Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 12 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 12 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Brad Pitt : La Revanche d’un Blond

Μπραντ Πιτ: Η Εκδίκηση ενος Ξανθού (Brad Pitt : La Revanche d’un Blond)

Ένα ντοκιμαντέρ που μας φανερώνει προσωπικές και άγνωστες εν πολλοίς πτυχές της ζωής του Μπραντ Πιτ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την εικόνα του όμορφου και γοητευτικού άντρα του Χόλιγουντ.

To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 21.00 στο Κανάλι της Βουλής

dog

Dog της Γιάννας Αμερικάνου

Ο Δημήτρης, στα πρόθυρα της ενηλικίωσης, αλλά μέσα του ακόμα παιδί, έχει χτίσει έναν μύθο γύρω από τον απόντα πατέρα του, που βρίσκεται για χρόνια στη φυλακή. Όταν ο τελευταίος αποφυλακίζεται, το όνειρο του Δημήτρη για οικογενειακή ευτυχία καταρρέει, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή μορφή βίας.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στην ΕΡΤ 3

Το Μόνον της Ζωής μου Ταξίδειον

Το Μόνον της Ζωής μου Ταξίδειον του Λάκη Παπαστάθη

Τα παιδικά χρόνια του Γεώργιου Βιζυηνού σε ραφτάδικο της Κωνσταντινούπολης, στα μέσα του 19ου αιώνα , οι ονειροπολήσεις του και η επιρροή που ασκούν στον ψυχισμό του οι αφηγήσεις του παππού του, ο οποίος μέχρι 10 ετών έζησε ντυμένος κορίτσι για να μη γίνει γενίτσαρος. Ταινία βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού.

To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

monuments men 424

Μνημείων Ανδρες (The Monuments Men) του Τζορτζ Κλούνεϊ

Η ταινία είναι βασισμένη στο best seller του Ρόμπερτ Μ. Εντσελ, «The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History», αλλά με την προσωπική σφραγίδα του Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος άλλωστε δήλωσε ότι προσπάθησε με κόπο να συνδυάσει τα πραγματικά γεγονότα και το δράμα, με μια διακρικά κωμική ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, το «The Monuments Men», βασισμένο στην πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου κυνηγιού του χαμένου θησαυρού στην ιστορία, είναι μια περιπέτεια δράσης που παρακολουθεί ένα διαφορετικό στρατιωτικό τάγμα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που πηγαίνει στη Γερμανία για να διασώσει αριστουργήματα της Τέχνης από τους λωποδύτες Ναζί και να τα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους. Η αποστολή τους μοιάζει ανέφικτη: τα έργα τέχνης είναι παγιδευμένα στη γραμμή του πυρός κι ο γερμανικός στρατός έχει εντολές να καταστρέψει τα πάντα με την πτώση του Ράιχ, οπότε πώς μπορεί αυτή η ομάδα - επτά διευθυντές μουσείων και ιστορικοί τέχνης, πιο εξοικειωμένοι με τον Μικελάντζελο παρά με τα M1 - να ελπίζει ότι θα τα καταφέρει; Αλλά καθώς οι Monuments Men, όπως αποκαλούνται, μάχονται ενάντια στο χρόνο για ν' αποφύγουν την καταστροφή μιας χιλιετίας πολιτισμού, ρισκάρουν τις ζωές του για να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν κάποια από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας.

Πολιτική και κοινωνική σάτιρα από τον Τζορτζ Κλούνεϊ, βασισμένη στο best seller του Ρόμπερτ Μ. Εντσελ, φέρνει ένα λαμπρό καστ στη Γερμανία του Β' Παγκόσμιου και κάνει την πρεμιέρα της στην Berlinale 2014. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΑΝΤ1

magic mike xxl

Magic Mike XXL του Γκρέγκορι Τζέικομπς

Ο Μάικ συναντά την παρέα του τρία χρόνια αφότου εγκατέλειψε την καριέρα του στρίπερ, ενώ οι «Βασιλιάδες της Τάμπα» βρίσκονταν στο απόγειο τους. Μόνο που αυτή τη φορά, τα υπόλοιπα αγόρια έχουν αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψουν και εκείνοι την ενεργό δράση, αλλά με στιλ: κάνοντας μια τελευταία παράσταση στο Μίρτλ Μπιτς με επικεφαλής τον θρυλικό Μάτζικ Μάικ! Στον δρόμο για την τελευταία τους αυλαία, μεταξύ Τζάκσονβιλ και Σαβάνα, μεταξύ νέων φίλων και παλιών γνώριμων, ο Μάικ και η υπόλοιπη παρέα θα μάθουν μερικές νέες φιγούρες αλλά και καινούργιους τρόπους για να απαλλαγούν από το παρελθόν.

Σαν τσιχλόφουσκα που σκάει στα χείλη και σε γεμίζει ζάχαρη, το σίκουελ του «Magic Mike» είναι όσο αστείο, κιτς, ανόητο, σέξι, camp και ανώφελο οφείλει... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Star

The Lego Movie

Η Ταινία Lego (The Lego Movie) των Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Ο Εμετ είναι ένα κανονικό, συνηθισμένο Lego, ένας εργάτης που μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να… ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί. Είναι θετικός και χαρούμενος και οι απλούστερες στιγμές της ζωής τον γεμίζουν ευτυχία. Μέχρι που μια παράξενη συγκυρία θα τον οδηγήσει στα πιο απρόσμενα μονοπάτια. Σύμφωνα με μια αμφίβολη αρχαία προφητεία, ο Εμετ είναι ο «Εκλεκτός» και ο μόνος ικανός να σώσει τον κόσμο των Lego από την απειλή του Μοχθηρού που θέλει, φεύ, να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Τα Lego πρωταγωνιστούν στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους, διοργανώνοντας ένα ξέφρενο ταξίδι χωρίς κανόνες λογικής ή... κατασκευής! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Jesse James

Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς Από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ (The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford) του Αντριου Ντόμινικ

Η ταινία εστιάζει στην ιδιωτική ζωή και τα δημόσια κατορθώματα του πλέον διαβόητου αμερικανού παράνομου.Καθώς ο χαρισματικός και απρόβλεπτος Τζέσε Τζέιμς οργανώνει την επόμενη μεγάλη του ληστεία, κηρύσσει πόλεμο στους εχθρούς του, οι οποίοι θέλουν μετά τη σύλληψή του να εισπράξουν τα λεφτά –και τη δόξα– της επικήρυξής του. Κι όμως... Η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή του ίσως τελικά είναι αυτοί που εμπιστεύεται περισσότερο.

Το υποτιμημένο αριστούργημα του Αντριου Ντόμινικ με τις υπέροχες ερμηνείες του Μπραντ Πιτ και του Κέισι Αφλεκ, τη μουσική του Νικ Κέιβ και την φωτογραφία του Ρότζερ Ντίκινς.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Star

Sherlock Holmes: A Game of Shadows 607

Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) του Γκάι Ρίτσι

Βρισκόμαστε στο 1891 και ολόκληρη η Ευρώπη έχει αναστατωθεί από μια σειρά μοιραίων βομβιστικών επιθέσεων που φέρνουν τη Γερμανία και τη Γαλλία στα πρόθυρα πολέμου. Ο Σέρλοκ Χολμς, ωστόσο, ψυχανεμίζεται ότι η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι, ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Νέα περιπέτεια για τον ιδιότυπο ντετέκτιβ, περισσότερο ταινία δράσης του Γκάι Ρίτσι παρά μυστήριο με τη φλεγματική σφραγίδα του Σέρλοκ Χολμς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Open

luzzu

Το Σκαρί (Luzzu) του Αλεξ Καμιλέρι

Ένας ψαράς, ο Τζέσμαρκ, παλεύει με την πατροπαράδοτη παλιά ξύλινη βάρκα του ( “luzzu”, όπως και ο τίτλος της ταινίας), να κερδίσει τίμια τα προς το ζην για τη σύζυγο και το νεογέννητο παιδί τους, με τον ίδιο τρόπο που τα κατάφερνε ο πατέρας του, ο παππούς του και ο προπάππους του. Έρχεται όμως αντιμέτωπος με τον σκληρό ανταγωνισμό, την παράνομη αλιεία και τις κλίκες που λυμαίνονται την ιχθυαγορά του νησιού: τις διεφθαρμένες αρχές του λιμανιού, τους μεγαλοψαράδες, την μαύρη αγορά, τους αυστηρούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την απαξίωση της ταπεινής του καταγωγής από την οικογένεια της γυναίκας του. Θα απαρνηθεί την οικογενειακή παράδοση της αλιείας για να επιβιώσει; Το δίλημμα που αντιμετωπίζει γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, όταν μαθαίνει πως το μωρό του χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα…

Νεορεαλισμός από τη Μάλτα για ανθρώπους στο μεταίχμιο μιας προσωπικής, αλλά κυρίως πολιτισμικής αλλαγής. Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σάντανς στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition. Η επίσημη υποβολή της Μάλτας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Men in Black

Οι Ανδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή (Men in Black: International) του Φ. Γκάρι Γκρέι

Οι άντρες με τα μαύρα πάντα προστάτευαν τη Γη από τα «σκουπίδια» του σύμπαντος, εξολοθρεύοντας ότι εξωγήινο υπάρχει στη Γη. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή τους μέχρι σήμερα: μια νέα εξωγήινη απειλή που μπορεί να πάρει τη μορφή οποιουδήποτε, ακόμα και των ίδιων!

Η ιδέα του «Men in Black» από την αρχή. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the worst person in the world

Ο Χειρότερος Ανθρωπος στον Κόσμο (The Worst Person in the World) του Γιοακίμ Τρίερ

Ηρωίδα είναι η 20χρονη Τζούλι, μια γεμάτη ζωντάνια, ανήσυχη νέα γυναίκα που ξεκινά ετερόφωτη και, μέσα από επαγγελματικές επιλογές και, κυρίως, επιλογή ερωτικών συντρόφων και άρα τρόπου και στάτους ζωής, καταλαβαίνει πώς να γίνει αυτόφωτη. Η Τζούλι, μέσα σε τέσσερα, τόσο αστείρευτα νεανικά, χρόνια, προσπαθεί να πάρει τις μεγάλες, αμετάκλητες νομίζουμε όλοι, αποφάσεις της ζωής. Σπουδάζει στην ιατρική. Ομως σίγουρα, τελικά, θέλει να γίνει ψυχολόγος, τόσο πιο σημαντικός ο νους από το σώμα. Ή μήπως φωτογράφος; Κι αν το κάρμα της βρίσκεται στην αρθρογραφία; Ο Ακσελ, ο ανερχόμενος, αιχμηρός κομίστας είναι σίγουρα ο άνδρας με τον οποίο θα χτίσει το μέλλον της. Ή μήπως αυτός είναι ο Αϊβιντ, επίσης δεσμευμένος, αλλά τόσο πρόθυμος να δοκιμάσουν ό,τι πιο προσωπικό δεν ορίζεται ως μοιχεία;

Ρομαντική κομεντί με σκανδιναβικό πραγματισμό. H ταινία του Γιοακίμ Τρίερ που έφτασε μέχρι τα Οσκαρ - με υποψηφιότητες Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

extraordinary

Extraordinary

Το «Extraordinary» διαδραματίζεται σε ένα κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι αναπτύσσουν τις υπερδυνάμεις τους την ημέρα των 18ων γενεθλίων τους. Εκτός από την Τζεν που είναι 25 ετών και ακόμη περιμένει να βρει τη δική της. Ζώντας σε ένα διαμέρισμα στο Ανατολικό Λονδίνο μαζί με την κολλητή της Κάρι, το αγόρι της Κάρι, τον Κας και μια γάτα με ταλέντα ονόματι Τζίζλορντ, η Τζεν νιώθει ανίκανη να προχωρήσει στη ζωή της, κολλημένη σε μια δουλειά σε ένα κατάστημα ειδών για πάρτι και σε μια περιστασιακή σχέση με τον Λουκ, ένα αγόρι που μπορεί να πετάει...

Η νέα σειρά του Disney+, διαθέσιμη και μέσα από το Vodafone TV, έρχεται από τους παραγωγούς του «Killing Eve» για να φέρει τα πάνω κάτω στον υπερηρωικό κόσμο του σήμερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η δεύτερη σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμη στο Disney+