Φεστιβάλ / Βραβεία

Μερικές φορές το πιο σωστό είναι «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς»

στα 10

Η ταινία του Γιώργου Σερβετά, ανοίγει το πρόγραμμα «City to City» στο φεστιβάλ του Τορόντο. Δείτε το τρέιλερ.

Μερικές φορές το πιο σωστό είναι «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς»

Ανάμεσα στις ταινίες που θα επιχειρήσουν να δείξουν μια εικόνα της Ελληνικής πραγματικότητας για τους θεατές του Φεστιβάλ του Τορόντο τον επόμενο μήνα, είναι και το φιλμ του Γιώργου Σερβετά που διαδραματίζεται, λίγο πιο μακριά από την Αθήνα, σε μια τυπική επαρχιακή Ελληνική κωμόπολη.

Χειμωνιάτικος ουρανός. Πράσινα λειβάδια. Αποθήκες σιτηρών. Ενα τραίνο καταφτάνει στον άδειο σταθμό. Αποβιβάζεται μόνο η Αντιγόνη, μια νέα κοπέλα γύρω στα 30. Κανείς δεν την περιμένει, εκτός από ένα γέρο άντρα, που περνάει όλη τη μέρα του στον έρημο σταθμό. Η Αντιγόνη έχει επιστρέψει στην πόλη όπου γεννήθηκε και φαίνεται αποφασισμένη να μείνει εκεί.

Συναντιέται με την Ελένη, μια φίλη απ’τα παλιά, πιάνει δουλειά ως καθηγήτρια αγγλικών στο τοπικό φροντιστήριο, τα φτιάχνει με τον Νίκο, ένα αγόρι σαφώς νεώτερο και ευχάριστα αφελές.

Η αναζήτηση της Αντιγόνης για μια απλή ζωή στους ήσυχους δρόμους της μικρής πόλης, σύντομα αποκαλύπτεται ελαφρώς πιο μπερδεμένη απ’ό,τι είχε φανταστεί. Η Αντιγόνη, που είχε αποφασίσει μόνο να κάθεται και να κοιτά, σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένη σε καταστάσεις που απαιτούν δράση.

Η ζωή στους δρόμους της πόλης είναι ήσυχη αλλά από κάτω η ένταση όλο βράζει και βράζει…

Το φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Μαρίνα Συμεού, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Γιώργος Καφετζόπουλος, Κωνσταντίνος Σιραδάκης, Γιώργος Ζιόβας θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Τορόντο, εν αναμονή της Ελληνικής του προβολής τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα για το «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» και δείτε το βίντεο από την επίσκεψη του Flix στα γυρίσματα του φιλμ.

Και φυσικά το τρέιλερ που ακολουθεί.

1

1

1

1

1

1