Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Το Flix προτείνει τι να δείτε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

στα 10

Καθημερινά, το Flix θα προτείνει καθημερινά τις ταινίες που αξίζει να δείτε στις 22ες Νύχτες Πρεμίερας.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Το Flix προτείνει τι να δείτε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

Προλαβαίνοντας τα sold-out και δίνοντας κινηματογραφικές λύσεις της... τελευταίας στιγμής, το Flix θα προτείνει καθημερινά τι ταινίες να δείτε την επομένη στις 22ες Νύχτες Πρεμιέρας. Απαραίτητα συνοδευτικά, το ωρολόγιο πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που βρίσκετε εδώ, ο συνολικός οδηγός επιβίωσης του Flix για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας και το επίσημο site του Φεστιβάλ.

Τι να δείτε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 22ες Νύχτες Πρεμιέρας

Au Revoir Les Enfants 607

17.30 στο Δαναό 1 - Αντίο Παιδιά (Au Revoir Les Enfants) του Λουί Μαλ / Σε ένα καθολικό οικοτροφείο της γαλλικής επαρχίας, ο 12χρονος Ζουλιέν ζει μια παιδική ηλικία προστατευμένη από τις αναταραχές που μαίνονται στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία. Ο ερχομός του συνεσταλμένου Ζαν πυροδοτεί αμέσως έναν έντονο ανταγωνισμό ανάμεσα στα δύο αγόρια, που σταδιακά δίνει τη θέση του σε έναν ισχυρό συντροφικό δεσμό, ενώ ταυτόχρονα ο Ζουλιέν αρχίζει να συνειδητοποιεί το μυστικό που κρύβει ο φίλος του ? ένα μυστικό που πρέπει να παραμείνει κρυφό πάση θυσία καθώς οι Ναζί φτάνουν στις πόρτες τους. Ο Λουί Μαλ αφηγείται μια ιστορία φιλίας, προδοσίας και λυτρωτικής ενηλικίωσης με φόντο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κερδίζει το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και αφήνει ακόμη ένα κλασικό φιλμ να ακολουθεί τη φήμη του ως ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του γαλλικού σινεμά.

The Lovers and the Despot 607

17.45 στο Ιντεάλ - Οι Εραστές και ο Δικτάτορας (The Lovers and the Despot) των Ρομπ Κάναν, Ρος Ανταμ / Η Τσόι είναι μια σταρ του σινεμά και ο Σιν ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης από τη Νότια Κορέα. Το πολυσυζητημένο ρομάντζο ανάμεσά τους έχει πια τελειώσει, όμως ο διαβόητος δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Τζονγκ-Ιλ, ο οποίος έχει τη φήμη του μανιώδους σινεφίλ, επιφυλάσσει άλλα σχέδια γι’ αυτούς. Ετσι τους απαγάγει και τους αναγκάζει να εργαστούν για την κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας του, ώστε αυτή να αναχθεί σε υπολογίσιμη καλλιτεχνική δύναμη. Μια απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία σε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά την πιο ανεξερεύνητη περιοχή της καλλιτεχνικής ελευθερίας. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σάντανς. Διαβάστε εδώ και δείτε περισσότερα για το «Οι Εραστές και ο Δικτάτορας».

Everyone Else 607

19.45 στο Δαναό 1 - Ολοι οι Αλλοι (Alle Anderen) της Μάρεν Αντε / Σικελία. Καυτός ήλιος. Καλοκαίρι. Ένα ζευγάρι Γερμανών γύρω στα 30 περνάει τις διακοπές του στο νησί του ιταλικού νότου, αλλά το ειδυλλιακό περιβάλλον και η αρμονία του τοπίου έρχονται σε αντιπαράθεση με τη σχέση τους. Τίποτα τραγικό δεν έχει συμβεί, καμία ανυπέρβλητη δυσκολία. Οι δυο τους μοναχά κάποιες στιγμές ταλαιπωρούνται στην προσπάθειά τους να προσδιορίσουν τη σχέση τους, να συμβιβάσουν τα θέλω τους και, κυρίως, τον τρόπο που τελικά τα εξωτερικεύουν. Ο δεσμός τους, όμως, θα δοκιμαστεί περαιτέρω όταν θα συναντήσουν τυχαία ένα φιλικό ζευγάρι που επίσης παραθερίζει στην περιοχή. Το αμερικάνικο ανεξάρτητο σινεμά συναντά τον Μικελάντζελο Αντονιόνι στη δεύτερη ταινία της Μάρεν Αντε («Toni Erdmann») που διακρίθηκε με Αργυρή Αρκτο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2009.

Train to Busan 607

22.15 στο Δαναό 1 - Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών (Bus-an-haeng) του Γιέον Σανγκ-χο / Μια μυστηριώδης πανδημία ξεσπά, μεταμορφώνοντας τους κατοίκους της Νότιας Κορέας σε απέθαντους που λαχταρούν ανθρώπινη σάρκα. Η χώρα τίθεται άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όμως ακόμα και η κήρυξη στρατιωτικού νόμου δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αφήνοντας τη Σεούλ στο έλεος των ζωντανών-νεκρών. Από τη ρημαγμένη πρωτεύουσα διαφεύγει στο παρά πέντε μια ομάδα επιζώντων, επιβάτες μιας τελευταίας υπερταχείας με κατεύθυνση την πόλη του Μπουσάν. Κάθε στάση, ωστόσο, εγκυμονεί θάνατο και η μάχη για να κρατηθεί έστω και ένα βαγόνι ασφαλές θα είναι αιματηρή. Η ζόμπι μυθολογία συναντά το θρίλερ όπως μας το έμαθε η Νότια Κορέα τα τελευταία χρόνια, σε μια ιλιγγιώδη διαδρομή προς το απενοχοποιημένο fun.

Strike A Pose 607

22.30 στο Odeon Οπερα 1 - Strike a Pose των Εστερ Γκουλντ και Ρέιτζερ Ζβάαν / Τι ακριβώς συνέβη στο «Κρεβάτι με τη Μαντόνα»; Είκοσι πέντε χρόνια μετά τη θρυλική περιοδεία «Blonde Ambition Τour» της Madonna, οι χορευτές της βασίλισσας της ποπ μιλούν για το παρασκήνιο του φανταχτερού σόου, θυμούνται το πώς μεταμορφώθηκαν σε σύμβολα της LGBT κοινότητας εν μία νυκτί και αυτή τη φορά ξαναπαίζουν «θάρρος ή αλήθεια» με το κοινό. Από τα πιο αποκαλυπτικά και γεμάτα ρετρό μελαγχολία ντοκιμαντέρ για μια ολόκληρη εποχή που μοιάζει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Συμμετοχές στο Φεστιβάλ Βερολίνου και στο Hot Docs.

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου του 2016, στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός 1 και Δαναός 2, Odeon Oπερα 1 και Oπερα 2 και Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη