Buzz

Αληθινά επικό. Υπέροχες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι

στα 10

Ενώ η ταινία βρίσκεται στο post production, κάνουμε ένα ταξίδι μερικούς μήνες πίσω, στο σετ της φιλόδοξης υπερπαραγωγής που είμαστε σίγουροι ότι θα δώσει νέα έννοια στη λέξη «βιβλική».

Αληθινά επικό. Υπέροχες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι

Εχουμε δει ήδη κάποιες φωτογραφίες από το φιλμ του Αρονόφκι, τους κεντρικούς χαρακτήρες του Ράσελ Κρόου που υποδύεται τον Νώε, του Αντονι Χόπκινς ως Μαθουσάλα, αλλά και της γιγαντιαίας κιβωτού που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες του φιλμ.

Κάποιοι τυχεροί, για την ακρίβεια οι συμμετέχοντες σε ένα χριστιανικό φεστιβάλ του Τέξας, είχαν πρόσφατα την ευκαιρία να δουν και μερικά αποσπάσματα της ίδιας της ταινίας με μια σύντομη βιντεοσκοπημένη εισαγωγή του Ντάρεν Αρονόφσκι που εξηγούσε την εμμονή του με την ιστορία του Νώε.

Ενώ βρισκόταν στο σχολείο ο Αρονόφκσι εξηγούσε σε εκείνο το μήνυμα, έγραψε ένα ποίημα για την ιστορία του Νώε που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε έναν διαγωνισμό και τον έφερε ως την έδρα των Ηνωμένων Εθνών για να το διαβάσει.

Κάπου εκεί γεννήθηκε η απόφαση του να ασχοληθεί με το γράψιμο κι ο «Νώε έγινε ο προστάτης άγιος μου στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις μου» δήλωνε ο Αρονόφσκι ο οποίος διαβεβαίωνε ότι θέλει με την ταινία να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ιστορία της βίβλου.

Καταλαβαίνουμε βεβαίως την αγωνία του σκηνοθέτη και του στούντιο να κερδίσουν το χριστιανικό κοινό, όμως το γεγονός ότι πουθενά στην Βίβλο δεν συναντάμε τεράστιους αγγέλους με έξι χέρια που να βοηθούν τον Νώε να χτίσει την Κιβωτό του, μας δίνει ελπίδες ότι το φιλμ δεν θα είναι τυπικά «βιβλικό».

Σίγουρα όμως θα είναι θεματικό. «Είμαι ενθουσιασμένος που το Χόλιγουντ πείσθηκε να γυρίσει μια αληθινά θεαματική βιβλική ταινία, την πρώτη εδώ και 50 χρόνια. Εχει περάσει πάρα πολύς καιρός απ’ όταν βλέπαμε τέτοιου είδους ταινίες στο σινεμά κι από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην τεχνολογία του σινεμά και στα ειδικά εφέ. Ισως γι αυτό ποτέ μέχρι σήμερα δεν αποπειράθηκε κανείς να αφηγηθεί την ιστορία του Νώε, εξ αιτίας του μεγέθους της καταιγίδας και του πλήθους των ζώων, Αλλά τώρα επιτέλους θα μπορέσουμε να την ζωντανέψουμε με την βοήθεια του Χόλιγουντ».

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν θα δείτε καταιγίδα ή ζώα, αλλά μερικούς από τους πρωταγωνιστές, τοποθεσίες γυρισμάτων τον ίδιο τον Αρονόφκσι και το συνεργείο του. Μπορεί να μην είναι τόσο θεματικά όσο ένας κατακλυσμός, αλλά δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά.

Μετά από απαίτηση της ελληνικής εταιρίας διανομής της ταινίας, οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα κατέβηκαν, μπορείτε όμως ακόμη να τις δείτε εδώ.