Buzz

«Ακόμα αυτό το κουνέλι, ρε Ντάνι;»

στα 10

Μια μέρα πριν το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα βγει στις ελληνικές αίθουσες, ο Οδυσσέας και ο Ντάνι τα λένε σε μια ταράτσα με θέα την Ακρόπολη.

«Ακόμα αυτό το κουνέλι, ρε Ντάνι;»

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του 69ου Φεστιβάλ Καννών, την έξοδό του στις γαλλικές αίθουσες και την Ιταλία και την προβολή του στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο στο τμήμα «World Contemporary Cinema», το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα θα επιστρέψει στην πατρίδα του, δίνοντας ραντεβού στις αίθουσες αύριο, Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου. Το «Xenia», μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Βελγίου, αφηγείται την ιστορία του Ντάνι και του αδερφού του, Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, οι οποίοι μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Ελληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά. Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάση θυσία να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει.

Δείτε παρακάτω ένα νέο, τελευταίο κλιπ από το «Xenia», προτού δείτε ολόκληρη την ταινία στο σινεμά. Μην ξεχνάτε ότι αύριο, Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας και την έξοδο του «Xenia» στις αίθουσες, θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Ιανός μία συζήτηση για την ομοφοβία και το ρατσισμό στη χώρα μας, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Μαρία Κατσουνάκη (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Περισσότερο «Xenia»:

xenia poster 607