Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Le Grand Bain

Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου (Le Grand Bain) του Ζιλ Λελούς

Ο Μπερτράν είναι μεσήλικας, άνεργος εδώ και δύο χρόνια, φανατικός παίχτης του Candy Crush, καταθλιπτικός και… τυχερός, αφού η συζυγός του είναι άνευ όρων υποστηρικτική σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του. Μια ακόμη ευκαιρία (ή η τελευταία του), η αγγελία στο κολυμβητήριο της περιοχής του που ζητάει μέλη για μια ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης. Μέλη όπως ο Σιμόν, ένας ημιαποτυχημένος ρόκερ που αποτυγχάνει συνεχώς να «κερδίσει» την έφηβη κόρη του, ο Λοράν, ένας εργοστασιάρχης με προβλήματα θυμού στα πρόθυρα χωρισμού με τη γυναίκα του, ο χρεοκοπημένος αλλά κυρίως απελπισμένος Μάρκους, ο αφελής Τιερί που όλοι κοροϊδεύουν… Σαν ένα λίγο πιο «υγρό» group therapy, τα μέλη της… εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης θα σπάσουν μάλλον χωρίς συναίσθηση της επανάστασής τους το στεγανό ενός γυναικείου αθλήματος, θα δεχτούν να μάθουν φιγούρες που θα δοκιμάσουν την μάλλον ανύπαρκτη (σωματική, πρωτίστως) ευλυγισία τους, θα προπονηθούν αρχικά από την αλκοολική Ντελφίν και στη συνέχεια από την παραπληγική αλλά δεσποτική Αμαντά. Μετά από αρκετές συναντήσεις, μέσα και έξω από την πισίνα, θα πιστέψουν όχι μόνο στον εαυτό τους ή σε μια καλύτερη μέρα αλλά και σε ένα όνειρο που μπορεί τελικά να είναι η ατομική λύση για τον καθένα.

«Αντρες με τα Ολα τους» αλά γαλλικά, στην τεράστια εμπορική επιτυχία του Ζιλ Λελούς που ενώνει ένα all-star cast Γάλλων πρωταγωνιστών με την απίθανη ιδέα μιας αντρικής εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης. Ο πρωταθλητισμός, όμως, παντού, ακόμη και στο σινεμά, θέλει πιο γερή… προπόνηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

sin city

Αμαρτωλή Πόλη (Frank Miller's Sin City) των Φρανκ Μίλερ, Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Τέσσερις ιστορίες ακραίας τόλμης, πόθου και απόγνωσης συναντιούνται μοιραία στους σκοτεινούς δρόμους της Αμαρτωλής Πόλης. Ένας υπερμυώδης άντρας που ψάχνει εκδίκηση για το θάνατο της μόνης γυναίκας που αγάπησε, ένας πρώην αστυνομικός που προσπαθεί να προστατεύσει ένα μικρό κορίτσι από τις ορέξεις ενός διεστραμμένου, ένας άλλος άντρας που έχει κουραστεί από τη διαφθορά της αστυνομίας και αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, και τέλος, ένας πληρωμένος δολοφόνος που αναζητά χρήματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

werewolf

Λυκάνθρωπος (Werewolf by Night) του Μάικλ Τζιακίνο

Μια βαριά, σκοτεινή βραδιά, μια κρυφή σέκτα κυνηγών τεράτων αναδύεται από τις σκιές και συγκεντρώνεται στον επιβλητικό ναό του Μπλάντστοουν, ύστερα από τον θάνατο του αρχηγού τους. Σε μια παράξενη και μακάβρια τελετή στη μνήμη του, οι παριστάμενοι ξεκινούν έναν μυστηριώδη και θανατηφόρο διαγωνισμό με έπαθλο ένα πανίσχυρο κειμήλιο – ένα κυνήγι που θα τους φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με ένα επικίνδυνο τέρας.

Η πιο ευχάριστη έκπληξη του σύμπαντος της Marvel τον τελευταίο καιρό, ζωντανεύει τον ομότιτλο κόμικ ήρωα σε 55 λεπτά σφιχτοδεμένου, old school, gore, ασπρόμαυρου τρόμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Jaws movie

Τα Σαγόνια του Καρχαρία (Jaws) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Όταν ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας σπέρνει τον τρόμο στις παραλίες μιας αμερικανικής κωμόπολης, ο τοπικός σερίφης, ένας ωκεανολόγος και ένας βετεράνος θαλασσόλυκος αναλαμβάνουν να τον εξοντώσουν.

