Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 14 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 14 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Equalizer 2 607

The Equalizer 2 του Αντουάν Φουκουά

Ο Ρόμπετ Μακόλ, πρώην πεζοναύτης και μυστικός πράκτορας που μένει στη Μασαχουσέτη και παράλληλα δουλεύει σε μια εταιρεία μεταφοράς ατόμων κατά παραγγελία, ενεργεί ως αυτόκλητος τιμωρός και υπερασπιστής της δικαιοσύνης και των αδυνάτων. Όταν μια στενή συνάδελφος του, η Σούζαν, δολοφονηθεί με άγριο τρόπο κάτω από μυστήριες συνθήκες, ο Μακόλ επανέρχεται στην ενεργό δράση, κάνοντας τα πάντα για να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος.

Η επιστροφή του Ντένζελ Γουάσιγκτον στο ρόλο του «Equalizer» προσπαθεί να επαναφέρει την pulp απόλαυση που προσέφερε η πρώτη ταινία, το αποτέλεσμα όμως αυτή τη φορά είναι σαφώς πιο υποτονικό, παρά τις έντιμες προθέσεις του ηθοποιού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.10 στην ΕΡΤ 1

Hotel Mumbai 607

Επίθεση στη Βομβάη (Hotel Mumbai) του Αντονι Μάρας

Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ανθρωπιάς και ηρωισμού. Η ταινία αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα της πολιορκίας του φημισμένου Taj Hotel στη Βομβάη της Ινδίας από μια ομάδα τρομοκρατών τον Νοέμβριο του 2008. Το αφοσιωμένο προσωπικό του ξενοδοχείου επιλέγει να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να παραμείνουν ασφαλείς οι επισκέπτες τους καθώς οι άνθρωποι κάνουν αδιανόητες θυσίες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Οι αληθινές ιστορίες των θυμάτων και των επιζώντων.

Το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα θρίλερ του Αυστραλού ελληνικής καταγωγής Αντονι Μάρας ξεχωρίζει για την ψύχραιμη οπτική του απέναντι σε μια τρομοκρατική επίθεση, με μπόνους τους Αρμι Χάμερ και Ντεβ Πατέλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Star

war of the worlds

Ο Πόλεμος Των Κόσμων (War Of The Worlds) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

O Ρέι Φέριερ ζει και δουλεύει στο Νιου Τζέρσεϊ. Αποξενωμένος από την οικογένειά του, χωρισμένος με τη Μέρι-Ανν, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ό,τι πιο απίστευτο, αναπάντεχο και επικίνδυνο: Εισβολείς από μακρινούς πλανήτες θα επιτεθούν στην πόλη του και θα ανατρέψουν κάθε δεδομένο της μικροαστικής του ζωής, καθώς ο μοναδικός του στόχος θα είναι, πλέον, η επιβίωση του ίδιου και των παιδιών του, Ρόμπι και Ρέιτσελ. Ενώ οι Εξωγήινοι εξαπολύουν μία μαζική επίθεση με στόχο την απόλυτη κυριαρχία στη Γη, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, ο Ρέι θα ακολουθήσει το ένστικτο του για να ξεφύγει από έναν πανίσχυρο εχθρό, τελείως άγνωστο και τεχνολογικά πιο εξελιγμένο. Μαζί του, το ανθρώπινο είδος θα δώσει την μεγαλύτερη και δυσκολότερη μάχη στην ιστορία, ενώ όλα δείχνουν ότι ο αφανισμός μας είναι απλώς ζήτημα χρόνου.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

Adieu Les Cons

Αντίο, Ηλίθιοι (Adieu les Cons) του Αλμπέρ Ντιποντέλ

Η Σιζ Τραπέ είναι μια γλυκιά και πληθωρική κομμώτρια που μαθαίνει ότι σύντομα θα πεθάνει από καρκίνο. Τελευταία επιθυμία της, να συναντήσει το παιδί που γέννησε στα 15 και έδωσε για υιοθεσία, χάνοντας από τότε τα ίχνη του. Στην έρευνά της θα βρει απρόθυμο και καταναγκαστικό σύμμαχο έναν αυτοκαταστροφικό αλλά ικανότατο δημόσιο υπάλληλο, έναν «καμμένο» IT που, από παρεξήγηση, σέρνει πίσω του την αντιτρομοκρατική, αλλά κι έναν τυφλό αρχειοθέτη που τρέφει εμφανή αισθήματα για τη Σιζ.

H τεράστια επιτυχία του Αλμπέρ Ντιποντέλ. 12 υποψηφιότητες για τα γαλλικά Σεζάρ, 7 βραβεία, ανάμεσά στα οποία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

Gloria Bell

Γκλόρια (Gloria Bell) του Σεμπάστιαν Λέλιο

Η διαζευγμένη Γκλόρια είναι ένα ελεύθερο πνεύμα που περνάει τις μέρες της σε μία συντηρητική δουλειά γραφείου και τις νύχτες της σε χορευτικές πίστες σε διάφορα κλαμπ, όπου ξεδίνει χορεύοντας. Μετά τη γνωριμία της με τον ‘Αρνολντ σε μία νυχτερινή έξοδο της, βρίσκεται να ζει έναν αναπάντεχο έρωτα, με όλες τις χαρές και τις επιπλοκές των ραντεβού, της αναζήτησης ταυτότητας της και της οικογένειας.

Με πρωταγωνίστρια και παραγωγό αυτή τη φορά την Τζούλιαν Μουρ, το ριμέικ της ομότιτλης βραβευμένης ταινίας του Σεμπάστιαν Λέλιο σε σκηνοθεσία και πάλι του ίδιου κάνει όλες τις σωστές επιλογές στην επαναφήγηση της ιστορίας, όμως το τελικό αποτέλεσμα – ατυχώς – δε διατηρεί την αρχική ορμή και τραχύτητά του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

napoleon

Ναπολέων (Napoleon) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η ιστορία, μια επεισοδιακή διαδρομή στη ζωή και το τέλος του Μεγάλου Κορσικανού, ξεκινά απ' όταν ο Ναπολέων κατέκτησε για λογαριασμό των Γάλλων την Τουλόν, επιτυχία που τον έφερε στο μετεπαναστατικό Παρίσι της Βασιλείας του Τρόμου του Ροβεσπιέρου και καταλήγει, αφότου ο Ναπολέων έχει γίνει Υπατος της Πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας και προοδευτικά Αυτοκράτορας της Γαλλίας, στην εξορία του τέλους του στη νήσο της Αγίας Ελένης, μια εικοσιπενταετία που άλλαξε για πάντα την Ευρώπη, την έννοια της πολιτικής φιλοδοξίας, την υφή της εξουσίας και την πολύπλευρη φύση του αυταρχισμού. Ολ' αυτά, μέσα από την παθιασμένη, καθοριστική σχέση του με την Ιωσηφίνα, αποφυλακισμένη αριστοκράτισσα και παροιμιωδώς θελκτική γυναίκα.

Εντυπωσιακό στις σκηνές πλήθους και τις μάχες, αλλά αδύναμο, αποσπασματικό και ρηχό, το έπος της χρονιάς από τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

the teacher's lounge

Στο Γραφείο Καθηγητών (The Teachers’ Lounge) του Ιλκέρ Τσατάκ

H Κάρλα είναι μία 30χρονη καθηγήτρια μαθηματικών στα πρωτάκια ενός γερμανικού Γυμνασίου. Πρωτάκι και η ίδια, νεοφερμένη στο σχολείο ψάχνει τα πατήματά της - τόσο απέναντι στα ατίθασα, με τις ορμόνες τους να βράζουν 12χρονα, όσο κι ανάμεσα στους συναδέλφους της στο Γραφείο των Καθηγητών, οι οποίοι μοιάζουν πιο συμβιβασμένοι, πιο συστημικοί, πιο βολεμένοι. Οχι, η Κάρλα είναι ιδεαλίστρια, κουβαλά στο ελαφίσιο βλέμμα της αυτή την λαχτάρα να επιδράσει, να πειθαρχήσει, να εμπνεύσει, να διδάξει. Στο Γραφείο των Καθηγητών κάθεται μακριά από τα πηγαδάκια, κοιτάει τη δουλειά της. Μέχρι που ένα συμβάν τεντώνει τις κεραίες της για δικαιοσύνη. Ενας τουρκικής καταγωγής μαθητής της στοχοποιείται για μία σειρά από κλοπές που έχουν συμβεί στο σχολείο κι όλα τα βαθιά ριζωμένα ρατσιστικά κύτταρα ενός μικρόκοσμου που καθρεφτίζει την κοινωνία μας, καμουφλάρονται ως «σχολικοί κανονισμοί». Η Κάρλα αποφασίζει να πάρει πάνω της την εξερεύνηση των κλοπών και την αθώωση του μικρού και σταδιακά μπλέκει σ' ένα σύνθετο ηθικό λαβύρινθο καλών προθέσεων, επιπόλαιων αυθόρμητων χειρισμών, λανθασμένων επιλογών, παρεξηγήσεων. Οσο απελπισμένα προσπαθεί να τα κάνει όλα σωστά, τόσο περισσότερο βυθίζεται στην κινούμενη άμμο. Δεν βρίσκεται μόνο αντιμέτωπη με τις σχολικές δομές, τους επιθετικούς συναδέλφους της και τους αγανακτισμένους γονείς. Αλλά και απέναντι από τους μαθητές της, στους οποίους λαχταρούσε να είναι δίπλα.

Αποφεύγοντας μονοδιάστατες διδακτικές κορώνες, παραδίδει μαθήματα μελετημένου σεναρίου, masterclass ερμηνειών και σκηνοθετική διατριβή στο πώς να μεταμορφώσεις ένα κοινωνικό δράμα σχολικού δωματίου σε αγωνιώδες θρίλερ. Βραβείο Καλύτερης Γερμανικής Ταινίας και επίσημη υποβολή της χώρας για τα Οσκαρ 2024. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo