Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Wonderful Story Of Henry Sugar

The Wonderful Story Of Henry Sugar του Γουές Αντερσον

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Νταλ πρόκειται για εφτά μικρές ιστορίες τις οποίες έγραψε ο ίδιος το 1977 και οι οποίες θεωρούνται πως αναφέρονται σε ένα πιο εφηβικό κοινό από τις υπόλοιπες πιο παιδικές ιστορίες του. Μιλάει για την ιστορία του Χένρι Σούγκαρ ενός πλούσιου άνδρα με τάση για τον τζόγο. Μια μέρα, ο Χένρι ανακαλύπτει την αναφορά ενός γιατρού που περιγράφει έναν παράξενο ασθενή από την Ινδία που μπορούσε να δει παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του αφαίρεσαν τα μάτια. Αφού διάβασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Χένρι ανακαλύπτει την μέθοδος με την οποία οι γιατροί «αφαίρεσαν» την όραση του άνδρα, με τον ίδιο διεξάγει τη διαδικασία αυτή και τελικά δίνει στον εαυτό του τη δύναμη να δει παρά τα ραμμένα κλειστά μάτια του. Με τη βοήθεια των δυνάμεών του, ο Χένρι ετοιμάζει μια σειρά από κομπίνες για να κερδίσει πολλά χρήματα. Αυτό είναι κάτι που το καταφέρνει, αλλά έχοντας ένα σημαντικό κόστος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Fast & Furious 8

Οι Μαχητές Των Δρόμων 8 (The Fate Of The Furious) του Φ. Γκάρι Γκρέι

Η ταινία ξεκινά στην Αβάνα - το «FF8» είναι η μία από τις πρώτες αμερικανικές ταινίες που γυρίστηκαν στην Κούβα με την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών - όπου ο Ντομ και η Λέτι περνούν τον μήνα του μέλιτος κάνοντας, τι άλλο, κόντρες. Εκεί, όμως, το όνειρο θα κοπεί απότομα, όταν η Σάιφερ, μια underground χάκερ με ανθρωπιστική συνείδηση, θα συναντήσει τον Τορέτο και θα τον εκβιάσει, με άγνωστό μας διακύβευμα, να στραφεί εναντίον της ίδιας του της ομάδας. Κι αυτός θα το κάνει.

To 8o μέρος της saga του «Fast & Furious» ανάβει ξανά τη μηχανή του: ο Πολ Γουόκερ λείπει, αλλά όλα τ' άλλα είναι εκεί. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ANT1

fire will come main

Θα Ερθει η Φωτιά (Fire Will Come) του Ολιβερ Λάσε

O Aμαντόρ αποφυλακίζεται κι επιστρέφει στο μικρό φτωχικό χωριό του σε μια ορεινή περιοχή της Γαλλικίας. Οι κάτοικοι είναι κτηνοτρόφοι, όπως και η ηλικιωμένη μητέρα του, αλλά οι παιδικοί του φίλοι και γείτονες προσπαθούν να πιάσουν την καλή κατασκευάζοντας τα ερειπωμένα σπίτια του χωριού για να προσελκύσουν τουρίστες. Ενα όνειρο που στηρίζεται στην φύση που τους περιτριγυρίζει: δάση, πυκνή βλάστηση, ένας ακατέργαστος παράδεισος. Μόνο που η επιστροφή του Αμαντόρ φέρνει αναστάτωση. Ο μεσήλικας άντρας είχε καταδικαστεί ως εμπρηστής. Μπορεί το δικαστικό σύστημα να θεώρησε ότι τμωρήθηκε αρκετά, αλλά μπορούν να τον εμπιστευτούν και οι γύρω του; Ή όταν θα έρθει η φωτιά, γιατί πάντα μία φωτιά θα έρθει, θα είναι αυτόματα ένοχος;

Ο Ολιβερ Λάσε («Mimosas») επιστρέφει στη γενέτειρά του με μία «μικρή», ήσυχη ταινία - ένα δράμα που σιγοκαίγεται, μέχρι να καταλάβεις ότι θα φουντώσει απότομα κι ανεξέλεγκτα μέσα σου. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής («Eνα κάποιο βλέμμα», Κάννες 2019), Χρυσός Αλέξανδρος (Θεσσαλονίκη 2019). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

signs

Οιωνός (Signs) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μετά το θάνατο της γυναίκας του σε τροχαίο, ένας πάστορας επιστρέφει στην αγροτική ζωή, στην επαρχία Μπακς της Πενσυλβάνια. Μαζί του έχει τα δυο μικρά παιδιά του καθώς και τον αδερφό του. Οταν τεράστιοι γεωμετρικοί σχηματισμοί, ακτίνας 150 μέτρων, εμφανίζονται μέσα στα χωράφια του προσπαθεί να βρει μια εξήγηση για αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο και η πίστη του δοκιμάζεται.

Ο σκηνοθέτης της «6ης Αίσθησης» συνεχίζει να εξερευνά με μεγάλη φαντασία τα είδη του σινεμά για να μάς αποκαλύπτει τι συμβαίνει στη ζωή και μέσα μας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο ΣΚΑΪ

a man called otto

Ενας Άνθρωπος Που Τον Ελεγαν Οττο (A Man Called Otto) του Μαρκ Φόρστερ

O Oττο είναι ένας σκυθρωπός, ολιγόλογος, δυσάρεστος 65χρονος. Εχει εμμονή με την τάξη, την πειθαρχία, τη σχολαστικότητα. Δεν αντέχει τους ανθρώπους που παραβαίνουν τους κανόνες - από το που παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, μέχρι το αν ανακυκλώνουν σωστά τα πλαστικά τους. Η ζωή του είναι ασπρόμαυρη: σωστό/λάθος, νόμος/παράβαση. Μόνο για ένα διάστημα είχε χρώμα: όσο ζούσε η γυναίκα του, ο έρωτας της ζωής του. Εδώ και λίγο καιρό που έφυγε εκείνη, δεν υπάρχει κανένα φως, κανένας λόγος ύπαρξης και για τον Οττο. Εχει οργανώσει και τη δική του μεγάλη έξοδο - έχει ρυθμίσει τις υποθέσεις του, έχει κάνει τα τηλεφωνήματά του, έχει βάλει και σκούπα. Μόνο που η ζωή είναι έγχρωμη και γεμάτη εκπλήξεις. Μια οικογένεια που μετακομίζει απέναντι από το σπίτι του, με δυνατή φιγούρα την εξωστρεφή, φλύαρη, αγαπησιάρα μεξικάνα μαμά Μαρισόλ, θα ανατρέψει τη ζωή του. Θέλει δε θέλει, ο μονόχνωτος ορθολογιστής Οττο θα παρασυρθεί από την ωστική δύναμη της ανθρώπινης ζεστασιάς, της φιλίας, της γειτονικής αλληλεγγύης, της αγάπης.

Το αμερικανικό remake της σουηδικής επιτυχίας «Ο Κύριος Οβε», με τον Τομ Χανκς στον κεντρικό ρόλο δεν είναι κακό. Είναι αναμενόμενα κι αμερικανικά προβλέψιμο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Nova Cinema 1

the white crow 607

Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι (The White Crow) του Ρέιφ Φάινς

Το φιλμ παρακολουθεί τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ακόμα «Ρούντι», από τα παιδικά του χρόνια, όταν μεγάλωνε φτωχικά με τη μητέρα και τις τρεις αδελφές του, ως τη δεκαετία του '50, όταν έχει γίνει το ανερχόμενο αστέρι του Λένινγκραντ και των μπαλέτων Κίροφ και δίνει παραστάσεις στο Παρίσι, μαγεύοντας, για πρώτη φορά, τα πλήθη. Εκεί, ο Νουρέγιεφ θα συνειδητοποιήσει ότι το Κόμμα θ' αποτελέσει εμπόδιο στη φιλοδοξία του (και την ελευθερία του) και θ' αποφασίσει ν' αυτομολήσει στη Δύση.

Ο Ρέιφ Φάινς σκηνοθετεί την κινηματογραφική βιογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, αλλά δεν φτάνει ποτέ στην... αραμπέσκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

ανθη

Τα Ανθη στα Ανθη του Γιώργου Αθανασίου

Ο Κωνσταντίνος φεύγει στο εξωτερικό. Την τελευταία του μέρα συναντιέται με τη Σοφία στο πάρκο. Η Σοφία είναι εκείνη η κοπέλα που «ποτέ δεν έγινε κάτι, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε…» Το timing ήταν όλο λάθος, πάντα συναντιόντουσαν σαν φίλοι, δεν είχαν καταφέρει να συνδεθούν βαθιά και ουσιαστικά. Εκείνο το απόγευμα αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι - μέχρι να βραδιάσει κι ο Κωνσταντίνος να πρέπει να μπει στο Express για το αεροδρόμιο. Θα τα πουν όλα. Οσα δεν κατάφεραν να πουν ποτέ. Οσα πάντα έλεγαν ότι θα πουν, αλλά δεν είπαν. Εκείνη την μέρα θα γνωριστούν. Και τα λένε όλα: ποια ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή της ζωής τους, τι ήταν το πιο απρόοπτο που τους έχει συμβεί στο δρόμο, πώς θα περνούσαν την τελευταία μέρα τους στη γη; Τι σημαίνει έρωτας, τέχνη, ζωή, θάνατος, Θεός; Τι θα αγόραζε ο Μάρκος Βαμβακάρης αν έμπαινε σήμερα στον Σκλαβενίτη;

To ντεμπούτο του Γιώργου Αθανασίου επιχειρεί μία walking-and-talking κομεντί στα ελληνικά με ενδιαφερον, αλλά άνισο αποτέλεσμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo