Φεστιβάλ / Βραβεία

«Αφορμές» για Αλέξανδρο Βούλγαρη, Αγγελο Φραντζή και Αθηνά Τσαγγάρη στο six d.o.g.s

στα 10

Το 2ο διήμερο Νέου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου στο six d.o.g.s συγκεντρώνει απόψε τις πιο meta δημιουργίες των εκπροσώπων του.

Flix Team
«Αφορμές» για Αλέξανδρο Βούλγαρη, Αγγελο Φραντζή και Αθηνά Τσαγγάρη στο six d.o.g.s
«Ηλιοθεραπεία», The Boy

Δεύτερη και τελευταία μέρα για το μίνι-φεστιβάλ Νέου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται στο six d.o.g.s με επιλογές προγράμματος του Αλέξανδρου Βούλγαρη. Φυλαγμένες για το τέλος οι «Αφορμές»: ένα πρόγραμμα στο οποίο θα παρουσιαστούν τρεις ταινίες που γυρίστηκαν με κάποια εξωτερική αφορμή, αλλά στη θέασή τους στέκονται αυτόνομα και παρασύρουν με την ιδιαιτερότητά τους.

sun

Η «Ηλιοθεραπεία» του The Boy είναι ένα φιλμ άμεσης επιστημονικής φαντασίας, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου με πλάνα άλλων ταινιών, που γυρίστηκε για να συνοδέψει μια συναυλία του στο six d.o.g.s στις αρχές του 2011.

dsa

Το «D.S.A» του Αγγελου Φραντζή (διαβάστε περισσότερα εδώ) που παίζεται σε work in progress είναι η δική του εκδοχή πάνω σε ένα πρότζεκτ που ανέλαβε να υλοποιήσει για την Biennale της Βενετίας του 2012. Μια αλληλουχία σκηνών μέσα σε δωμάτια που φλερτάρει με όλα τα κινηματογραφικά είδη, από το μιούζικαλ μέχρι την επιστημονική φαντασία.

capsule

Το «The Capsule» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (διαβάστε περισσότερα εδώ) είναι ένα φιλμ που της ζητήθηκε από το ίδρυμα Δ.Ε.Σ.Τ.Ε και τον Δάκη Ιωάννου στο πλαίσιο του οποίου έπρεπε να δημιουργήσει ένα φιλμ χρησιμοποιώντας έξι κομμάτια υψηλής ραπτικής μέσα σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι μια αινιγματική και ελλειπτική ταινία τρόμου, ένα ελληνικό γκόθικ ποτισμένο στο καλοκαιρινό φως.

Ικανές «Αφορμές» για να σας προσκαλέσουν στο gig space για μια αλλιώτικη ομαδική εμπειρία.

Δείτε τις «Αφορμές» την Τετάρτη, 17 Απριλίου, στις 22.00, στο six d.o.g.s.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το αφιέρωμα στις ταινίες που σκηνοθετεί ο Αντρέας Κοντόπουλος. Το αφιέρωμα προβάλλεται την Τετάρτη, 17 Απριλίου.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το αφιέρωμα στην Tugo Tugo: δεν είναι ιαχή, είναι σινεμά! Το αφιέρωμα προβάλλεται την Τρίτη, 16 Απριλίου.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το αφιέρωμα στην Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και τα σκοτεινά της παραμύθια. Το αφιέρωμα προβάλλεται την Τρίτη, 16 Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα για το 2ο Διήμερο Νέου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου και βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.