστορία της «πριγκίπισσα που φιλά ένα βάτραχο», η κομεντί του Γουίλιαμ Γουάιλερ δεν παραδίνεται στο μελό. Βραβευμένη με τρία Οσκαρ – για την ερμηνεία της Όντρεϊ Χέπμπορν, για τα υπέροχα κοστούμια και για το σενάριο που κρύβει γλυκόπικρες ανατροπές.

soy cuba

«Είμαι η Κούβα» (Soy Cuba, 1964) του Μιχαήλ Καλατόζοφ

To θρυλικό σπονδυλωτό έργο του Μιχαήλ Καλατόζοφ, που έφερε τη δική του ριζοσπαστική επανάσταση 60 χρόνια πριν, προβάλεται ξανά σε επετειακή επανέκδοση.

Τέσσερις ιστορίες στην Κούβα του Μπατίστα, στην Κούβα που διψά για επανάσταση. Στην Αβάνα, η Μαρία νιώθει ντροπή όταν ένας άντρας που ενδιαφέρεται γι’ αυτήν ανακαλύπτει πώς η κοπέλα βγάζει το μεροκάματο. Ο Πέδρο, ένας γέρος αγρότης, μαθαίνει ότι η γη που καλλιεργεί πωλείται σε μια εταιρεία. Ένας φοιτητής αντιμετωπίζει ένα πλήθος αμερικανών ναυτών και αντικρίζει φίλους του να πυροβολούνται από αστυνομικούς, στην προσπάθειά τους να διανείμουν ένα φυλλάδιο για τον Κάστρο. Ο πόλεμος χτυπά την πόρτα των χωρικών Μαριάνο, Αμέλια και των τεσσάρων παιδιών τους, όταν οι δυνάμεις του Μπατίστα βομβαρδίζουν τους λόφους της περιοχής.

shoeshine

«Λούστρο Παπουτσιών» (Sciuscia / Shoeshine, 1946) του Βιτόριο Ντε Σίκα

Δύο ανήλικα παιδιά εργάζονται ως λούστροι παπουτσιών και έχουν ως όνειρο να αποκτήσουν ένα άλογο. Η επιθυμία τους γίνεται πραγματικότητα, όταν ο αδερφός ενός εκ των δύο προσφέρει στα παιδιά εύκολα, αλλά μάλλον όχι και τόσο νόμιμα, χρήματα.

Με αποτέλεσμα, οι δύο πρωταγωνιστές να οδηγηθούν σε φυλακές ανηλίκων, όπου οι συνθήκες και οι καταστάσεις αντιστρέφουν την προγενέστερη φιλία σε αντιπαλότητα και εχθρότητα.

To εμβληματικό αριστούργημα του Βιτόριο Ντε Σίκα σε επανέκδοση.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!