Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019 | Οι προβλέψεις του Flix - Πρωτότυπο Σενάριο

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 91η Απονομή των Βραβείων Oσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Oscars 2019 | Οι προβλέψεις του Flix - Πρωτότυπο Σενάριο

Μια κατάμαυρη κωμωδία εποχής κι ένα μαυρόασπρο αυτοβιογραφικό δράμα επικρατούν στη μάχη για το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, με την πρώτη να ευνοείται στα προγνωστικά με διαφορά… κορσέ.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τα στοιχήματα και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στο Flix και ξενυχτήστε μαζί μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να δούμε και να σχολιάσουμε μαζί την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

favourite 607

Η Ευνοούμενη | Ντέμπορα Ντέιβις, Τόνι ΜακΝαμάρα

Σύμπραξη του βετεράνου τηλεοπτικού συγγραφέα Τόνι ΜακΝαμάρα και της νεόκοπης στη σεναριογραφία Ντέμπορα Ντέιβις, το καυστικό, παιγνιώδες, ευρηματικό «βασιλικό» σενάριο της «Ευνοούμενης», το πρώτο στην καριέρα του Λάνθιμου που δε συνυπογράφεται από τον ίδιο, θεωρείται το φαβορί στην κατηγορία. Που σημαίνει πως, μαζί με τις διακρίσεις για τα κουστούμια, την καλλιτεχνική διεύθυνση και τα σκηνικά, κι αν δεν προκύψουν εκπλήξεις, έχει να αναμένει τουλάχιστον τέσσερα αγαλματίδια για την τρίτη αγγλόφωνη δουλειά του.

Roma 607

Ρόμα | Αλφόνσο Κουαρόν

Τα στοιχήματα για τη νίκη του βιωματικού χρονικού του Αλφόνσο Κουαρόν, ο οποίος σχεδίαζε από την αρχή κιόλας της καριέρας του την αποτύπωση των παιδικών του μνημών στη γειτονιά Κολόνια Ρόμα της Πόλης του Μεξικού, ακολουθούν από κοντά εκείνα για την «Ευνοούμενη». Μετά τα «Θέλω και τη Μαμά Σου» και «Παιδιά των Ανθρώπων», το «Ρόμα» βρίσκει τρίτη φορά υποψήφιο για σενάριο τον δημιουργό, ο οποίος έχει ήδη δύο Οσκαρ στην κατοχή του για τη διπλή του νίκη (Σκηνοθεσία και Μοντάζ) με το «Gravity» το 2014.

Green Book 607

Το Πράσινο Βιβλίο | Νικ Βαλελόνγκα, Μπράιαν Χέις Κάρι, Πίτερ Φαρέλι

Παρότι βραβευμένο με τη Χρυσή Σφαίρα, το σενάριο της δραμεντί του Πίτερ Φαρέλι έχει στο μεταξύ χάσει την περίοπτη θέση του στην κατηγορία ελέω των πολύκροτων ισχυρισμών της οικογένειας του πραγματικού πιανίστα Ντόναλντ Σέρλι περί ανακριβειών στην παρουσίαση της προσωπικότητάς του και της σχέσης του με τον Τόνι «Λιπ» Βαλαλόνγκα. Εξακολουθεί πάντως, έστω πληγωμένο, να λογαριάζεται σοβαρά στα προγνωστικά.

Vice 607

Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία | Aνταμ ΜακΚέι

Η «βιογραφία» του μόνιμα καυστικού Aνταμ ΜακΚέι, πάνω στην πολιτική πορεία του ασύδοτου Ντικ Τσέινι, μπορεί να παραμένει το φαβορί στις κατηγορίες του Α’ Ανδρικού Ρόλου και του Μακιγιάζ, υστερεί όμως σε όλες τις υπόλοιπες, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής του Πρωτότυπου Σεναρίου. Ο αντίκτυπος της σάτιρας, που πήρε άλλωστε ανάμικτες κριτικές, έχει μάλλον καταλαγιάσει.

first reformed 607

Ακρότητες | Πολ Σρέιντερ

Η μεταφυσική αγωνία συναντά το περιβαλλοντικό άγχος σε ένα από τα μεστότερα και πιο προσωπικά σενάρια του Πολ Σρέιντερ, ο οποίος, παρά τον μισό σχεδόν αιώνα εργογραφίας, μπαίνει για πρώτη φορά στις οσκαρικές λίστες. Κρίμα που ο χρόνος δεν είναι ούτε τώρα με το μέρος του: έχουν περάσει εννέα μήνες από την αμερικανική πρεμιέρα –και την πολύ σύντομη εμπορική καριέρα- του έξοχου δράματός του, κι είναι αμφίβολο αν τα μέλη της Ακαδημίας θα μπουν στον κόπο να φρεσκάρουν τη μνήμη τους πριν ψηφίσουν.


Oscars 2019: Οι προβλέψεις του Flix


Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Πριν τη «μεταφορά» τους στο κόκκινο χαλί και την έναρξη της τελετής, οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική εκπομπή «OSCARS’ NIGHT» αφιερωμένη στα OSCAR, με συντονιστή τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και καλεσμένους ηθοποιούς και ανθρώπους του κινηματογράφου, που θα σχολιάζουν τις υποψηφιότητες και θα κάνουν τις δικές τους προβλέψεις. Η εκπομπή και η αποστολή στο κόκκινο χαλί θα προβληθεί live και στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouΤube, στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής! Η τηλεοπτική κάλυψη θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.