Buzz

Αυτή είναι η μεγάλη «Exodus»

στα 10

Οσοι πιστοί προσέλθετε λέει ο Ρίντλεϊ Σκοτ και το επώνυμο καστ συρρέει στα γραφεία της Fox για να συμμετάσχει στο νέο, πολυαναμενόμενο peplum.

Αυτή είναι η μεγάλη «Exodus»

Η ιστορία του Μωυσή μοιάζει ν’ αναστατώνει το Χόλιγουντ, μια και όχι μία, αλλά δύο ταινίες ετοιμάζονται παράλληλα με το ίδιο βιβλικό θέμα. Από τη μία πλευρά, ο Ανγκ Λι έχει πάρει τη θέση του Στίβεν Σπίλμπεργκ ως σκηνοθέτης του «Gods and Kings» (διαβάστε περισσότερα εδώ). Από την άλλη, ο Ρίντλεϊ Σκοτ, που δούλεψε ωραία τη χλαμύδα και το σανδάλι στον «Μονομάχο», ετοιμάζει τη δική του βερσιόν, με τον τίτλο «Exodus» και πρωταγωνιστές που το κάνουν να φαίνεται συναρπαστικό.

Αυτή εδώ η ιστορία του Μωυσή είναι γραμμένη από τον Στίβεν Ζέιλιαν, με βραβευμένη γκάμα από τη «Λίστα του Σίντλερ» μέχρι το «Κορίτσι με το Τατουάζ» και το ρόλο του προφήτη και ηγέτη του έθνους του Ισραήλ θα ενσαρκώσει, αναμφίβολα με τέλειες δόσεις υπαρξιακής αγωνίας και υπερβατικής έμπνευσης, ο Κρίστιαν Μπέιλ.

Το υπόλοιπο καστ είναι εξίσου εντυπωσιακό: η Σιγκούρνι Γουίβερ και ο Τζον Τορτούρο (σε άλλο ύφος από το ξεκαρδιστικό «Fading Gigolo») θα υποδυθούν τους γονείς του Φαραώ Ραμσή, τον οποίο αναλαμβάνει ο Τζόελ Ετζερτον που θαυμάσαμε στον «Υπέροχο Γκάτσμπυ». Κι ο Ααρον Πολ, που σύντομα θ’ απαλλαγεί, δυστυχώς, από το «Breaking Bad», θα δοκιμάσει το ρόλο του Ιησού του Ναυή, του σκλάβου που ανέλαβε να οδηγήσει το λαό του Ισραήλ στη Γη της Επαγγελίας μετά τον Μωυσή.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν αυτό το φθινόπωρο, στη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και το Μαρόκο: το «Exodus», μαζί με το «Gods and Kings» και τον «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι βέβαιο ότι θα επαναφέρουν το σανδάλι στην κινηματογραφική και όχι μόνο μόδα, την ερχόμενη σεζόν!