Ενημέρωση

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε περισσότερο το 2018

στα 10

Μια πρώτη γεύση από τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2018 στις αίθουσες.

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε περισσότερο το 2018

Μπορεί το 2017 να τελείωσε μόλις, αλλά η νέα χρονιά αναμένεται να είναι εξίσου συναρπαστική. Κινηματογραφικά τουλάχιστον. Σαν πρόγευση, συγκεντρώσαμε τις πιο αναμενόμενες ταινίες που θα παιχτούν φέτος στις ελληνικές αίθουσες. Ταινίες που απλά θα θέλαμε να δούμε σήμερα κιόλας σε κάποια σκοτεινή αίθουσα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2017, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα - σε σινεμά και τηλεόραση - του 2017

the post

«The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ στην αναβίωση του σκανδάλου του Pentagon Papers πίσω στο 1971 - μια ταινία για την ελευθερία της δημοσιογραφίας, που όπως υποστήριξε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα μπορούσε να γυριστεί μόνο τώρα. Αρχίστε να μετράτε υποψηφιότητες για Οσκαρ από τώρα.

call me by your name

«Να με Φωνάζεις με το Ονομά Σου» του Λούκα Γκουαντανίνο

Η καλύτερη ταινία του 2017 έρχεται στην χώρα μας το 2018, γεμάτη ήλιο, Ιταλία και προπάντων γεμάτη ζωή για έναν καλοκαιρινό έρωτα που θα σας μείνει αξέχαστος. με τις ερμηνείες των Αρμι Χάμερ και Τιμοτέ Σαλαμέ.

phantom thread

«Phantom Thread» του Πολ Τόμας Αντερσον

Ο Πολ Τόμας Αντερσον επιστρέφει με μια ταινία πραγματικό κομψοτέχνημα, για τον κόσμο της μόδας, την εμμονή και όλα όσα προκύπτουν από αυτή. Αλλά κυρίως είναι η ταινία στην οποία θα δούμε τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις να ενσαρκώνει τον φημολογούμενο τελευταίο ρόλο της καριέρας του.

the shape of water

«The Shape of Water» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Είναι η ταινία που μιλούσαν οι πάντες το 2017. Η μεγάλη επιστροφή του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, μια ιστορία για μία πριγκίπισσα χωρίς φωνή, έναν μεγάλο έρωτα και το τέρας που κρύβουμε μέσα μας. Μια από τις καλύτερες ταινίες του (2018).

lady bird

«Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ

Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Γκρέτα Γκέργουικ (που ήταν έστω και για λίγο «η πιο φρέσκια ταινία όλων των εποχών» στο Rotten Tomatoes), θεωρείται ήδη μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Με μια φρέσκια ματιά πάνω στην εφηβεία, οδεύει ολοταχώς στα Οσκαρ, σε ένα στοίχημα που θα δικαιώσει τις απανταχού γυναίκες δημιουργούς αυτού του κόσμου.

annihilation

«Annihilation» του Αλεξ Γκάρλαντ

Μετά το εξαιρετικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του με το «Ex Machina», ο Αλεξ Γκάρλαντ επιστρέφει με την μεταφορά του best seller του Τζεφ Βάντερμιερ, πρώτο μέρους μιας τριλογίας βιβλίων, για μια ομάδα γυναικών επιστημόνων, με την Νάταλι Πόρτμαν επικεφαλής, η οποία ξεκινάει να ερευνήσει μια περιοχή που βρίσκεται σε καραντίνα λόγω μυστηριωδών φαινομένων.

isle of dogs

«Isle of Dogs» του Γουές Αντερσον

O Γουές Αντερσον, 9 χρόνια μετά το «Fantastic Mr. Fox», επιστρέφει στον κόσμο του stop motion animation με μια νέα ταινία, η οποία είναι επηρεασμένη από το σύμπαν του Χαγιάο Μιγιαζάκι και του Studio Ghibli που τόσο θαυμάζει, για ένα αγόρι που ξεκινάει μια μεγάλη περιπέτεια για να βρει το σκύλο του. Επίσημη ταινία έναρξης του 68ου Φεστιβάλ του Βερολίνου.

ready player one

«Ready Player One» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Με την δεύτερη ταινία του για φέτος ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει στον κόσμο που αγαπά, αυτόν της φαντασίας, με τη διασκευή του ομότιτλου best seller, young adult μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας του Ερνεστ Κλάιν γεμάτη από αναφορές στην ποπ κουλτούρα. Είμαστε ήδη έτοιμοι να πατήσουμε το enter.

avengers infinity war

«Avengers: The Infinity War Part 1» των Αντονι και Τζον Ρουσό

Είναι αυτό που περιμέναμε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το cinematic universe της Marvel. Ολοι οι υπερήρωες της σε μια ταινία για να σώσουν την Γη από την απόλυτη καταστροφή. Το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στο MCU μετά από αυτή την ταινία.

the man who killed don quixote

«The Man Who Killed Don Quixote» του Τέρι Γκίλιαμ

Είναι η ταινία η οποία αποτέλεσε για έναν από τους πιο οραματιστές σκηνοθέτες της εποχής μας, τον Τέρι Γκίλιαμ, μια από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες που είχε να αντιμετωπίσει στην καριέρα του. Παρά τις όποιες δυσκολίες, 17 χρόνια μετά, οι ανεμόμυλοι νικήθηκαν και η ταινία είναι έτοιμη για να κυκλοφορήσει φέτος στις αίθουσες.

the incredibles 2

«The Incredibles 2» του Μπραντ Μπερντ

Χρειάστηκαν 14 χρόνια για να κάνει η Pixar πραγματικότητα τις προσευχές χιλιάδων φανς της πρώτης ταινίας, οι οποίοι ήθελαν να δουν την συνέχεια με τις περιπέτειες της οικογένειας υπερηρώων Παρ. Η δεύτερη ταινία αναμένεται να ξεπεράσει την οποιαδήποτε προσδοκία μας.

Suspiria set 607

«Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο

To ριμέικ της κλασικής ταινίας τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο έρχεται δια χειρός του σκηνοθέτη του «Να Με Φωνάζεις με το Ονομά Σου», ο οποίος δήλωσε πως δεν θα είναι ένα τυπικό ριμέικ, αλλά «ένας φόρος τιμής στο απίστευτα δυνατό συναίσθημα που ένιωσα όταν την είδα για πρώτη φορά».

bohemian rhapsody

«Bohemian Rhapsody» των Ντέξτερ Φλέτσερ και Μπράιαν Σίνγκερ

Με την απόλυση και την αντικατάσταση του Μπράιαν Σίνγκερ δυο μόλις βδομάδες πριν το τέλος των γυρισμάτων, η ταινία για την βιογραφία του τραγουδιστή των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι, μοιάζει να περνά από μια κόλαση. Ελπίζουμε ακόμη πως η ταινία θα βρει την έξοδο και πως η ερμηνεία του Ραμί Μάλεκ θα είναι από αυτές που θα συζητηθεί.

first man

«First Man» του Ντάμιεν Σαζέλ

Μετά την μεγάλη επιτυχία του «La La Land» ο Ντάμιεν Σαζέλ ταξιδεύει στην σελήνη με τη βιογραφία του Νιλ Αρμστρονγκ και πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ. Και με αυτή την ταινία, η καριέρα του Σαζέλ φαίνεται να απογειώνεται για τα καλά.

roma

«Roma» του Αλφόνζο Κουαρόν

Ο Αλφόνσο Κουαρόν, από την άλλη, αφήνει το διάστημα και επιστρέφει στην Γη, 5 χρόνια μετά το «Gravity». Ενα όνειρο ζωής για τον ίδιο, ο Κουαρόν επιστρέφει στην γενέτειρά του, το Μεξικό, πρώτη φορά μετά το «Θέλω και τη Μαμά σου», για να αφηγηθεί την ιστορίας μιας οικογένειας που με φόντο τη δεκαετία του ’70.

you were never really here

«You Were Never Really Here» της Λιν Ράμσεϊ

Η επιστροφή της Λιν Ράμσεϊ, 6 χρόνια μετά το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν» είναι από μόνη της ένα μεγάλο γεγονός. Η νέα της ταινία, με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ, καταχειροκροτήθηκε (και βραβεύθηκε με βραβείο Σεναρίου και Ανδρικής Ερμηνείας) στις Κάννες πέρσι, αλλά και στις δικές μας Νύχτες Πρεμιέρας.

alita

«Alita: Battle Angel» του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Βασισμένη στο ιαπωνικό μάνγκα του Γιουκίτο Κισίρο, η νέα ταινία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ δείχνει τουλάχιστον εντυπωσιακή. Και με τον Τζέιμς Κάμερον στην παραγωγή, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρόκειται για ένα από τα καλύτερα blockbuster που θα δούμε φέτος.

Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot

«Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot» του Γκας Βαν Σαντ

Μετά το (για να το πούμε ευγενικά) όχι και τόσο πετυχημένο «Sea of Trees», ο Γκας Βαν Σαντ προσπαθεί να εξιλεωθεί με τη βιογραφία του Τζον Κάλαχαν, ενός τετραπληγικό σχεδιαστή κόμικς. Η ταινία του θα κάνει πρεμιέρα φέτος στο φεστιβάλ του Sundance και στη συνέχεια στην 68η Berlinale.

sunset

«Sunset» του Λάζλο Νέμες

Μετά τον αριστουργηματικό «Γιο του Σαούλ», ο Ούγγρος σκηνοθέτης Λάζλο Νέμες επιστρέφει με μια ιστορία ενηλικίωσης μιας κοπέλας στην Ουγγαρία λίγο πριν την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πιθανή πρεμιέρα στο 71ό Φεστιβάλ Καννών.

barry jenkins

«If Beale Street Could Talk» του Μπάρι Τζένκινς

Ο Μπάρι Τζένκινς, μετά το θριάμβο του «Moonlight», μεταφέρει στην οθόνη το θρυλικό μυθιστόρημα του Τζέιμς Μπόλντγουιν που μιλάει για την άδικη καταδίκη ενός άντρα από ρατσιστές αστυνομικούς, και την προσπάθεια της εγκύου αρραβωνιαστικιάς του να αποδείξει την αθωότητά του.

The House that Jack Built 607

«The House that Jack Built» του Λαρς φον Τρίερ

H ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου μέσα σε δώδεκα χρόνια και πέντε φόνους-κλειδιά και - φυσικά - τον τρόπο του Λαρς φον Τρίερ. Ο Ματ Ντίλον και η Ούμα Θέρμαν πρωταγωνιστούν. Η ταινία - εκτός απροόπτου - κανονικά θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες.

Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2017, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα - σε σινεμά και τηλεόραση - του 2017