Buzz

H νύχτα και η πόλη. Ενα κλιπ από το «You Were Never Really Here» της Λιν Ράμσεϊ

στα 10

Ο Γιοακίν Φίνιξ παίρνει ένα ταξί. Και δέρνει κάποιον.

H νύχτα και η πόλη. Ενα κλιπ από το «You Were Never Really Here» της Λιν Ράμσεϊ

Ο Γιοακίν Φίνιξ κέρδισε το βραβείο ανδρικού ρόλου στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών και η Λιν Ράμσεϊ αυτό του καλύτερου σεναρίου στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών, για μια ταινία που αν μη τι άλλο δίχασε.

Δείτε ακόμη: Η νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ έχει κάτι από «Ταξιτζή»

Η αφήγηση στο φιλμ είναι μάλλον αφαιρετική αλλά η σύνοψη του βιβλίου το Τζόναθαν Εϊμς πάνω στο οποίο βασίστηκε πάει ως εξής:Πρώην πεζοναύτης και πράκτορας του FBI, ο Τζο έχει δει υπερβολικά πολλά εγκλήματα μπροστά του, έχει βιώσει υπερβολικά πολλά τραύματα κι όχι μόνο στην επαγγελματική του ζωή. Μοναχικός και κατατρεγμένος, προτιμά να είναι αόρατος. Δεν επιτρέπει στον εαυτό του ούτε φιλίες, ούτε έρωτες και βγάζει τα προς το ζην διασώζοντας νεαρά κορίτσια από τη θανατηφόρα λαβή του πληρωμένου σεξ. Ομως όταν ένας υψηλά ιστάμενος πολιτικός από τη Νέα Υόρκη τον προσλαμβάνει για να απεγκλωβίσει την έφηβη κόρη του από έναν οίκο ανοχής στο Μανχάταν, ο Τζο αποκαλύπτει έναν ιστό διαφθοράς που ίσως ούτε κι εκείνος να μην μπορεί να ξεμπλέξει. Οταν οι άντρες που τον καταδιώκουν παγιδεύουν το μόνο άνθρωπο που σημαίνει κάτι για τον Τζο, εκείνος καταπατά τον όρκο του να μη βλάψει ποτέ πια κανέναν. Αν κάποιος μπορεί να φτάσει στην αλήθεια σκοτώνοντας, αυτός είναι ο Τζο.

you were never really here 607

Στο πρώτο κλιπ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, η απειλητική φιγούρα του Φίνιξ και η μουσική του Τζόνι Γκρίνγουντ δίνουν τον τόνο. Όπως το κάνουν άλλωστε σε όλη την διάρκεια του φιλμ.


Δείτε ακόμη: