Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Το Flix προτείνει τι να δείτε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου

στα 10

Καθημερινά, το Flix θα προτείνει καθημερινά τις ταινίες που αξίζει να δείτε στις 22ες Νύχτες Πρεμίερας.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Το Flix προτείνει τι να δείτε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου

Προλαβαίνοντας τα sold-out και δίνοντας κινηματογραφικές λύσεις της... τελευταίας στιγμής, το Flix θα προτείνει καθημερινά τι ταινίες να δείτε την επομένη στις 22ες Νύχτες Πρεμιέρας. Απαραίτητα συνοδευτικά, το ωρολόγιο πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που βρίσκετε εδώ, ο συνολικός οδηγός επιβίωσης του Flix για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας και το επίσημο site του Φεστιβάλ.

Τι να δείτε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ράδιο Μόσχα 607

19.45 στο Odeon Οπερα 1 - Ράδιο Μόσχα του Νίκου Τριανταφυλλίδη / Το μεγάλο μήκους ντεμπούτο του Νίκου Τριανταφυλλίδη, πρώτη προβολή στο μεγάλο αφιέρωμα με το γενικό τίτλο «Η Αισθηματική Αγωγή του Νίκου Τριανταφυλλίδη» που θα διασχίσει όλη του τη φιλμογραφία, συν μερικές εκπλήξεις που τον κρατούν έτσι κι αλλιώς ζωντανό στη μνήμη μας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Νίκο Τριανταφυλλίδη.

Ascenseur pour l' echafaud 607

20.00 στο Δαναό - Ασανσέρ για Δολοφόνους (Ascenseur pour l' Echafaud, 1958) του Λουί Μαλ / Ο Ζουλιέν και η Φλοράνς έχουν οργανώσει ένα αλάθητο σχέδιο για να δολοφονήσουν τον σύζυγό της και να το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Μόνο που ένα απρόβλεπτο γεγονός φέρνει τον Ζουλιέν εγκλωβισμένο σε ένα ασανσέρ και τη Φλοράνς να περιπλανιέται στο νυχτερινό Παρίσι αναζητώντας τον, ενώ η απρόβλεπτη εμπλοκή ενός άλλου νεαρού ζευγαριού περιπλέκει θανάσιμα τα πράγματα. Το ανυπέρβλητο φιλμ νουάρ του Λουί Μαλ, με την διαπεραστική παρουσία της Ζαν Μορό, τη μουσική του Μάιλς Ντέιβις, την ασπρόμαυρη γοητεία ενός τέλειου εγκλήματος που φυσικά θα πάει στραβά.

Nocturne 607

22.00 στο Odeon Oπερα 1 - Nocturne του Κωνσταντίνου Φραγκόπουλου / Αυτοεξόριστοι σε ένα υπόγειο παρκινγκ, τρεις τσακισμένες ψυχές κρύβονται από τον κόσμο και τον εαυτό τους. Η άφιξη ενός μικρού κοριτσιού θα τους δώσει τη δύναμη προκειμένου να βγουν ξανά προς το φως. Ωστόσο, η ελπίδα για μια νέα αρχή καταρρέει όταν διαπράττεται ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Τώρα πια, κάποιος πρέπει να πληρώσει. To σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Φραγκόπουλου, ένα υπαρξιακό θρίλερ που φέρνει τον Οοουεν Τιλ - Σερ Αλιστερ του «Game of Thrones» σε ένα αθηναϊκό αλλά μαζί και άχρονο σκηνικό που θα μπορούσε να ανήκει παντού και πουθενά. Δείτε εδώ τον Οούεν Τιλ να μιλά στην κάμερα του Flix από τα γυρίσματα του «Nocturne»

Rocco 607

22.15 στο Δαναό - Ρόκο, ο Επιβήτορας (Rocco, 2016) των Τιερί Ντεμεζιέρ, Αλμπάν Τερλέ / Η μητέρα του τον προέτρεπε από μικρό να γίνει παπάς. Τελικά -αφού κατάφερε να εξασφαλίσει μέχρι και τις ευλογίες της!- έγινε ο απόλυτος σταρ της βιομηχανίας πορνό, αφιερώνοντας τη ζωή του σε έναν και μόνο θεό: τη λαγνεία. Ο διαβόητος Ρόκο Σιφρέντι είναι για την πορνογραφία ό,τι ο Μάικ Τάισον για το μποξ και ο Μικ Τζάγκερ για το ροκ, ένας ζωντανός θρύλος. Στο ντοκιμαντέρ που μόλις έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Ρόκο Σιφρέντι προσκαλεί το θεατή στο βίο και την πολιτεία του, αλλά και σε κάθε πτυχή μιας ζωής φτιαγμένης από κάτι πιο συνηθισμένο από ό,τι μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας για την πορνογραφία.

Sausage Party SXSW 607 4

23.00 στο Ιντεάλ - Πάρτι με... Λουκάνικα (Sausage Party) των Κόνραντ Βέρνον και Γρεγκ Τίρναν / Η ζωή κυλά αρμονικά για τα ανύποπτα φαγητά που βρίσκονται στα ράφια ενός σούπερ μάρκετ. Ο Φρανκ το λουκάνικο, η Μπρέντα το ψωμάκι του χοτ ντογκ, η Τερέζα Τάκο και ο Σάμι Μπέιγκελ Τζούνιορ ανυπομονούν για τη στιγμή που το χέρι ενός καταναλωτή θα τους σηκώσει και θα τους μεταφέρει σε ένα ζεστό σπιτικό. Οταν ο Φρανκ ανακαλύπτει τη φρικτή, μακάβρια αλήθεια σχετικά με τη μοίρα που τους περιμένει, η παρέα πανικοβάλλεται και σκαρώνει ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο διαφυγής από την ανθρώπινη απειλή που παραμονεύει. Οι Σεθ Ρόγκεν και Εβαν Γκόλντμπεργκ («Superbad») γράφουν το πιο βρώμικο και ακατάλληλο φαγοπότι της χρονιάς - αυστηρά όχι μόνο για χορτοφάγους. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Πάρτι με... Λουκάνικα».

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου του 2016, στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός 1 και Δαναός 2, Odeon Oπερα 1 και Oπερα 2 και Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη