Industry

«World War Z»… meros defteron?

στα 10

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην ολοκλήρωσή του, το zombie movie με τον Μπραντ Πιτ πρωταγωνιστή μοιάζει να ετοιμάζεται για σίκουελ.

«World War Z»… meros defteron?

Ασχημο στην κούνια, όμορφο στη ρούγα, έλεγαν οι παλιοί, σ’ αυτήν την εξαιρετική παροιμία που κολλάει ακόμα και σ’ αυτήν την περιπέτεια, το «WWZ», όπου ο Μπραντ Πιτ προσπαθεί να εξοντώσει τα ζόμπι που απειλούν την ανθρωπότητα. Μπορεί η ταινία να έγινε περισσότερο γνωστή για τα τρομακτικά, σχεδόν ολέθρια, προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια της παραγωγής της (διαβάστε περισσότερα γι’ αυτό εδώ), αλλά η κινηματογραφική μνήμη είναι βραχύβια και η πρόσφατη εμπορική επιτυχία του φιλμ έφερε ήδη στο προσκήνιο τις συζητήσεις για σίκουελ.

Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Paramount, Ρομπ Μουρ, στο Hollywood Reporter, το παγκόσμιο άνοιγμα της ταινίας με εισπράξεις που έφτασαν τα 111,8 εκατομμύρια δολάρια, έπεισε το στούντιο να ξεκινήσει την ανάπτυξη μιας δεύτερης ταινίας, γιατί όχι κι ενός ολόκληρου franchise. Το «WWZ», που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μαξ Μπρουκς, επρόκειτο αρχικά ν’ αποτελέσει μια κινηματογραφική τριλογία, το σχέδιο όμως αυτό γρήγορα εγκαταλείφθηκε μέσα στον πανικό που έσπειρε η πρώτη ταινία. Και τώρα μόλις επέστρεψε!

Ακόμα κι ο ίδιος ο Μπραντ Πιτ, σε σχετική ερώτηση που του έγινε από το E! News στην πρεμιέρα του «WWZ» στο Λονδίνο, απάντησε: «Θα πρέπει να δούμε πώς θα τα πάει αυτή εδώ η ταινία πρώτα. Αλλά φυσικά, υπάρχουν χιλιάδες πληροφορίες που μπορεί κανείς ακόμη ν’ αντλήσει από το βιβλίο.» Ε, η πρώτη ταινία τα πήγε θαυμάσια λοιπόν. Αρα; Οσο για τη συμπρωταγωνίστρια του Πιτ στην ταινία, τη Μιρέιγ Ινος του «Killing», αποκάλυψε ότι έχει ήδη υπογράψει τη δυνατότητα για δυο ακόμα συνέχειες του «World War Z».

Η ταινία «Παγκόσμιος Πόλεμος Z» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 24 Ιουνίου.

Μέχρι τότε, διαβάστε και δείτε περισσότερα: