Φεστιβάλ / Βραβεία

Είναι αλήθεια: Ο Πάπας Φραγκίσκος ντεμπουτάρει στο σινεμά

στα 10

Οχι, δεν ζήλεψε τη γοητεία του Τζουντ Λο και του «Young Pope». Το κάνει για φιλανθρωπία, με πρεμιέρα στο 70ό Φεστιβάλ Καννών!

Είναι αλήθεια: Ο Πάπας Φραγκίσκος ντεμπουτάρει στο σινεμά

Μπορεί η ταινία να μην έχει τα σαγηνευτικά πλάνα του Πάολο Σορεντίνο. Μπορεί ο πρωταγωνιστής να μην έχει το σαρδόνιο ύφος του Τζουντ Λο στο «Young Pope». Αλλά ποιος νοιάζεται, όταν ο πραγματικός Ποντίφικας, ο Πάπας Φραγκίσκος, πήρε μέρος σε κινηματογραφική ταινία που θα προβληθεί στο 70ό Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε ακόμη: Πόσο ποπ είναι ο Πάπας Τζουντ Λο στο «The Young Pope» του Πάολο Σορεντίνο;

Η ταινία λέγεται «Beyond the Sun» και το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γκρατσιέλα Ροντρίγκες. Το φιλμ έχει ως ήρωες μια ομάδα παιδιών με διαφορετικές καταβολές κι εθνικότητες, που ενσαρκώνουν διαφορετικές πτυχές των Αποστόλων. Μάλιστα, η ιδέα ήταν του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου, που «ήθελε πολύ να γίνει μια ταινία που να μπορεί να μεταδώσει στα παιδιά το μήνυμα του Ιησού».

beyond the sun πάπας φραγκίσκος 607

Ο ίδιος συμμετέχει στην ταινία μ' ένα πέρασμα, καθώς, ειδικά, τα έσοδα από την ταινία (γιατί, όχι, δεν θα πάρει αμοιβή!), πηγαίνουν σε δυο φιλανθρωπικές οργανώσεις της γενέτειράς του, Αργεντινής, στις οποίες δίνει έμφαση, τις El Almendro και Los Hogares de Cristo. Το «Beyond the Sun» θα προβληθεί για πρώτη φορά στην αγορά του επερχόμενου, 70ύ Φεστιβάλ Καννών, με τη φιλοδοξία να πουληθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, Καθολικές και μη.

Περισσότερα για το 70ό Φεστιβάλ Καννών: