Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από τη δολοφονία του Κένεντι που έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μέχρι αξιοθαύμαστες κινήσεις ακτιβισμού από διαφορετικές πλευρές και πληθώρα τρέιλερ πολυαναμενόμενων Ελληνικών ταινιών, όλα όσα δε θέλουμε να χάσετε από τις προηγούμενες ημέρες.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Αυτήν την εβδομάδα…

Αναρωτηθήκαμε (ξανά) ποιος, στ’ αλήθεια, σκότωσε τον Κένεντι Πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου, μια ταινία μυθοπλασίας, στηριγμένη στα πραγματικά στοιχεία, ρίχνει διαφορετικό φως στα γεγονότα, προσεγγίζοντας την ιστορία από την πλευρά των «απλών, μικρών» ανθρώπων που έπαιξαν ρόλο στις εξελίξεις. Δείτε το τρέιλερ του «Parkland» του Πίτερ Λάντεσμαν κι ετοιμαστείτε για αποκαλύψεις!

duck

Βυθιστήκαμε στην ατμόσφαιρα του «Wild Duck» Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη, λίγο πριν κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, αποκάλυψε με τα πρώτα της πλάνα το δικό της, ιδιαίτερο χαρακτήρα. Με πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Λογοθέτη, Γιώργο Πυρπασόπουλο και Θέμιδα Μπαζάκα, περιστοιχισμένους από τους Γιάννη Στάνκογλου, Ηλία Λογοθέτη και Ευανθία Τσαπαρέλη, το «Wild Duck» υπόσχεται να είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ χαρακτήρων, με σκιώδη ατμόσφαιρα σε ελληνικό ντεκόρ. Δείτε το τρέιλερ του «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη και περιμένετε νεώτερα από την προβολή του στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

woody

Μαντέψαμε την ταρίφα του Γούντι Αλεν Ο Δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, εν όψει των επόμενων Ολυμπιακών αγώνων και σε μια προσπάθεια να ρίξει θετικό φως στη δημοσιότητα της πόλης του, ανακοίνωσε επίσημα ότι προσφέρει όσο – όσο στον Αμερικανό σκηνοθέτη που τελευταία συνηθίζει τις «τουριστικές» παραγωγές, προκειμένου να γυρίσει την επόμενη ταινία του στη Βραζιλιάνικη μεγαλούπολη. Δεν ξέρουμε πώς ένιωσε ο Γούντι ακούγοντας την πρόταση, αλλά αν έμεινε έκπληκτος, χρειάζεται μια δόση ενδοσκόπησης! Διαβάστε εδώ την πρόσκληση του Δημάρχου του Ρίο ντε Τζανέιρο στον Γούντι Αλεν.

standing

Καταλάβαμε τι σημαίνει… «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» Το φιλμ του Γιώργου Σερβετά, με μαγνητική πρωταγωνίστρια τη Μαρίνα Συμεού, όχι μόνο θα κάνει την πρεμιέρα του στο προσεχές Φεστιβάλ του Τορόντο, αλλά θ’ ανοίξει και το τμήμα «City to City», αφιερωμένο σε Αθηναίους δημιουργούς. Μαζί με μια νέα σειρά φωτογραφιών, δείτε το τρέιλερ του «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» κι αθροίστε ταλέντα του νέου ελληνικού σινεμά.

miller

Επικροτήσαμε το ακτιβιστικό outing του Γουέντγουορθ Μίλερ Ο πρωταγωνιστής του «Prison Break» και σεναριογράφος του«Stoker», αρνήθηκε μεγαλόφωνα την πρόσκληση από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αγίας Πετρούπολης, στέλνοντας μια ανοιχτή επιστολή - διαμαρτυρία για την ομοφοβική πολιτική του Πούτιν. Διαβάστε τι δήλωσε ο Γουέντγουορθ Μίλερ προς τον Πούτιν εδώ.

september

Μεταφερθήκαμε στον «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου Η μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ελληνικές ταινίες της ερχόμενης σεζόν, κυκλοφόρησε το τρέιλερ της, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το σασπένς για την πρεμιέρα της μέσα στον χειμώνα. Δείτε το τρέιλερ του «September» και διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

plusone

Αναζητήσαμε το δικό μας «+1» Η νέα, αμερικανική ταινία του Ντένη Ηλιάδη, μάς προσκάλεσε στο μεγαλύτερο πάρτι της ζωής… και του θανάτου μας! Δείτε εδώ το τρέιλερ του «+1» του Ντένη Ηλιάδη και θα συνειδητοποιήσετε γιατί είναι αδύνατο να μείνετε μόνοι…

batman

Πήραμε μέρος στον παροξυσμό γύρω από τον Μπεν Αφλεκ Η ανακοίνωση ότι ο ηθοποιός θ’ αναλάβει να ενσαρκώσει τον επόμενο κινηματογραφικό Μπάτμαν προκάλεσε από εκδηλώσεις φανατισμού μέχρι… απόπειρες αυτοκτονίας! Το Flix έκανε έκκληση: Μην αυτοκτονείτε! Διαβάστε γιατί δεν έχει καμία σημασία αν ο Μπεν Αφλεκ θα είναι ο επόμενος Μπατμαν!

village

Αναθαρρήσαμε με την κίνηση – ματ της Village Με ανακοίνωσή της, η ελληνική εταιρία διανομής και παραγωγής, Village, απέσυρε διαφήμισή της από ελληνικό site λόγω ενός ομοφοβικού άρθρου, σε μια κίνηση ευαισθησίας που ανοίγει μια πραγματικά πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από τον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό internet. Διαβάστε αναλυτικά για την απόφαση της Village εδώ

dramaΟ Ελβις Είναι Νεκρός, του Στέργιου Πάσχου

Συνεχίσαμε την παρουσίαση του Φεστιβάλ Δράμας 2013 Εν αναμονή του 36ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα, μέρα με τη μέρα, τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους. Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας εδώ

leonard

Αποχαιρετήσαμε τον Ελμορ Λέοναρντ Εχοντας ζήσει 87 γεμάτα χρόνια, ο Ελμορ Λέοναρντ έφυγε από τη ζωή στις 20 Αυγούστου του 2013, ως ένας από τους πιο πολυδιασκευασμένους συγγραφείς σε κινηματογράφο και τηλεόραση και σίγουρα ως μια από τις μεγαλύτερες επιρροές της σύγχρονης κινηματογραφικής αφήγησης. Διαβάστε εδώ για τη σημασία του και μαζί τους «10 κανόνες για καλό γράψιμο» από τον Ελμορ Λέοναρντ.