Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


vitus

Βίτους (Vitus) του Φρέντι Μούρερ

Ο Βίτους είναι ένα μικρό αγόρι, ένα παιδί θαύμα, που έχει οξύτατη ακοή σαν να είναι νυχτερίδα, παίζει πιά­νο σαν βιρτουόζος και μελετά εγκυκλοπαίδειες από τα πέντε του χρόνια. Χωρίς καμιά αμφιβολία, οι γονείς του βλέπουν σε εκείνον τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται και περιμένουν να τον δουν κάποια μέρα να γίνεται διά­σημος πιανίστας.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.30 στο Κανάλι της Βουλής

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 6

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη

Το γουέστερν γίνεται ίστερν, καθώς ο θρασύδειλος Ηρακλής, επαρχιώτης επιχειρηματίας, σχεδιάζει να εκδικηθεί τη γυναίκα του Ολγα που τον κερατώνει με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τροβαδούρο και νυν ιδιοκτήτη τοπικού σκυλάδικου. Για την τιμή όχι μόνο του ανδρισμού του, αλλά και του σακ βουαγιάζ με το εκατομμύριο που αφαίρεσε η μοιχαλίδα από τις κρυψώνες στο σπίτι. Οι μαμάδες εκατέρωθεν μπλέκουν μανιπουλαριστικά στη βεντέτα, το ίδιο και τυχοδιώκτες, απατεώνες και παράγοντες τοπικοί, μαζί και εκτελεστές εισαγόμενοι. Είναι αμφίβολο αν έστω κι ένας θα ξεφύγει από τον μύλο των προδοσιών και των αναμετρήσεων.

Οι άντρες δεν υπάρχουν πια στην μαύρη, πικρή… κωμωδία του Γιάννη Οικονομίδη, ενός από τους Ελληνες σκηνοθέτες που επιμένουν σε ένα σινεμά με χαρακτήρα και ταυτότητα. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 2

John Wick 2 607

John Wick Κεφάλαιο 2 (John Wick Chapter 2) του Τσαντ Σταχέλσκι

Ο θρυλικός John Wick έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναγκάζεται όμως να επιστρέψει. Ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου να θανατωθεί. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν. Ο John όμως δεν είναι εύκολος στόχος.

Αφού έγινε καλτ, ο Τζον Γουίκ επιστρέφει χαρίζοντας ακόμη μερικές στιγμές στιλ, βίας και (εντάξει, σώνει) αναπάντεχου δεύτερου - μετά το «Matrix» - franchise για τον Κιάνου Ριβς! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

iron man 3 607

Iron Man 3 του Σέιν Μπλακ

Συναντάμε τον Iron Man, μετά ακριβώς από τα γεγονότα των «Avengers», όπου τίποτα δεν είναι ακριβώς ίδιο στη ζωή του: το σπίτι, το επιτελείο, το εργαστήριό του δέχονται επίθεση, ο κόσμος του ισοπεδώνεται και οι αγαπημένοι του άνθρωποι κινδυνεύουν. Ο Mandarin, ένας από τους πιο ισχυρούς εχθρούς του απειλεί την ύπαρξη του υπερήρωα, αλλά ο Τόνι Σταρκ είναι αποφασισμένος, όχι μόνο να πάρει εκδίκηση, αλλά και να απαντήσει επιτέλους στο αιώνιο ερώτημα αν είναι η στολή που κάνει τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος που κάνει τη στολή...

O Τόνι Σταρκ επιστρέφει για τέταρτη φορά στη μεγάλη οθόνη με την τρίτη προσωπική του περιπέτεια. Kαι είναι - πώς άλλιώς να το πούμε; - γαμάτος. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

The Burnt Orange Heresy 607

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy) του Τζουζέπε Καποτόντι

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τσαρλς Γούιλεφορντ από το 1971, το «Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» αφηγείται την ιστορία του Τζέιμς, ενός κριτικού τέχνης και της Μπερενίς, μιας γοητευτικής Αμερικανίδας που φτάνουν στη λίμνη Κόμο για να συναντήσουν το συλλέκτη Τζόσεφ Κάσιντι ο οποίος θα τους αναθέσει μια δύσκολη απoστολή.

All-star cast (Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ) και κομπίνες υψηλών προδιαγραφών - όχι όμως και αναλόγως υψηλών αποδόσεων - στην ταινία που έκλεισε το Φεστιβάλ της Βενετίας το 2019. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 22.00 στο Open

ghost protocol

Επικίνδυνη Αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα (Mission: Impossible - Ghost Protocol) του Μπραντ Μπερντ

Ο Ιθαν Χαντ το σκάει από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Ρωσία. Με τη βοήθεια της ομάδας του εισχωρεί στο Κρεμλίνο προκειμένου να αποτρέψει την κλοπή επικίνδυνων πυρηνικών κεφαλών. Μόνο που όλα πηγαίνουν στραβά, ο Ρώσος μαφιόζος κλέβει το υλικό, το Κρεμλίνο καταστρέφεται σε έκρηξη που ερμηνεύεται ως τρομοκρατική ενέργεια, η IMF παύει τη λειτουργία της. Τώρα ο Ιθαν Χαντ βρίσκεται μόνος, χωρίς υποστήριξη ή τεχνικά μέσα, με τρεις συνεργάτες που δε γνωρίζει καλά και την ευθύνη να σώσει τον κόσμο και το πρόσωπο της οργάνωσής του.

Η μεγάλη διάρκεια και τα αργόσυρτα σημεία θα κουράσουν, αλλά το στιλ, το καστ, η δράση και το χιούμορ θα αποζημιώσουν τους θεατές, αν επιλέξουν να αποδεχτούν την αποστολή τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στον Alpha

Death on the Nile

Εγκλημα στον Νείλο (Death on the Nile) του Τζον Γκίλερμιν

Tι πιο εξωτικό από μια πολυτελή κρουαζιέρα στο Νείλο, στη μυσταγωγικά κινηματογραφημένη Αίγυπτο των ’30s, όπου ο διάσημος, μυστακιοφόρος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και τα ακούραστα μικρά φαιά κύτταρά του θα αποπειραθούν εις μάτην να απολαύσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης. Φευ... Ο φόνος μια αντιπαθούς πλην γοητευτικής, ζάμπλουτης κληρονόμου θα τον αναγκάσει και πάλι να επιστρατεύσει τις ικανότητές του για να εξιχνιάσει το μυστήριο, προτού το ποταμόπλοιο φτάσει στον προορισμό του, ανακαλύπτοντας –προφανώς– ότι όλοι οι συνταξιδιώτες του διέθεταν το κίνητρο και την ευκαιρία να διαπράξουν το έγκλημα. Οπως και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν...

Ενα ακαταμάχητο all-star-cast και ισχυρές δόσεις παλιομοδίτικου μυστηρίου καθιστούν αυτή την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου αστυνομικού μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

scenes from a marriage

Σκηνές από ένα Γάμο (Scenes from a Marriage) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Η ιστορία της ταινίας είναι πιο απλή και από την περιγραφή της: ένα ζευγάρι οδεύει προς το τέλος του γάμου του. Οσο πιο κοντά φτάνει σε αυτήν την τελική αυλαία ανακαλύπτει πως για χρόνια υπήρξε εγκλωβισμένο σε μια σύμβαση, πνίγοντας την αγάπη που τώρα μπορεί επιτέλους να πλημμυρίσει τα πάντα και να αναδυθεί ως το μόνο, σπουδαίο συστατικό της ένωσης τους. Πριν φτάσουν εκεί, και μέσα σε ένα διάστημα είκοσι χρόνων, θα ζήσουν «σκηνές» από ένα γάμο, «σκηνές» από τη διάβρωση μιας συνθήκης που λες σαν να υπήρξε πάντα τόσο «ιερή» και άρα προδιαγεγραμμένα έτοιμη να βεβηλωθεί από την ρουτίνα της καθημερινότητας, το πέρασμα του χρόνου, την ανία, τη συνήθεια, το πεπερασμένο της αγάπης.

Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, μια θαρραλέα ματιά στα άδυτα της συζυγικής ζωής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama