Industry

«World War Z». Οχι η ταινία δεν είναι ζωντανή νεκρή.

στα 10

Μπορεί να αντιμετώπισε άπειρα προβλήματα για να ολοκληρωθεί, μπορεί να κόστισε πολύ ακριβά, αλλά οι πρώτες ενδείξεις από την έξοδο του φιλμ στις αίθουσες, δείχνουν ότι η μάχη δεν έχει χαθεί!

«World War Z». Οχι η ταινία δεν είναι ζωντανή νεκρή.
Τελικά όλοι θέλουν να δουν το «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ»

H διαδρομή της τελευταίας ταινίας του Μπραντ Πιτ από την ιδέα στην οθόνη, υπήρξε σχεδόν εξίσου περιπετειώδης όσο και η πορεία του ήρωα που υποδύεται και που προσπαθεί να βρει το αντίδοτο σε έναν ιό που μεταμορφώνει τον πλανήτη σε αιμοδιψή ζόμπι.

O Μπραντ Πιτ ήταν αυτός που είχε την ιδέα της μεταφοράς του βιβλίου του Μαξ Μπρουκς στο σινεμά και διάλεξε ο ίδιος τον Μαρκ Φόρστερ για να αναλάβει την σκηνοθεσία. Ομως στην πορεία η συνεργασία τους αποδείχθηκε δύσκολη, το σενάριο ατελές και μια σειρά από άλλα προβλήματα, όπως το γεγονός ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων στην Ουγγαρία η αντιτρομοκρατική ομάδα της αστυνομίας ενδιαφέρθηκε για τα όπλα που χρησιμοποιούνταν στα γυρίσματα, έκανε την παραγωγή μάλλον περιπετειώδη.

Κι όταν το φιλμ ολοκληρώθηκε, κανείς δεν έδειχνε ικανοποιημένος από αυτό και η ομόφωνη απόφαση ήταν να προσλάβουν έναν καινούριο σεναριογράφο (τον Ντέιμον Λίντελοφ) και να γυρίσουν ξανά για πέντε εβδομάδες το τελευταίο κομμάτι της ταινίας.

Το αποτέλεσμα ήταν το μπάτζετ του φιλμ να εκτοξευθεί στο πεδίο των εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και να αποκτήσει την φήμη του «προβληματικού» πριν ακόμη κανείς, εκτός από τους συντελεστές του, δει έστω κι ένα καρέ. Οι καλοθελητές επέμεναν ότι η ταινία είναι φιάσκο και πως για να φέρει πίσω τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για να γυριστεί και να προωθηθεί θα χρειαζόταν κάνει τουλάχιστον εισπράξεις 400 εκατομμυρίων.

Ομως εν τω μεταξύ, ο Μπραντ Πιτ, πρωταγωνιστής και παραγωγός δεν σταμάτησε στιγμή να πιστεύει στην ταινία κι όταν την είδαμε ανακαλύψαμε πως δεν πρόκειται καθόλου για την αποτυχία που όλοι μας προϊδέαζαν ότι θα είναι.

Κι απ΄ότι φαίνεται δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε αυτή την άποψη: οι ενδείξεις από το αμερικάνικο box office λένε πως όταν τα εισιτήρια της ταινίας μετρηθούν το βράδυ της Κυριακής, το «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» θα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια, σημειώνοντας το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας του Μπραντ Πιτ, και προϊδεάζοντας για μια επιτυχία παγκοσμίως.

Η απόδοσή της στις αίθουσες, μαζί με την εξίσου θριαμβευτική πορεία του «Μπαμπούλες Πανεπιστημίου» που θα έρθει πρώτο δίχως αμφιβολία στο box office με εισπράξεις κοντά στα 70 εκατομμύρια, θα βοηθήσουν το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, να γραφτεί στα βιβλία των εισπρακτικών ρεκόρ.

Οχι κι άσχημα για μια ταινία που μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν στα μάτια όλων, μια προδιαγεγραμμένη αποτυχία.

[[Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ»](https://flix.gr/search/?q=world+war+z)]