Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου

Δυνατούτσικη κινηματογραφικά μοιάζει η εβδομάδα που έρχεται, μ' ένα πολυαναμενόμενο έπος από τον Ρίντλεϊ Σκοτ, καινούριο animation της Disney για τα προεόρτια και μια σειρά πολυβραβευμένων καλλιτεχνικών επιλογών.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

napoleon

Ναπολέων του Ρίντλεϊ Σκοτ

Γεννήθηκε στο τίποτα και κατέκτησε τα πάντα - με τίμημα. Η μνημειώδης ζωή, η άνοδος και η πτώση του Ναπολέοντα, του αγοριού από την Κορσική που έγινε Αυτοκράτορας, μέσα από τη σχέση του με την Ιωσηφίνα, τη γυναίκα της ζωής του.

Η άνοδος και η πτώση ενός εμβληματικού άντρα (στρατιώτη, τυράννου, οραματιστή), μέσα από την ευμετάβλητη πορεία της καθοριστικής ερωτικής σχέσης του, στο έπος της χρονιάς από τον Ρίντλεϊ Σκοτ, με τον Γιοακίν Φίνιξ και τη Βανέσα Κέρμπι στους κεντρικούς ρόλους.

afire roter himmel κόκκινος ουρανός

Κόκκινος Ουρανός (Roter Himmel) του Κρίστιαν Πέτσολντ

Ενα μικρό εξοχικό στη Βαλτική θάλασσα. Οι μέρες είναι ζεστές και δεν έχει βρέξει εδώ και εβδομάδες. Τέσσερις νέοι συναντιούνται, παλιοί και νέοι φίλοι. Τα ξερά δάση που τους περιβάλλουν παίρνουν φωτιά, όπως ανάλογα και τα συναισθήματά τους. Η ευτυχία, η απόλαυση και ο έρωτας, αλλά ταυτόχρονα η ζήλεια, η πικρία και οι εντάσεις. Πολύ σύντομα οι φλόγες φτάνουν και εκεί.

Ενα παραπλανητικά ανάλαφρο ρομαντικό δράμα από τον σκηνοθέτη των «Barbara», «Phoenix», «Transit», που κέρδισε την Αργυρή Αρκτο - Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στη φετινή Berlinale και μόλις έκανε την ελληνική πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

green border

Πράσινα Σύνορα (Green Border) της Ανιέσκα Χόλαντ

Tο «Green Border» απεικονίζει μια σκληρή μα απαραίτητη να ιδωθεί αλήθεια. Την αλήθεια των pushbacks, της εργαλειοποίησης των προσφύγων, τον ευτελισμό της ανθρώπινης ζωής από ένα σύστημα που τους βλέπει ως τιποτα περισσότερο από ανεπιθυμητους, τον τρόπο που η πιο συντηρητική μερίδα της δύσης οργανώνει ένα εχθρικό αφήγημα που διαβρώνει την ίδια μας την ενσυναίσθηση.

Ενα δράμα για το προσφυγικό στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας, που δεν διστάζει να γίνει όσο σκληρό ή δραματικό χρειάζεται για να ξυπνήσει συνειδήσεις.

petrov's flu

Ο Πυρετός του Πετρόφ (Petrovy v Grippe) του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ

Ενας σχεδιαστής κόμικ νοσεί σοβαρά. Η ταινία ξεκινά με τον ήρωα σε ένα τραμ γεμάτο κόσμο όπου κανείς δεν σέβεται τις αποστάσεις. Εκεί, αίφνης, τον προσεγγίζει η μυστική αστυνομία ζητώντας του να κάνει κάτι αδιανόητο. Ταυτόχρονα, η σύζυγός του, μια εργατική βιβλιοθηκάριος, όταν ζορίζεται, αποκτά χαρακτηριστικά μιας μανιακής σούπερ ηρωίδας με άκρως επιθετικές τάσεις. Η πραγματικότητα μπλέκεται με την φαντασία και το παιδικό παρελθόν του ήρωα με το παρόν, σε ένα κινηματογραφικό αστικό εφιάλτη.

Ο πάντα... εμπύρετος στο σινεμά του δημιουργός του «Πιστού» και της «Γυναίκας του Τσαϊκόφσκι», σ' ένα οδοιπορικό στη μετασοβιετική Ρωσία που αναζητά ίαση. Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών.

desperation road

Ο Δρόμος της Εξιλέωσης (Desperation Road) της Ναντίν Κρόκερ

Μετά από την επταετή φυλάκισή του για φόνο, ο Ράσελ πιστεύει ότι έχει εξοφλήσει το χρέος του απέναντι στην κοινωνία, αλλά τα αδέλφια του νεαρού άντρα που δολοφονήθηκε δεν έχουν την ίδια άποψη. Περιμένουν τη στιγμή που θα αποφυλακιστεί, διψασμένοι για αίμα και εκδίκηση. Λίγο πιο κάτω, στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο προς τη Λουϊζιάνα, η Μέιμπεν και η μικρή της κόρη κάνουν οτοστόπ κάτω από τον ανελέητο ήλιο, με όλα τους τα υπάρχοντα σε μία σακούλα σκουπιδιών.

Ενα σύγχρονο νουάρ στον Μισισιπή, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μάικλ Φάρις Σμιθ, ήρωες έξω από τον νόμο που αναζητούν δικαίωση.

dalva

Με τα Μάτια της Νταλβά (Dalva) της Εμανουέλ Νικό

Η Νταλβά είναι 12 χρόνων, αλλά ντύνεται σαν γυναίκα. Μια μέρα κάποιοι άνθρωποι την απομακρύνουν από το σπίτι της. Εκπληκτη στην αρχή, γνωρίζει τον Τζέιντεν, κοινωνικό λειτουργό και τη Σαμία, μια έφηβη με ευέξαπτο χαρακτήρα. Μια νέα ζωή μοιάζει να ξεκινά για την Νταλβά.

Πολυβραβευμένη (με αρχή στο Φεστιβάλ Καννών) ταινία για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση, με μια πρωταγωνίστρια που ραγίζει την καρδιά.

wish ευχή

Ευχή (Wish) των Κρις Μπακ, Φον Βερασανθόρν

Στο μαγικό βασίλειο των Ρόζας, η Ασα, μια έξυπνη ιδεαλίστρια, κάνει μια ευχή τόσο δυνατή που την ακούει μια κοσμική δύναμη, μια μικρή μπάλα απεριόριστης ενέργειας που ονομάζεται Σταρ. Μαζί, η Ασα και το Σταρ αντιμετωπίζουν έναν τρομερό εχθρό, τον αρχηγό των Ρόζας, τον βασιλιά Μανίφικο, για να σώσουν την κοινότητά της και να αποδείξουν ότι όταν η θέληση ενός θαρραλέου ανθρώπου συνδεθεί με τη μαγεία των αστεριών, μπορεί να συμβούν θαυμαστά πράγματα.

Η νέα ταινία animation της Disney, με φόρα για τις γιορτές, φέρνει στην οθόνη μια δυναμική ιδεαλίστρια και μια ευχή που, δυστυχώς, πρέπει να πραγματοποιηθεί! Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!