Το «στα βαθιά» πολιτικό αριστούργημα του Στίβεν Σπίλμπεργκ κυκλοφορεί σε απαστράπτουσα επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες και συνεχίζει μισό αιώνα μετά να μιλάει με περίσσιο θράσος για τα «ανοιχτά» στα οποία πρέπει να βρεθείς αν θες να αντιμετωπίσεις τις φοβίες σου. Ως άνθρωπος, ως κοινωνία, ως χώρα, ως το σινεμά το ίδιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

orphan first kill

Το Ορφανό: Πρώτος Φόνος (Orphan: First Kill) του Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Η Έστερ, το ανατριχιαστικό «Ορφανό» που αγαπήθηκε από τους φαν του τρόμου το 2009, επιστρέφει. Στο πολυαναμενόμενο πρίκουελ, οι δημιουργοί τιμούν την παράδοση της πρώτης ταινίας και παραδίδουν ένα ανατρεπτικό origin story με αυθεντικότητα. Αφού ενορχηστρώνει μια ευφυέστατη απόδραση από ένα ψυχιατρείο της Εσθονίας, η Έστερ ταξιδεύει στην Αμερική υποδυόμενη την εξαφανισμένη κόρη μιας πλούσιας οικογένειας. Ωστόσο, μια απροσδόκητη ανατροπή τη φέρνει αντιμέτωπη με μια μητέρα που θα προστατεύσει με κάθε κόστος την οικογένειά της από το δολοφονικό “παιδί”.

Η Εστερ, το τρομακτικό «Ορφανό» επιστρέφει με νέες περιπέτειες - που κανείς δεν ζήτησε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

the watcher

The Watcher

Το «The Watcher» επαναφέρει το σύμπαν του Μέρφι στην τάξη, αφού γίνεται σχεδόν ο απόλυτος συνδυασμός κάθε εμμονής του - και ας κρατήσουμε αυτή τη λέξη, καθώς, πέρα από οτιδήποτε άλλο η σειρά που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πιο ειδικά σε ένα online άρθρο του New York με τίτλο «The Haunting of a Dream House» γραμμένο από τον Ριβς Βίντεμαν, μιλάει για την εμμονή. Οπου «Dream House» βάλτε ένα «ονειρεμένο» σπίτι στην οδό Μπούλεβαρντ 657 στο Γουέστφιλντ του Νιου Τζέρσι: θα γίνει το πιο πολύτιμο απόκτημα της οικογένειας Μπράνοκ, μια απτή απόδειξη της κοινωνικής θέσης στην οποία θέλουν να ανήκουν, ακόμη κι αν πρέπει να ξοδέψουν όλα όσα έχουν και (κυρίως) δεν έχουν για να γίνει δικό τους. Οπου «Haunting» βάλτε μια σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα που έχουν να κάνουν κυρίως με τα δύο γειτονικά τους σπίτια, αλλά κυρίως μια σειρά από γράμματα που φτάνουν συχνά πυκνά υπογεγραμμένα από τον «The Watcher», με απειλές για το ζευγάρι και τα δυο τους παιδιά.

Η καλύτερη σειρά του σύμπαντος του Ράιαν Μέρφι, εδώ και καιρό, είναι ένα απολαυστικό, ατελές, πιο τρομακτικό απ' όσο θέλει να πιστεύουμε ότι είναι, σχόλιο πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η μίνι σειρά των εφτά επεισοδίων προβάλλεται στο Netflix

dark glasses

Μαύρα Γυαλιά (Dark Glasses) του Ντάριο Αρτζέντο

Oλα ξεκινούν με μία έκλειψη ηλίου που σύμφωνα με τους θρύλους προκαλεί τρόμο γιατί προμηνύει το τέλος του κόσμου. Μια υπέροχη σκηνή, που ασύνδετη με την υπόλοιπη ταινία σε στιλ και ατμόσφαιρα μοιάζει με ιδανική εισαγωγή σε μια ιστορία που μιλάει για όσα βλέπουμε με γυμνά μάτια και όσα περισσότερα βλέπουμε όταν τα μάτια μας είναι κλειστά. Η συνέχεια ανήκει στον κατά συρροή δολοφόνο που σκοτώνει πόρνες πολυτελείας στη Ρώμη και στην Ντιάνα που θα γλιτώσει από τη φονική του μανία, αλλά θα πέσει εξαιτίας του θύμα ενός αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που θα την αφήσει τυφλή.

Ακόμη μια προσπάθεια του Ντάριο Αρτζέντο να συνομιλήσει με το παρόν με όρους 70s. Πιο πετυχημένο από πρότερες απόπειρες, το ίδιο ατελέσφορο όπως και να το «δεις». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

hocus pocus 2

Hocus Pocus 2 της Αν Φλέτσερ

Αυτή τη φορά έχουν περάσει 29 χρόνια από τότε που κάποιος άναψε το κερί της Μαύρης Φλόγας (την πρώτη φορά χρειάστηκαν 300 χρόνια, οπότε το λες και μια βελτίωση) και ανέστησε τις μάγισσες του 17ου αιώνα, όπου αναζητούσαν εκδίκηση. Τώρα εναπόκειται σε τρεις μαθήτριες γυμνασίου να σταματήσουν τις λυσσαλέες αδερφές από το να προκαλέσουν ένα νέο όλεθρο στο Σάλεμ πριν ξημερώσει το Χάλογουιν.

Οι αδερφές Σάντερσον επιστρέφουν. Και διατηρούν τη μαγεία τους, τηρουμένων των αναλογιών και των εποχών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς