Buzz

Το μαρτίνι του Τζέιμς Μποντ στο «Spectre» θα είναι λίγο... βρώμικο!

στα 10

O Τζέιμς Μποντ στο «Spectre» πειράζει λίγο την παραδοσιακή συνταγή του βότκα μαρτίνι του. Και δεν εννοεί κανείς το «shaken not stirred».

Το μαρτίνι του Τζέιμς Μποντ στο «Spectre» θα είναι λίγο... βρώμικο!

Αφού πριν δούμε το «Spectre» που φτάνει στις αίθουσες του πλανήτη το Νοέμβριο πρέπει να τα μάθουμε όλα, ήρθε και η ώρα για την πιο άχρηστη πληροφορία που φτάνει στα αυτιά μας και δεν είναι άλλη από το τι θα πίνει ο Τζέιμς Μποντ στη νέα του περιπέτεια - δεδομένου ότι τελευταία το είχε ρίξει και στις μπίρες, ξεχνώντας το μαρτίνι που (τον) έκανε διάσημο δεκαετίες τώρα.

Επιστρέφοντας στο παραδοσιακό βότκα μαρτίνι με μια δόση λεμονιού, ο πράκτορας 007 πειράζει λίγο τη συνταγή συνδυάζοντας βότκα, ξηρό βερμούτ, μια πράσινη ελιά από τη Σικελία και μια δόση από την άλμη της ελιάς - φτιάχνοντας το λεγόμενο «dirty martini». Και το κάνει, όπως αναφέρουν οι φήμες, όταν πίνει κοκτέιλς μαζί με τη Λέα Σεντού, προκαλώντας σοκ στους πιουρίστες...

Διαβάστε ακόμη: Μα είναι ο Ντάμιεν Λιούις ο νέος Τζέιμς Μποντ;

Δείτε εδώ μερικές από τις πιο διάσημες φορές που ο Τζέιμς Μποντ απήλαυσε το βότκα μαρτίνι του:


Η πρώτη φορά που ο Τζέιμς Μποντ πίνει βότκα μαρτίνι ήταν στο βιβλίο «Dr. No» του 1958, ενώ η φράση «shaken, not stirred» που έγινε συνώνυμη του ποτού του λανσαρίστηκε στην τρίτη ταινία της σειράς, το «Goldfinger» το 1964. Η συνταγή για το ποτό βρίσκεται στο βιβλίο «Live and Let Die».

Ας σημειωθεί εδώ, όπως αναφέρει και η Guardian πως η πολωνική βότκα Belvedere ένωσε τις δυνάμεις της με το franchise του Τζέιμς Μποντ πέρσι, σε αυτό που οι υπεύθυνοι της εταιρίας θεωρούν ως τη μεγαλύτερη συνεργασία παγκοσμίως που έχουν κάνει ποτέ.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «Αληθινά stunts, αληθινή δράση, αληθινές εκρήξεις»! Τα εφέ του «Spectre» είναι όσο θεαματικά περιμένετε!

Δείτε εδώ και ένα μοντάζ με τα διάφορα ποτά που κατά καιρούς έχει καταναλώσει ο Τζέιμς Μποντ:


Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «Spectre»: