Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Κι όμως υπάρχουν ήδη φαβορί!

στα 10

Μια εβδομάδα μετά την 86η Απονομή των βραβείων Οσκαρ και οι προβλέψεις για το ποιες ταινίες θα πρωταγωνιστήσουν στα βραβεία του 2015 είναι ήδη γεγονός.

Oscars 2015: Κι όμως υπάρχουν ήδη φαβορί!
Interstellar του Κρίστοφερ Νόλαν

Μπορεί οι φετινοί νικητές των Οσκαρ να μην έχουν ακόμη αποφασίσει σε ποιο μέρος τους σπιτιού τους θα στολίσουν τα χρυσά αγαλματάκια τους, μόλις μια εβδομάδα από την 86η Απονομή των βραβείων, αλλά οι προβλέψεις για την επόμενη, 87η Απονομή που θα λάβει χώρα (εκτός απροόπτου) τον Μάρτιο του 2015 είναι ήδη γεγονός, με τις ταινίες, τους ηθοποιούς και τους δημιουργούς που αναμένονται να πρωταγωνιστήσουν στις υποψηφιότητες ήδη έτοιμους για τη δική τους πρώιμη προοσκαρική κούρσα που μόλις ξεκινάει... Ας δούμε μαζί αυτούς που συζητιούνται περισσότερο ως επικρατέστεροι.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Οσκαρ του 2014.

2

Σε ευθεία αναλογία με τον ημι-θρίαμβο του «Gravity», όλοι αναμένουν με ανυπομονησία το πόρισμα για το «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν που θα βγει στις αίθουσες το Νοέμβριο του 2014. Αν ο Νόλαν έχει κάνει τη δική του «Οδύσσεια του Διάστηματος» με λίγο από «Δέντρο της Ζωής» θα βρεθεί σίγουρα στις υποψηφιότητες σχεδόν ως αδιαφολονίκητο φαβορί. Για τον Μπάτμαν δεν θα τολμούσε κανείς να τους δώσει Οσκαρ, Για κάτι όμως πιο «σοβαρό» στα μάτια των μελών της Ακαδημίας... Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το πρώτο teaser του «Interstellar».

2

Σιγά που δεν θα είχε Μέριλ Στριπ - τουλάχιστον φαβορί για μια υποψηφιότητα - στα επόμενα Οσκαρ. Με τρεις τουλάχιστον ταινίες - το «Into the Woods» , το «Suffragete» και το *«The Senator's Wife»» - η Στριπ μπορεί να αυξήσει τις υποψηφιότητές τις σε 19. Και οι δύο αυτές ταινίες, ωστόσο, μοιάζουν με σιγουράκια για τα επόμενα Οσκαρ - η πρώτη μεταφορά του ομώνυμου μιούζικαλ του Στίβεν Σοντχάιμ με συμπρωταγωνιστή της Στριπ τον Τζόνι Ντεπ (διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Into the Woods»), η δεύτερη η ιστορία του φεμινιστικού κινήματος όπως δεν το ξέραμε, γραμμένο από την Εϊμπι Μόργκαν του «Iron Lady» και το τρίτο το μεγάλο φιλμ κατά της οπλοκατοχής με παραγωγό τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν (διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Senator's Wife»).

2

O Ντέιβιντ Φίντσερ δεν είναι ακριβώς ο αγαπημένος των Οσκαρ (έχει προταθεί δύο φορές για το Οσκαρ σκηνοθεσίας - για το «The Curious Case of Benjamin Button» και το «Social Network»), αλλά το «Gone Girl» έρχεται δυνατά με τον Μπεν Αφλεκ πρωταγωνιστή, μπας και ανατρέψει τα δεδομένα (διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Gone Girl»). Κάπως δηλαδή, όπως έρχεται και ο Πολ Τόμας Αντερσον με το «Inherent Vice» που θα βγει στην Αμερική την ημέρα των Χριστουγέννων, διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ (διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Inherent Vice»).

2

Και τα δύο βιβλικά έπη, το «Noah» του Ντάρεν Αρονόφσκι και το «Exodus» του Ρίντλεϊ Σκοτ θα διεκδικήσουν μια θέση στα Οσκαρ του 2015. Το πρώτο, ωστόσο, ίσως ξεχαστεί αφού βγαίνει σε λιγότερο από ένα μήνα στην Αμερική (διαβάστε περισσότερα για το «Noah»), αλλά το δεύτερο βγαίνει στην Αμερική τον Δεκέμβρη, ακριβώς στο hot spot της οσκαρικής κούρσας (διαβάστε περισσότερα για το «Exodus»). Ράσελ Κρόου και Κρίστιαν Μπέιλ μοιάζει σχεδόν σίγουρο πως θα επιστρέψουν στην κατηγορία που χάρισε στον πρώτο ένα Οσκαρ (για ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ!) και στον δεύτερο μόλις φέτος μια υποψηφιότητα.

2

Μεγάλο buzz έχει ήδη το «The Imitation Game» του Μόρτεν Τάιλντουμ με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς να υποδύεται τον διάσημο Βρετανό κρυπτογράφο Αλαν Τούρινγκ, ο οποίος έπαιξε κομβικό ρόλο στον πόλεμο κατά των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για να καταδικαστεί μετά την επιστροφή του στην πατρίδα για το γεγονός πως ήταν ομοφυλόφιλος. Ο Κάμπερμπατς είναι αλήθεια πως δεν κρατιέται για το πρώτο του Οσκαρ και ίσως αυτή η ταινία - που αγοράστηκε για διανομή στην Αμερική από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν - να του το δώσει.

2

Στην οσκαρική κούρσα του 2015 δεν αποκλείεται να βρεθούν ξανά ο Γούντι Αλεν, αυτή τη φορά με το «Magic in the Moonlight» (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο Γουες Αντερσον με το «Grand Budapest Hotel» (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο Μαικ Λι με τη βιογραφία του «εθνικού ζωγράφου» της Αγγλίας, του Μάικλ Τέρνερ στο «Mr. Turner» με πρωταγωνιστή τον Τίμοθι Σπολ (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο Τζέι Σι Τσάντορ με το «A Most Violent Year» με την Τζέσικα Τσαστέιν σαν αποζημίωση για το φετινό σνομπάρισμα του «All is Lost» (διαβάστε εδώ περισσότερα για το «A Most Violent Year»), ο Τιμ Μπάρτον με το «Big Eyes», ειδικά αν καταφέρει να ξεπεράσει τη μετριότητα των τελευταίων ταινιών του (διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Big Eyes»). και γιατί όχι και η Αντζελίνα Τζολί με το «Unbroken» αν αυτή τη φορά έχει κάνει κάτι που μπορεί να δώσει το ελεύθερο στην Ακαδημία να βραβεύσει (ξανά) ένα από τα πιο λαμπερά πρόσωπα του σύγχρονου Χόλιγουντ (διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Unbroken»).

Φυσικά και οι προβλέψεις για τις... προβλέψεις των Οσκαρ του 2015 συνεχίζονται...

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Οσκαρ του 2014.

Tags: OSCARS 2014