Industry

«Ελευθερώστε τους Χ-Men»: H μικρή ιστορία του κόσμου μέσα από την προαιώνια πάλη ανθρώπων και μεταλλαγμένων.

στα 10

Δηλώνοντας το παρών σε όλες τις σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας, οι μεταλλαγμένοι υπερήρωες της Marvel ζουν εδώ και χρόνια ανάμεσά μας, θύματα ενός πλανήτη που θα αρνείται για πάντα τη «διαφορετικότητα», απ' όπου κι αν προέρχεται αυτή.

«Ελευθερώστε τους Χ-Men»: H μικρή ιστορία του κόσμου μέσα από την προαιώνια πάλη ανθρώπων και μεταλλαγμένων.

Μέρος της υπέροχης αμερικάνικης διαφημιστικής καμπάνιας για το επερχόμενο «X-Men: Days of Future Past» του Μπράιαν Σίνγκερ, ένα site με τίτλο 25 Moments αφηγείται την ιστορία των μεταλλαγμένων απόκληρων της Marvel από εκεί που τους αφήσαμε στο «X-Men: First Class» αποδεικνύοντας την εμπλοκή τους στα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα.

Από τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και από το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ μέχρι το Απαρτχάιντ, πίσω από κάθε μικρή η μεγάλη σελίδα της ιστορίας αυτού του κόσμου κρύβεται ένας από τους ήρωες των «X-Men», μέλος μιας κοσμικής επανάστασης προορισμένης να αλλάξει για πάντα τη μοίρα των μεταλλαγμένων όλα και όλα όσα γνωρίζαμε για το που ακριβώς τελειώνει η πραγματικότητα και ξεκινάει η φαντασία.

2

1962: Κρίση των πυραύλων της Κούβας / Κατά τη διάρκεια μιας καίριας στιγμής στο Ψυχρό Πόλεμο, πυρηνικοί πύραυλοι εγκατεστημένοι στην Κούβα δεν λειτουργούν εξαιτίας μιας αδιευκρίνιστης ομάδας με ανεξήγητες δυνάμεις.

2

1963: Η δολοφονία του Τζον Κένεντι γίνεται η απαρχή μιας διαμάχης με κέντρο τους μεταλλαγμένους / Ο μεταλλαγμένος, γνωστός ως Magneto εμπλέκεται στη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι από έναν αυτόπτη μάρτυρα. Ο Magneto αρνείται άμεση εμπλοκή. Το κίνημα «Ελευθερώστε τον Magneto» ξεκινάει.

2

1965: Ο Τσαρλς Ξαβιέ ανοίγει το σχολείο για τους χαρισματικούς μεταλλαγμένους / Ο Ξαβιέ ανοίγει ένα ιδιωτικό σχολείο με κρυφή ατζέντα: να εξασφαλίσει στους νεαρούς μεταλλαγμένους ένα ασφαλές καταφύγιο για να σπουδάσουν και να αναπτύξουν με ασφάλεια τις δυνάμεις τους.

2

1967: Η Trask αναπτύσσει τεχνητά άκρα / Ο Μπολιβάρ Τρασκ κάνει την επανάσταση στον κόσμο της προσθετικής με τεχνητά άκρα φτιαγμένα από ανθρώπινο DNA, αλλάζοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

2

1972: Ο Τρασκ και ο Νίξον σε μυστική συνάντηση που διαγράφεται από τα αρχεία του Λευκού Οίκου / Ερευνές οδηγούν στο συμπέρασμα πως υπήρξε μυστική συνάντηση ανάμεσα στην εταιρεία Trask και τον Λευκό Οίκο, όταν περίπου 18 λεπτά συνομιλίας μεταξύ του Μπολιβάρ Τρασκ και του Ρίτσαρντ Νίξον ανακαλύπτεται πως έχουν διαγραφεί από τα αρχεία.

2

1973: Ο Πρόεδρος Νίξον εγκαινιάζει την κατασκευή των Sentinels / Σε σύμβαση με τον Λευκό Οίκο, η Trask Industries ξεκινάει την παραγωγή και διάθεση των Sentinels για την εξολόθρευση των μεταλλαγμένων.

2

1975: Ο Ξαβιέ πηγαίνει στη Ουάσινγκτον / Ο Καθηγητής Ξαβιέ εμφανίζεται μπροστά στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε μια συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών», διεκδικώντας τα βασικά δικαιώματα των μεταλλαγμένων, συμπεριλαμβανομένων της ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία και το σεβασμό της ιδιωτικής τους ζωής.

2

1977: Ο Πιέτρο Μάξιμοφ σπάει 8 παγκόσμια ρεκόρ / Ιθύνοντες αθλητικών διοργανώσεων υιοθετούν μια πολιτική γενετικής εξέτασης, σε συνεργασία με την Trask, σύμφωνα με την οποία αθλητές που φέρουν το γονίδιο «mutant X» δεν μπορούν να συμμετέχουν σε επαγγελματικά αθλητικά γεγονότα. Αφορμή ο Πιέτρο Μάξιμοφ (πιο γνωστός ως Quicksilver) ο οποίος σπάει 8 παγκόσμια ρεκόρ.

2

1984: Οι μεταλλαγμένοι ονομάζονται «Η κατάρα του Θεού» / Ο δημοφιλής τηλεευαγγελιστής, Μπομπ Μπελ και η οργάνωσή του «The Human Majority» οργανώνουν ένα κίνημα κατά των μεταλλαγμένων. Ανάμεσα στις αρχές τους βρίσκεται και η πεποίθηση τους ότι η αρρώστια είναι η κατάρα του Θεού για την ενσωμάτωση στην κοινωνία των μεταλλαγμένων.

2

1986: Στη Σοβιετική Ενωση παρατηρείται μαζική γέννηση μεταλλαγμένων βρεφών / Το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ προκαλεί πρόωρη μεταλλαγμένη συμπεριφορά στις γενιές που έρχονται.

2

1988: Η Γερμανία γίνεται η πρώτη χώρα που υιοθετεί πολιτικές ενσωμάτωσης των μεταλλαγμένων / Μια ομάδα μεταλλαγμένων ρίχνουν ένα κομμάτι του τείχους στο Βερολίνου σαν πράξη διαμαρτυρίας, σκοτώνοντας 23 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 200. Η διαμαρτυρία κηρύσσει συναγερμό στη Δυτική Γερμανία, προκαλώντας πολιτικές κατά των μεταλλαγμένων, ενώ η Ανατολική Γερμανία κηρύσσεται ζώνη μεταλλαγμένων.

2

1989: Το FBI καταδιώκει τους μεταλλαγμένους / Σε συνεργασία με την Trask, το FBI αποκαλύπτει μια μέθοδο που χρησιμοποιεί DNA για την ταυτοποίηση εγκληματιών. Ταυτόχρονα η Trask ιδρύει μια ιδιωτική έρευνα από τη βάση δεδομένων του DNA αυτού, προκειμένου να πουλήσει τις πληροφορίες που θα συλλέξει στις πλούσιες κυβερνήσεις του πλανήτη.

2

1991: Η Νότιος Αφρική ζει ημέρες αποδοχής και ισότητας και γίνεται ένα καταφύγιο για τους μεταλλαγμένους / Ενώ παγκοσμίως η συζήτηση γύρω από τη συνύπαρξη ανθρώπων και μεταλλαγμένων μεγαλώνει, η Νότιος Αφρική ανακηρύσσει με περηφάνια πως η χώρα είναι ένα ενωμένο καταφύγιο για όλους.

2

1994: Οι Ζαπατίστας συμμαχούν με τους υποστηρικτές των μεταλλαγμένων / Η αντίσταση των Ζαπατίστας στελεχώνεται από στρατιώτες-μεταλλαγμένους και μαζί στρέφονται κατά της κυβέρνηση του Μεξικό.

2

1996: Το αντίδοτο για το γονίδιο των μεταλλαγμένων σπέρνει τον ιό των «τρελών αγελάδων» / Μια πρώιμη προσπάθεια να θεραπευθεί το γονίδιο των μεταλλαγμένων αποτυγχάνει, όταν σε δοκιμές σε ζώα ξεσπά μια επιδημία πιο γνωστή ως «νόσος των τρελών αγελάδων».

2

2001: Ειδική πτέρυγα για μεταλλαγμένους κρατούμενους ανοίγει στο Γκουαντάναμο / Η Trask αναλαμβάνει την κατασκευή και την κρυφή διαχείριση των φυλακών στο Γκουαντάναμο. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. της αναθέτει τη δημιουργία ειδικής πτέρυγας με την ονομασία «Camp X-Ray» για επικίνδυνους μεταλλαγμένους που θεωρούνται απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας.

2

2006: Η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τους X-Men για να ξαναχτίσει τις σχέσεις της με τους μεταλλαγμένους / Ενα εμβόλιο που υποστηρίζει ότι εξαφανίζει το γονίδιο των μεταλλαγμένων, οδηγώντας σε βίαιες διαμαρτυρίες από τους μεταλλαγμένους που καταλήγουν στην καταστροφή της γέφυρας Golden Gate. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να βελτιώσει τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους και τους μεταλλαγμένους, ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. τοποθετεί τον Beast σαν αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

2

2008: To κίνημα των μεταλλαγμένων εξορίζεται από την Αμερική / Οι Η.Π.Α. χτίζουν ένα τείχος 2000 μιλίων στα σύνορα του Μεξικό. Οι πολιτικοί επιμένουν πως η κατασκευή του θα αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση. Αλλοι υποστηρίζουν πως το τείχος είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να περιοριστεί ο ολοένα και περισσότερο αυξανόμενος πληθυσμός των μεταλλαγμένων επαναστατών στο Μεξικό.

2

2009: Ενα επαναστατικό κολλάρο λέγεται ότι μπορεί να καταπνίξει τις δυνάμεις των μεταλλαγμένων / Μετά την απόδραση μεταλλαγμένων από τις φυλακές στο Γκουαντάναμο, η Trask κατασκευάζει ένα κολλάρο που καταπνίγει τις ικανότητες των μεταλλαγμένων.

2

2010: Το Σχολείο του Ξαβιέ γίνεται εργαστήριο πειραμάτων της Trask / H Trask, μετά το κλείσιμο του Σχολείου για μεταλλαγμένους του Τσαρλς Ξαβιέ, το μετατρέπει σε εργαστήριο πειραμάτων.

2

2011: Οι μεταλλαγμένοι διαδηλώνουν πως δεν χρειάζονται θεραπεία / Οι διαδηλώσεις στη Wall Street εναντίον της «θεραπείας των μεταλλαγμένων» διακόπτονται βίαια από την παρέμβαση των Sentinels. Στο χάος που δημιουργείται ο Γουόρεν Γουόρθινγκτον ο Τρίτος, πιο γνωστός ως «Angel», βρίσκεται νεκρός.

2

2012: Απόδραση των μεταλλαγμένων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Trask / H Κλαρίς Φέργκιουσον, γνωστή ως Blink, παίζει ηγετικό ρόλο στην απόδραση 30 μεταλλαγμένων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Trask.

2

2013: H Trask ανακοινώνει τη δημιουργία του Sentinel Mark X / H επόμενη γενιά του προγράμματος των Sentinels υπόσχεται το τέλος της μεταλλαγμένης απειλής. Ανάμεσα στις αναβαθμίσεις του νέου μοντέλου - με το όνομα Mark X - είναι και η ικανότητά του να αλλάζει σχήμα και να ενσωματώνεται φυσικά στο περιβάλλον.

2

2015: Ο θάνατος του Χανκ ΜακΚόι / Ο μεταλλαγμένος που υπήρξε διάσημος για την επιτυχημένη του ενσωμάτωση με το ανθρώπινο γένος, δολοφονείται από μια οργισμένη ομάδα, μέλη της Human Majority, έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

2

2018: Ο Bishop ιδρύει τον πρώτο στρατιωτικό οργανισμό μεταλλαγμένων / Εχοντας αποδράσει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης X-Ray, o Bishop, ιδρύει ένα διεθνές δίκτυο αντίστασης των μεταλλαγμένων με το όνομα «Free Mutants».

Δείτε στο βίντεο την ιστορία της αιώνιας πάλης ανάμεσα στους ανθρώπους και τους μεταλλαγμένους:


Διαβάστε ακόμη: