Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 2

yesterday 607

Yesterday του Ντάνι Μπόιλ

O Τζακ Μάλικ είναι ένας νεαρός τραγουδοποιός, παγιδευμένος στα στενά σύνορα και τις μηδενικές ευκαιρίες που έχει να του προσφέρει η μικρή βρετανική του κωμόπολη. Δέκα χρόνια έχουν περάσει που γρατζουνάει την κιθάρα του στα τοπικά φεστιβάλ και τις παμπ της γειτονιάς. Τίποτα. Οσο εκείνος τραγουδά, οι θαμώνες του γυρνούν την πλάτη πίνοντας τις μπύρες τους, ενώ ο Τζακ βλέπει τα όνειρά του για ένδοξη μουσική καριέρα να στεγνώνουν. Μόνο οι φίλοι του έρχονται πιστά να τον ακούσουν, κι ανάμεσά τους και η Ελι - το κορίτσι της διπλανής πόρτας και παλιά του συμμαθήτρια, που είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Πιστεύει τόσο στο ταλέντο του, που έχει αναλάβει χρέη μάνατζερ: τον οργανώνει, τον μεταφέρει από live σε live με το αυτοκίνητό της, του δίνει κουράγιο. Μετά από μία ακόμα εμφάνιση-φιάσκο, ο Τζακ αποφασίζει να τα παρατήσει. Μόνο που, φεύγοντας από το μπαρ με το ποδήλατό του, τού συμβαίνει ένα περίεργο ατύχημα. Ενα μυστηριώδες black out σβήνει για λίγα δευτερόλεπτα τα φώτα σε όλο τον κόσμο, ένα λεωφορείο δεν τον βλέπει και εκείνος καταλήγει στην εντατική. Οταν συνέρχεται, ο κόσμος μας δεν είναι όπως τον ξέραμε. Μετά από 1-2 φορές που κάνει αναφορές σε στίχους των Beatles, κανείς δεν αντιδρά. Οταν τραγουδά το «Yesterday» στους φίλους του, εκείνοι μαγεύονται «με το καινούργιο τραγούδι που έγραψε». Ενα γκουγκλάρισμα του λύνει την απορία και ταυτόχρονα τον τρελαίνει: κανείς δεν ξέρεις τους Τζον, Πολ, Τζορτζ και Ρίνγκο. Σε αυτό το παράλληλο σύμπαν όπου ξαφνικά ζει, τα θρυλικά Σκαθάρια δεν υπήρξαν ποτέ! Μήπως αυτό είναι η μεγάλη του ευκαιρία; Τραγουδώντας τα τραγούδια των Beatles και πλασάροντάς τα ως δικά του, ο Τζακ κόβει δρόμο στην κορυφή των billboards όλου του κόσμου και γίνεται διάσημος σε μια μέρα. Μόνο που μέσα από αυτή την ξαφνική ξέφρενη πορεία δόξας, ευκαιριών και τύψεων πρέπει να ανακαλύψει αν αυτό ήταν το όνειρό του. Ή all we need is love. Love is all we need.

Αναμφισβήτητα χαριτωμένη και πλασμένη για θερινό σινεμά, η ιδέα ενός κόσμου χωρίς τους Beatles μένει... στην ιδέα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στον ΑΝΤ1

Jaws movie

Τα Σαγόνια του Καρχαρία (Jaws) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Όταν ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας σπέρνει τον τρόμο στις παραλίες μιας αμερικανικής κωμόπολης, ο τοπικός σερίφης, ένας ωκεανολόγος και ένας βετεράνος θαλασσόλυκος αναλαμβάνουν να τον εξοντώσουν.

Το «στα βαθιά» πολιτικό αριστούργημα του Στίβεν Σπίλμπεργκ κυκλοφορεί σε απαστράπτουσα επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες και συνεχίζει μισό αιώνα μετά να μιλάει με περίσσιο θράσος για τα «ανοιχτά» στα οποία πρέπει να βρεθείς αν θες να αντιμετωπίσεις τις φοβίες σου. Ως άνθρωπος, ως κοινωνία, ως χώρα, ως το σινεμά το ίδιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.15 στο Star

The Hateful Eight 607

Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight) του Κουέντιν Ταραντίνο

Εξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, o κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης. Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Γουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών», και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης. Χάνοντας τον δρόμο τους στην χιονοθύελλα, ο Ρουθ, η Ντόμεργκιου, ο Ουόρεν και ο Μάνιξ αναζητούν καταφύγιο σε ένα πανδοχείο σε ένα ορεινό πέρασμα. Οταν φτάνουν εκεί, συναντούν όχι την ιδιοκτήτρια αλλά τέσσερα άγνωστα πρόσωπα. Ο «Μεξικάνος» Μπομπ, ο οποίος φροντίζει το πανδοχείο όσο η ιδιοκτήτρια επισκέπτεται τη μητέρα της, έχει αποκλειστεί εκεί με τον «Ανθρωπάκο» Οσβάλντο Μομπρέι, τον δήμιο του Red Rock, τον «Γελαδάρη» Τζο Γκέιτζ και τον Στρατηγό του στρατού των Νοτίων, τον «Νότιο» Σάνφορντ Σμίδερς. Καθώς η χιονοθύελλα τυλίγει το πανδοχείο, οι οκτώ ταξιδιώτες μας συνειδητοποιούν ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο να φτάσουν τελικά στο Red Rock…

Γυρίζοντας σε απαστράπτον σινεμασκόπ ένα θρίλερ μυστηρίου που διαδραματίζεται σε ένα και μόνο δωμάτιο, ο Κουέντιν Ταραντίνο φέρνει με διαολεμένο κέφι την Αγκαθα Κρίστι στην Αγρια Δύση και ολοκληρώνει ένα οργισμένο αντιρατσιστικό μανιφέστο στη μορφή ενός σύγχρονου american classic.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

Alien: Covenant main

Alien: Covenant του Ρίντλεϊ Σκοτ

Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία και φορτίο περίπου δύο χιλιάδες εποίκους, το πλήρωμα του διαστημικού πλοίου Covenant νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο – ο μόνος κάτοικος του οποίου είναι ο «συνθετικός» Ντέιβιντ, επιζών της καταδικασμένης αποστολής Προμηθέας.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει με τυμπανοκρουσίες στην πολυαγαπημένη σάγκα τρόμου και επιστημονικής φαντασίας του «Alien», αλλά το αποτέλεσμα είναι αντιστρόφως ανάλογο του hype που το συνοδεύει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΣΚΑΪ

man on fire

Δια Πυρός Και Σιδήρου (Man Οn Fire) του Τόνι Σκοτ

Ένας πρώην κατάσκοπος της CIA αναλαμβάνει να βρει τους απαγωγείς της εννιάχρονης Πίτα Ράμος, την ώρα που ένα κύμα απαγωγών συγκλονίζει το Μεξικό. Ο Τζον Κρίζι περνάει κυριολεκτικά "δια πυρός και σιδήρου" προκειμένου να εντοπίσει όσους εμπλέκονται στην απαγωγή της εννιάχρονης, αλλά και να βρει τρόπο να σωθεί από την εκδικητική μανία τους. Μία ταινία γεμάτη δράση, μυστήριο και ανατροπές που ξετυλίγονται σε ένα αστυνομικό θρίλερ, το οποίο θωρείται πλέον κλασικό.

Η ταινία προβάλλεται στη 22.00 στο Open

The Day the Earth Caught Fire

Οταν η Γη Πήρε Φωτιά (The Day the Earth Caught Fire) του Βαλ Γκεστ

Μέσα στα έρημα γραφεία της εφημερίδας στην οποία δουλεύει, ο Πίτερ Στένινγκ γράφει το σημαντικότερο άρθρο του: «Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν ο πλανήτης μας σώθηκε ή του απομένουν μόνο λίγες βδομάδες ζωής;» Τρεις μήνες νωρίτερα, από μια διαβολική σύμπτωση, οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι πυροδότησαν σχεδόν ταυτόχρονα δυο ισχυρές πυρηνικές βόμβες σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, με αποτέλεσμα να μετατοπίσουν τον άξονά του και να επηρεάσουν την τροχιά του. Από εκεί και ύστερα, η Γη πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον ήλιο και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν οι προσπάθειες των υπερδυνάμεων να την επαναφέρουν στην αρχική της τροχιά θα στεφθούν με επιτυχία.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 3